Direktlänk till inlägg 13 augusti 2007

Mintmarängkaka och cheesecakekakor

Av H Sr - 13 augusti 2007 22:15

Som jag skrev tidigare så ska vi jobbarkompisar träffas hemma hos en kollega imorgon kväll och jag blev helt plötsligt ansvarig för att fixa nåt till kaffet. Till slut bestämde jag mig för att göra mintmarängkaka och cheesecakekakor. Har aldrig gjort vare sig det ena eller det andra, men det blev gott! Hoppas bara att det smakar lika bra imorgon kväll! Är lite orolig för att marängen ska mjukna alltför mycket...


Mintmarängkaka

35-40 st


200 gr margarin

1 dl socker

1 dl farinsocker

3 äggulor

1 msk vatten

4,5 dl vetemjöl

½ tsk salt

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1/4 tsk bikarbonat

200 gr mörk blockchoklad med mintsmak (jag använde Lindts choklad)


Marängsmet:

3 äggvitor

3 dl socker


Rör ihop matfett, socker och farinsocker. Tillsätt övriga ingredienser, utom chokladen. Rör samman till en slät smet. Bred ut jämnt i bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm.

Riv eller finhacka chokladen och strö över smeten.

Vispa äggvitor till fast skum. Blanda ner socker, lite i taget, under vispning tills massan är blank och styv. Bred ut i jämnt lager över kakan. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Skär upp den kall i rutor.
 


Cheesecakekakor

30-40 st


100 g färskost, typ Philadelphia

100 g smör

2 dl strösocker

1 ägg

1/4 tsk salt

1/4 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl


Vispa färskosten och smör mjukt och fluffigt. Vispa gradvis i sockret. Tillsätt ägg och salt, vispa. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl i en liten skål. Rör ner mjölblandningen i smörskålen och blanda till en smet. Klicka med två skedar upp smet på en bakplåt. Grädda mitt i ugnen, 175 grader, 12-14 minuter.

 
ANNONS
 
Åsa

Åsa

14 augusti 2007 10:11

Men så smaskigt det ser ut.
Har ju tur som får smaka i kväll..
Kanske kan man försöka sig på någon av recepten, men jag är tyvärr inte så duktig på att baka.Men roligt att prova nåt nytt recept, ibland blir det bra iallafall....

http://klackebo.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av H Sr - 30 juli 2011 18:33

Så var det helg igen. Veckorna går verkligen fort, oavsett om man jobbar eller om man är ledig. Nu har ju jag haft min veckas semester redan och jobbar för fullt igen, men resten av familjen är ju ledig. M har en vecka kvar på sin semester nu och tyv...

Av H Sr - 27 juli 2011 18:01

Som jag skrev har jag ju tagit tjänstledigt från mitt ordiniare jobb som sjuksköterska. Har varit ledig snart ett år. Jag är egentligen ledig pga studier, pluggar engelska på högskolan. Men samtidigt som jag pluggar har jag också startat eget som öve...

Av H Sr - 24 juli 2011 21:38

Oj, det var verkligen länge sen jag skrev något på den här bloggen! Har nästan glömt att jag ens hade en blogg, det har ju gått över 1½ år sen senaste inlägget... Men helt plötsligt så fick jag lust att börja blogga igen. Vi får se hur länge det håll...

Av H Sr - 30 oktober 2009 19:48

Har känt av smärta i armen idag, efter sprutan, men inte alls så illa som endel verkar ha fått det. Sov lite dåligt inatt, vaknade så fort jag låg på armen osv. Så idag har jag varit jättetrött. Men blir det inte värre än så här så tänker jag inte kl...

Av H Sr - 29 oktober 2009 21:06

Här är höstlovet i full gång och t.o.m. snart över. Gud så fort en vecka går!! H har varit hemma hos sin pappa i några extra dagar, men kom hem i tisdags kväll igen. Innebandyträning igår och idag är han hemma hos en kompis. M jr har varit hemmavid, ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vardagsliv med Blogkeen
Följ Vardagsliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se