Alla inlägg under juli 2007

Av H Sr - 30 juli 2007 19:34

Jaha, så var man tillbaka i arbetets värld då... Efter att ha vaknat flera gånger inatt och tittat på klockan, så sov jag ju som allra bäst när klockan väl ringde. Det var liiite segt att gå upp!

Kändes väl rätt ok att vara på jobbet igen, även om det inte blev så mycket gjort. Mycket rapportering. Det hinner hända en hel del på 6 veckor. Träffade min kompis Åsa när jag var på väg hem, så jag fick en trevlig pratstund med henne. Blir alldeles för sällan!


M har semester denna vecka också. Visst är man lite avundsjuk, men det är inte bara nackdelar heller. Dels får barnen vara hemma en vecka längre och sen är det ju inte helt fel att ha maten stå på bordet när man kommer hem!! Det är man ju inte direkt bortskämd med.

M och barnen hade spenderat förmiddagen med att åka till återvinningen med en massa skräp. Såg att Åsa också varit där idag, det måste ligga i luften :)


På eftermiddagen var det så dags för en tripp till grannkommunen för diverse ärenden. Var till Viktväktarna och vägde mig, -0,7 kg. Inte mycket att hurra över, men det är ju åt rätt håll i alla fall.

Sen hade vi ett riktigt viktigt ärende - handla trosor till H jr! Hon började kissa på pottan för en vecka sen (är 2½ år), vilket hon är sååå stolt över. Så nu var det dags att inhandla lite fler trosor. Det var dock väldigt urplockat - är det säsong för såna nu, eller?? *skratt* Det blev i alla fall några par, så hon blev jättenöjd! Två nattlinnen på rea blev det också och då var lyckan total!! Tänk va' härligt att bli glad för så lite.

Potträningen ja, den gick väldigt snabbt även om det var lite svårt första dagen, förra måndagen - H jr vägrade kissa på pottan! Sitta där gick bra, men kissa - icke! Efter flera försök och mutor, så kissade hon till slut medans hon mumsade på Ahlgrens bilar - bra sätt att få henne slappna av! Efter några gångers kombinerat ätande/kissande, så funkade det jättebra - även utan något att tugga på och nu säger hon t.o.m till när det är dags. Så duktig så!


Träffade även på M:s en släkting på eftermiddagen, som vi inte träffat på länge. Hon är mamma till hans kusiner. Så vi fick en liten trevlig pratstund med henne innan vi for hemåt igen.

Efter kvällsmaten gick jag och M jr en promenad. Eller rättare sagt, jag gick och han åkte sparkcykel. Han gillar verkligen att prata! Hela vägen fick jag lyssna på diverse Bellman-historier och olika funderingar. Till exempel hur man kan överleva att bli överkörd av en ångvält på 4000 ton - tja, vad svarar man på det?? Änglavakt! Det hade tydligen varit på nåt program på tv:n igår kväll.


Idag fick vi äntligen svar på våran reklamation från Lisebergsbyn!! I normala fall får man tydligen tillbaka 10% av priset på en reklamation, men eftersom M fick sova två nätter på golvet och det dessutom dröjde innan vi fick svar, så kommer vi att få tillbaka 25%. Alltid något!

Av H Sr - 29 juli 2007 20:10

Var in på Coop idag och köpte nya nappar till H jr. Anledning?



Så här såg det ut när jag skulle koka rent napparna hon hade innan... Jag satt dem på spisen och började på med annat ute på altanen. Glömde helt bort det. Är det åldern??

Kände att det började lukta konstigt och när vi kom in var det alldeles rökigt i köket och hallen! Hjälp, va'  nära det var att det börjat brinna!! Det var 3 nappar i från början, vilket inte syns. Otäckt vilken rök det blev av all plast...

Så idag är det M som får stå för kokandet av de nya napparna!!

Av H Sr - 29 juli 2007 19:43

Tja, nån långpromenad blev det då inte idag.... Men det blev en fika bredvid världens största dalahäst! Fika och fika, det blev en slät kopp kaffe för min del, medan M och H jr mumsade i sig. Här räknas det points för fulla muggar, så inga bakverk för min del. Inte idag i alla fall *skratt*

H jr är väldigt fascinerad av den stora dalahästen! Men hon säger ofta "Tänk, ramla ner, den stora hästen!" Så hon förstår nog att den inte går att sitta på i alla fall. Som tur är finns det ju en i betydligt mindre modell utanför restaurangen som är precis lagom sitthöjd.


Grabbarna var väldig nöjda med Simpsons-filmen. M jr längtar redan efter uppföljaren! Det hade varit ganska mycket folk. Det är väl många som passar på att gå på bio en sån här sommar kan jag tro. Själv har jag nog inte varit på bio sedan jag såg "Pirates of the Caribbean 2" med H. Skulle vara trevligt att komma iväg på nån film med M nån gång, men det är ju det där med barnvakt... Vi har snart bröllopsdag, få se om vi kanske kan ta oss ut och äta eller nåt då. Vore ju trevligt att få göra något ensamma för en gångs skull!


Har satt jobbmobilen på laddning. Den har ju inte varit igång på 6 veckor nu... Som tur är har jag ju en semester till att se fram emot! Ska jobba 5 veckor, sen åker jag till USA i två veckor! Ska bli sååå kul!! Ska på bröllop. Var utbytesstudent där 1989-90 och det är ena systern där som ska gifta om sig. Eller rättare sagt, hon är redan omgift borgerligt, men eftersom de är katoliker är det viktigt att få äktenskapet välsignat av kyrkan. För att kunna få det var hon tvungen att få sitt tidigare äktenskap upplöst av påven och det har tagit sin tid. Men nu så, den 8 september kl. 14:00 är det dags!

Av H Sr - 29 juli 2007 10:45

Ja, inte blir man direkt överraskad när man tittar ut och ser att regnet öser ner - IGEN!! Nu börjar man inse att den här sommaren nog kommer att gå till historien som en av de sämre... Så ser man till vädret så gör det inget att man ska börja jobba imorgon igen.

Vet inte hur jag ska komma upp imorgon bitti, har lagt mig till med den fula ovanan att sova länge på morgnarna under semestern. Kommer sällan upp före 9. I vanliga fall är jag morgonpigg, men det har blivit sena kvällar nu. Det blir väl så att man inte kan somna ikväll för att man är rädd att försova sig imorgon bitti!


Det blev ingen film igår kväll. Jag blev sittandes vid datorn och pysslade. Laddade bl.a in alla semesterbilder från kameran. Vi var till Göteborg några dagar i mitten av juli med besök på både Liseberg och Universeum, så det blev många kort! Vi hade en bra semester på alla vis utom ett - stugan vi hade hyrt i Lisebergsbyn hade en läcka i taket, så i hällregnet som var så regnade det in, rakt ner i en säng! Inget större intresse från receptionens sida måste jag säga, så det slutade med att maken fick sova på golvet i två nätter - inte ens en extra madrass fick vi! Vi fick en reklamationsblankett att fylla i, som vi lämnade in när vi checkade ut. Det stod att man skulle få svar inom 10 dagar. Nu har det gått 16 dagar och än har vi inte hört nåt...  Vi hade hört att det skulle vara bra där, men det är ju inte ett ställe som jag direkt skulle rekommendera till andra!


Idag ska vi nog forsätta med lite rensning i förrådet. På e.m ska vi hämta upp H så att han och M jr kan gå på bio, Simpsons. Vi andra följer nog med och går en långpromenad under tiden, om vädret tillåter. Försöker verkligen få in en promenad om dagen, men det är inte alla dagar det blir av.

Av H Sr - 28 juli 2007 19:53

Nu är det bara en dag kvar innan det är slut på ledigheten för den här gången. Har haft semester 4 veckor och varit föräldraledig 2, så en lång härlig ledighet har det varit! Tyvärr kan man ju inte påstå att vädret varit lika härligt, det är inte många dagar som det varit riktigt fint. Så det har inte blivit mer än två besök vid sjön i år - bedrövligt! Själv har jag inte hoppat i förstås, men barnen har badat glatt. Äldsta sonen, H, har dock inte hoppat i lika frivilligt i år som tidigare. Vet inte om det beror på åldern, tonåren är ju en känslig tid :)

Börjar alltså jobba på måndag igen, känns väl sådär. Tur att man har trevliga arbetskamrater som man kommer att få träffa i alla fall -det är nog det bästa med mitt jobb! Jobbar som sjuksköterska förresten.


Den här dagen har vi bara varit hemma. Maken, M, har satt upp nya gångjärn på ett antal garderober vi fått, som blivit över hemma hos mamma. Blir bra med extra förvaringsutrymmen! Man samlar på sig så mycket saker och är man 5 i familjen blir det otroligt mycket saker sammanlagt!!

Vi har påbörjat den stora operationen Rensning Förråd den här veckan. Det är ett projekt som kommer att ta lite tid, men jisses va skönt det kommer att bli när det är klart! Den här gången är jag verkligen hård och slänger så mycket som möjligt. Vi har även varit tvungna att slänga en del som vi egentligen tänkt spara, för det har blivit förstört av fukten ute i förrådet. Så där har man fått lite rensningshjälp helt gratis!


På eftermiddagen hade vi tänkt gå till ICA och handla lördagsgodis till barnen. Det såg lite grått ut på himlen, men det var så lite, så vi knallade iväg med barnvagn och allt. Vi hann inte ens 100 meter innan himlen öppnade sig!! Vi vände och skyndade oss hem igen, men vi såg ut som dränkta katter allihop, inklusive vagnen. Det var bara att byta kläder, torka sig och sen ta bilen bort till affären!

När vi kommit hem igen kom mamma puttrandes i sin lilla bil för ett besök. Hon har precis börjat köra bil i sommar igen efter att inte ha kört på... ja, jag kan inte komma ihåg att jag nånsin sett henne köra bil! Hon har haft en väldigt dyr legitimation... Men jag är så stolt över henne att hon börjat köra bil igen! Nu kan hon åka vart hon vill, när hon vill, utan att be om skjuts eller passa busstider. Synd bara att det inte blev av förrän hon blev änka! Nu säger hon att hade hon vetat att det skulle gå så bra, så hade hon börjat för länge sen :)


Ikväll hade vi tänkt grilla kycklingfiléer, hade lagt dem i god marinad och allt. Men efter en stund kom M instormandes upprörd över den sabla grillen som bara slocknade... så det blev stekta marinerad kycklingfiléer istället. Inte dumt det heller! Provade en ny marinad, smokey honey, som var jättegod - kan rekommenderas.

Inget bra på tv ikväll, så det kan tänkas att det blir en film så småningom. Dottern, H jr, har redan lagt sig. Hon låg och sjöng en snutt innan hon somnade :)

Yngsta sonen, M jr, tittar på Sommarkrysset, sen blir det nog sängdags för hans del också. Han är så kvällstrött och kan bli på så otroligt dåligt humör när han sover för lite, så honom vill man få i säng i skaplig tid! Han längtar tills imorgon, då han ska gå på Simpsons-filmen tillsammans med storebror H, som just nu är hos sin pappa några veckor. Själv är jag glad att jag slipper följa med, är ingen större fan av Simpsons.

Av H Sr - 28 juli 2007 19:41

Jaha, då har jag sällat mig till skaran som bloggar också... Har blivit inspirerad av bl.a min jobbarkompis Åsa. Har vissa bloggar som jag följer varje dag, både personer som jag känner och även såna som skrivs av personer som jag aldrig träffat, men som skriver intressanta saker. Ska försöka lägga in länkar till några av dem.

Har inget speciellt ämne som den här bloggen kommer att handla om, utan det blir nog mest tankar, funderingar osv. som hos så många andra. Välkommen tillbaka!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<<
Juli 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards