Alla inlägg under augusti 2007

Av H Sr - 22 augusti 2007 07:25

Vaknar till ännu en dag med vacker väder, kommer säkert att bli varmt idag igen. Men huvudvärken hänger med!! Sååå drygt :(


Ska jobba med projektet idag. Känns lite segt när man har ont i skallen, men det är bara att kämpa på. Ska bl.a försöka ge mig iväg till en arbetsplats för att göra en måltidsobservation. Det innebär att jag ska kolla hur det går till när personalen serverar maten, matar de boende, hur man dukat osv. Kommer att gå runt på alla ställen för att sen försöka komma med förslag ifall det behövs förbättringar.


M jr var väldigt noga med att borsta håret i morse inför fotograferingen i skolan idag :) Tyvärr var han ju tvungen att ha cykelhjälmen på sig, så vi får väl se hur håret ser ut på själva kortet sen! Den enda som bryr sig är väl han, själv tycker jag ju att han är alldeles underbar hur mycket håret än står på ända!

Av H Sr - 21 augusti 2007 23:07

Hm... så mycket "Morden i Midsomer" vet jag inte om det blev... somnade efter en halvtimme kanske, så jag har ingen aning om vad som hände! Nån som såg?? Det är alldeles för bekvämt att luta sig ner i M:s knä framför tv:n...

Vaknade efter att det var slut och såg en stund på nåt program om brandmän, rätt intressant. Men nu är det dags för sängen!

Av H Sr - 21 augusti 2007 20:33

Full rulle har det varit på eftermiddagen/kvällen. Börjar få lite smått ont i huvudet igen... suck :(

Fixat middag, diskat, vikt tvätt m.m


M jr stack iväg på en löprunda, men kom snart hem igen. Hade fått ont i ena benet. Vet inte om han sträckt sig eller nåt, men det verkar inte vara så farligt i alla fall. Men hopp in i duschen i alla fall, fast han knappt blivit svettigt. De ska ju fotografera sig i skolan imorgon, redan! Han har inte riktigt bestämt vad han ska ha på sig. De är bra roliga :)


Ikväll blir det "Morden i Midsomer" och det brukar jag och M alltid titta på. Förra tisdagen missade vi båda två, jag var hem till en arbetskamrat på middag och M hade väl fullt upp här hemma.

Det kan inte vara så himla många avsnitt kvar?! Det är i alla fall en himla trevlig serie. Så nu ska jag byta om till något mer bekvämt *skratt* och bänka mig i soffan!

Av H Sr - 21 augusti 2007 17:05

H var hit en sväng med lite lappar som skulle skrivas i tills imorgon. Bland annat var det en lapp om ett föräldramöte, på måndag kl.18:30 Jag har en klipptid 18:10!!

Hm, vad gör jag nu?! Ringde frissan, men hon är utomlands och kommer inte förrän på just måndag kl.11:00 får ringa då och hoppas, hoppas att hon kan klämma in mig någon annan tid under veckan. Måste ju bara klippa mig innan jag åker!! Och inte vill jag ju missa föräldramötet heller...

Tänk att det alltid ska köra ihop sig! ;)

Av H Sr - 21 augusti 2007 15:22

Tyckte det blev så väldigt tyst när jag satt här vid datorn. H jr har varit ute på altanen och lekt, sen blev det så tyst. Var ju bara tvungen att gå och undersöka! Hon hade somnat :)




Av H Sr - 21 augusti 2007 15:00

H jr och jag begav oss till lekparken på förmiddagen. Den ligger bara en gata bort, så det är ju nära och bra. H jr tog sin cykel dit.



Måste säga att jag tyckte lekparken var barnvänligare för något år sen. Då fanns en stor klätterställning och en liten med rutschkana, fler gungor med bl.a babygunga. Sen antar jag att det var EU-reglerna som gjorde att allt skulle bytas ut. Nu kan inte små barn ens komma upp i klätterställningen själva. Skulle de sen komma upp själva så är fallrisken mycket stor, då det mitt i är en massa hållare där man ska gå armgång... de barn som är så stora att de klarar det, de håller inte till i lekparken!

Men lite finns ju kvar att göra. Gunga till exempel, det är himla kul tycker H jr! Det kan hon göra hur länge som helst....



Tvåa på listan kommer nog rutschkanan. Nu kan hon ju inte klättra upp själv, om hon inte tar vägen uppför själva rutschkanan förstås. Och det går ju lika bra!

  


Sandlådan är också rolig. Idag hade vi kommit ihåg att ta med lite redskap också, hink och spade m.m Så det blev lite grävandes.



Allt som allt en trevlig förmiddag i lekparken, med härligt väder!

Av H Sr - 21 augusti 2007 14:53

M jr var också väldigt nöjd med sin första dag på skolåret. Några nyheter blev det. En flicka i klassen ska flytta till Thailand på torsdag med sin familj, vilket vi i och för sig visste om redan tidigare.

En ny flicka hade kommit till klassen. Slöjd finns numera med på schemat. M jr får syslöjd nu första terminen, vilket han verkar tycka är helt ok. Han är inte så där fasligt noga med vad som är killgrejer och tjejgrejer, utan han gör det han gillar, punkt slut. Man hoppas att han kan behålla den inställningen genom livet, att han inte blir för färgad av andras åsikter...


Hade en liten hög med diverse papper med sig hem: schema, klasslista, matsedel osv. Hann inte mer än hem med alltihop förrän han stack hem till sin kompis H :)



Av H Sr - 21 augusti 2007 14:42

H ringde när han kommit hem från skolan. Hade fått med sig diverse lappar som föräldrarna måste fylla i och de skulle vara tillbaka imorgon! Lite kort varsel kanske. Ibland känns det som att man är väldigt udda bara för att man inte är en vanlig kärnfamilj...


Han verkade väldigt nöjd med första dagen i alla fall! Det mest imponerande var nog att de nu är tillåtna att lämna skolområdet på rasterna :) Så det hade han och några kompisar såklart tagit fasta på under lunchen, de hade besökt den lokala djuraffären och även sportaffären. Tänk så stora de blir på en gång!


Schemat verkar ok i alla fall. Han kommer att börja kl.08:00 varje dag utom måndagar, då han har sån tur att få sovmorgon ända till kl.09:00 Slutar 13:50 en dag, 14:10 en dag och resten 15:20. Lät som att han var nöjd med det. Faktiskt så verkar det mesta positivt, allt är väl så nytt och spännande! Få se om det är lika positivt om några månader ;) 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards