Alla inlägg under augusti 2007

Av H Sr - 30 augusti 2007 16:21

Ofta är man ju lite trött och seg när man kommer hem från jobbet. Man har gått upp tidigt, jobbat hela dagen, kanske stressat, hämtat barn osv. Så när man kommer hem går luften ur och man blir bara sittandes rakt upp och ner ibland.

Det är nog precis likadant för barnen! De går ju upp nästan lika tidigt, är på dagis/skola/fritids hela dagen, leker och busar eller sitter på lektioner, och när de kommer hem går luften ur. Speciellt jobbigt är det ju när man bara är 2½ år och slutat att sova middag :)



Jag tror att många föräldrar glömmer bort det här, att barnen också har långa jobbiga dagar. Man planerar in fullt med aktiviteter och träningar på eftermiddagar och kvällar, så ofta är det bara hem och vända (ibland inte ens det) för att åka iväg till nästa ställe.

Jag menar inte att barnen inte ska ha någonting (mina barn är också med på aktiviteter, men de har en var), men jag tror att man ska tänka sig för innan man anmäler dem till "allt". De behöver också få varva ner, vila och bara vara. Ha tråkigt ibland till och med! Finns väl inget som stimulerar fantasin bättre än det!


Går man dessutom i skolan har man ju läxor också och de ska väl gå först. Jag förstår att det många gånger kan vara svårt att säga nej när barnen vill vara med på än det ena, än det andra. Men man ska nog stanna upp och tänka efter. Det är så lätt att alla blir stressade, både barn och föräldrar. För hur många av oss själva skulle orka springa runt på aktiviteter var och varannan dag efter jobbet??


Av H Sr - 30 augusti 2007 16:13

Snacka om att hösten är här!! Inatt har vi haft -0,5 grader! Häromdagen var det ju sommar?! Vilka växlingar. Känns som att det är liiite för tidigt. Tror aldrig vi har använt motorvärmaren så tidigt på hösten förut och nu har vi haft den i två dagar i rad.

Det känns att det är en helt annan luft nu, även om det såklart blev lite skönare när solen tittade fram.






Av H Sr - 29 augusti 2007 23:10

H har frågat mig flera gånger om jag börjar bli nervös inför resan, hur många dagar det är kvar, m.m Jag tror att han är mer nervös än vad jag är, men det skulle han ju aldrig erkänna, tonåring som han är!!! ;)

På skoj sa han "Hur ska vi klara oss utan dig?". Vem vet, han kanske t.o.m menar det lite *skratt*


Kan inte påstå att jag börjar bli nervös än. Får emellanåt lite panik när jag inser att det ju bara är 3, snart 2, dagar kvar!! Visst har jag handlat, förberett osv, men jag har inte börjat packa, vet inte ens om min packningslista är komplett. Kanske borde jag sätta lite fart?! Å andra sidan vill jag inte ha resväskan framme för länge, för då flyttar väl Miss H jr runt alla mina saker! Då kommer jag definitivt att glömma nåt! Det är nog just det jag är mest orolig för, att jag ska glömma nåt. Men det viktigaste är ju pass, biljetter, pengar och kamera :)

Av H Sr - 29 augusti 2007 22:05

Nu har jag precis tittat färdigt på "What about Brian" (får ju ej se de kommande två avsnitten:( ). Missade första kvarten, för jag och M var ute i förrådet och rensade det sista där, samt hämtade in resväskorna.


Har hållt på och mätit och vägt dem nu. Den största resväskan blir jag faktiskt lite orolig för! Den får vara max 158 cm om man lägger ihop längd + bredd + höjd.

Den är rätt "bullig", så det beror på hur man mäter! Första gången fick jag det till 153, sen blev det 163 och tredje gången fick jag det till 159! Så nu har jag satt M på att mäta!!

Tänk om de skulle neka en för ett par ynka cm?! Kostar ca $100, så det är ju ingen lek...


En tripp till biblioteket blev det tidigare som sagt. M jr lånade 4 böcker, bl.a Håkan Bråkans skrattbok. Jag lånade även några böcker till H jr. Hon gillar verkligen att lyssna på sagor, så det får bli några mysstunder innan jag åker :)


Mamma ringde idag, tänkte sig en tripp över på fredag efter jobbet. Hon och farmor hade köpt lite saker som de ville skicka med till familjen i USA.


Av H Sr - 29 augusti 2007 17:18

Efter läkarbesöket blev det lunch på McDonald's. Inte direkt mitt favoritval, men M jr var så sugen på Ceasarsallad och idag fick han bestämma när han varit så duktig hos doktorn! :)


Sen blev det några rundor på affärer, inhandlade bl.a ett par toppar till mig, ett par jeans till M jr, ett tandborstfodral... Två par skor på rea till mig, ett par stövlar till H jr (man passar ju på när det är ta 3-betala för 2!). På vägen hem körde vi drive thru på McD och M jr fick en McFlurry Cornetto, vilken han tyckte var en riktig höjdare!


Stannade även till på ICA i grannkommunen på vägen hem och inhandlade en bukett rosor och ett par påsar smågodis, då de hade extrapris på det. Chansar på att ta med mig ett par såna påsar till K också. Tar de det i tullen, så har jag ju fullt med annat godis i alla fall :)


Rosorna satte jag på pappas grav, dit vi också hann med en snabb sväng. Det satt redan fullt med blommor där, men jag kände att jag ville sätta en bukett innan jag åker. Hoppas han vet att jag är på väg dit. Känns i alla fall bra att han fick träffa K och föräldrarna i samband med vårt bröllop.


När vi kom hem och hade packat upp alla grejer skulle vi slå på datorn... då hittades ingen nätverksanslutning!! Åååå, dessa datorer!!! Fick igång det till slut i alla fall, fast jag har ingen aning om HUR! Samma sak hände i helgen också. Har aldrig haft några såna problem tidigare. Vad beror sånt på???


M håller på med maten, ris och Kassler Creole. M jr och jag ska åka till biblioteket en sväng innan maten, har några låneböcker som ska vara tillbaks idag.

Sen efter maten tänkte jag ta mig till jobbet en stund och se om jag kan få till några kilopriser! IT-killen ska ha fixat detta under dagen... återstår att se om det fungerar.

Av H Sr - 29 augusti 2007 17:08

Äntligen får man sätta sig ner och pusta ut en stund!! Det har varit full rulle sen i morse. Jobbade fram till 09:30, då jag hämtade M jr vid skolan.


Läkarbesöket gick bra. Trevlig doktor. Fick vänta nästan en halvtimme efter vår utsatta tid, men sånt händer ju. Och vips när vi satt där så knallar en kille in med en tjej i M jr:s ålder och då ser jag ju att det är min kusin P:s man med dotter! Har inte träffat dem sen morfars begravning för 5 år sen... så det var ju lite kul! P själv var inte med, hon hade precis vaknat upp efter en galloperation! Går nog i släkten det där...


Läkarbesöket ja. Vänster öra var helt ok. Det högra var inte så fint dock. En trumhinna ska ju vara helt plan, men tydligen så har M jr:s trumhinna liksom sjunkit in som en grop, och hur långt den går in kunde hon inte se, men den såg ut att gå in i håligheten bakom örat. I den här gropen har han sen ett hål och det är det som aldrig läker.

Efter kontrollen fick vi gå en trappa ner och göra ett grundligt hörseltest. Det visade sig att han hör lite sämre på det högra örat, men inget allvarligt.

Tillbaka sen till doktorn för diskussion/information.


Hon ville inte ta nåt beslut nu om operation eftersom det var första gången hon såg M jr. Hon vill träffa honom igen i slutet av november/början på december, då man även kommer att göra ett nytt hörseltest. Då kan hon liksom se om det hänt något och isåfall hur mycket. Det lät som att han kanske kommer att få gå där flera gånger, hon tyckte i alla fall bestämt att han ska gå där hos dem på det stora sjukhuset och inte hos doktorn på det lilla.


Hon förklarade också så tjusigt att eftersom trumhinnan består av samma sorts celler som huden, så stöter den också ifrån döda celler. Problemet när man har en sån här insjunken trumhinna är att de här cellerna inte stöts av på samma vis, utan kan byggas på och till slut har man en klump som kan trycka på hörselben osv. Inte bra. Så operation verkar det bli så småningom, dock inte klart när.



Av H Sr - 28 augusti 2007 22:49

Urghhh!!! Nu missade jag ju sista avsnittet av "Morden i Midsommer"!! Hade inte en tanke på att jag jobbade kväll idag.... typiskt!

Jaja... tydligen går serien i repris på Tv24, tror att det är på fredagkvällar. Men det är gamla avsnitt. Fast så småningom kommer de väl kanske fram till den här omgången också!

Av H Sr - 28 augusti 2007 22:37

Färdigjobbat för idag! Det var väldigt lugnt på jobbet ikväll, så jag hann pyssla i lugn och ro.

Fram till 15:30 jobbade jag ju med projektet, men det gick inte riktigt som jag tänkt! Vi ska räkna ut portionspriser på den mat som serveras har högsta hönset kommit på, och då måste vi lägga in alla kilopriser i det dataprogram vi köpt in för att näringsberäkna maten. Det var bara det att det inte gick att ändra NÅGONTING i programmet! Jaha, snabbt samtal till stället där vi köpt programmet... Där säger man att IT-killen som installerat programmet måste ha skrivskyddat det. Nytt samtal... IT-killen på sammanträde hela dagen... Bara att lägga ner! Får göra ett nytt försök imorgon bitti och hoppas att han kan komma och installera om, SNABBT! Känner att jag måste få lite av det här gjort innan jag åker!


M jr fick knalla hem från skolan idag. Någon hade varit "rolig" och stängt igen låset på cykeln, och han hade ju ingen nyckel! Han har ett sånt där slanglås som han använder, låset på själva cykeln brukar han aldrig låsa. Så det var bara att ställa cykeln kvar och sätta apostlahästarna i bruk! M åkte bort och hämtade cykeln när jag kommit hem från jobbet. Jag hade ju bilen till jobbet och själv hade jag ingen större lust att åka bort till skolan den tiden på dygnet - mörkret och jag är inte riktigt vänner!


Annars har jag fått undan lite fler förberedelser inför resan. Har betalat alla räkningar, tankat mobilen (vi får väl se om den funkar på vischan, tveksamt!), skrivit en packlista (såå rädd att jag ska glömma nåt!)...


Imorgon ska jag med M jr till tant örondoktorn på det stora sjukhuset för att kolla in hålet på trumhinnan. Så det blir bara jobb fram till 09:30, sen far vi. Passar på att göra några små inköp också när man nu ska till storstan, sen har jag nog handlat färdigt inför resan.

Ska jobba några timmar imorgon kväll har jag tänkt. Förhoppningsvis kan jag sitta och lägga in lite kilopriser!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards