Alla inlägg under augusti 2007

Av H Sr - 28 augusti 2007 11:12

Var ner till läkarstationen och hämtade intyget. Hade lite tur där, eftersom jag bad om det i samband med ett läkarbesök, så det kostade mig "bara" 130 kr. Då har de dragit av kostnaden för läkarbesöket, så hade jag ringt ner ändå och ville ha ett skulle jag fått punga ut med 250 kr!! För ett litet papper med två rader på.... vilken timpenning de har ;)

Av H Sr - 28 augusti 2007 09:13

Veckans tema är charmigt...


Av H Sr - 28 augusti 2007 08:45

Denna är bara såååå god!!



Botten:

1 påse (150 g) små mandelbiskvier

50 g smält smör


Fyllning:

200 g Philadelphiaost

1 dl florsocker

3 dl vispgrädde

2 dl blåbärssylt


Garnering:

Blåbär

Rostade mandelspån


Krossa biskvierna fint i matberedaren (eller i mortel). Blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.

Rör samman ost och florsocker försiktigt. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i ostblandningen. Vänd ner blåbärssylten lite slarvigt och klicka ner smeten i formen. Ställ kallt (gärna i frysen) ett par timmar.

Lossa tårtan försiktigt. Garnera med blåbär och rostade mandelspån.

Av H Sr - 28 augusti 2007 08:41

Här kommer receptet på tacofisken som vi åt igår. Kan rekommenderas!



4 portioner


600 g fiskfilé, ex. torsk (fast jag hade 800 g, eftersom paketen ligger på 400 g)

2½ dl mellangrädde

½ dl tacosås, medium eller hot

2 dl riven ost

15-20 nachochips


Tina fisken om den är fryst. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form. Blanda grädde, tacosås och ost. Häll över fisken. Krossa chipsen och strö över. Stek fisken i mitten av ugnen på 225 grader, i ca 25 minuter.


Av H Sr - 28 augusti 2007 08:40

Jag tror att vi fått in ett spöke här hemma!!!



Eller så är det bara ett bevis på vilken usel fotograf man är... ;)

Av H Sr - 28 augusti 2007 08:27

Usch, vilket ruskväder det är idag!! Blåser halv storm emellanåt, alldeles igenmulet och just nu bara 9 grader varmt :(

Har varit nere på 4 grader under natten, så nu börjar det nog bli höst på riktigt! Får nog ta ett djupdyk bland lite varmare kläder...


Märks att det är kallare, fick ner en riktig liten isbit i sängen imorse! H jr gick upp och höll H sällskap innan han åkte till skolan, sen skulle hon med ut på trappen och vinka, så hon var ju lagomt kall när hon kröp ner under mitt täcke... Men nu har vi tinat upp efter lite frukost!


Tycker ändå ganska bra om hösten. Det är skönt med klar och frisk luft. Fina färger. Mysigt att kura inne med lampor tända i fönstren, tända lite ljus, m.m Och säga vad man vill om regnet, det är ju faktiskt rätt ok att krypa upp i soffan eller sängen med en bok när regnet vräker ner utanför!


Ska lämna H jr på dagis vid 11, då jag börjar med projektet. Ska sen jobba kväll på mitt vanliga jobb och börjar då 15:30. Innan jag lämnar H jr på dagis, ska vi ta vägen förbi läkarstationen och hämta det där intyget för medicinerna.

Av H Sr - 27 augusti 2007 22:32

Veckans tjejsnack handlade ju om musik och när jag svarade på frågorna så började jag tänka på hur det var när jag var i början av tonåren. Det här var ju i mitten av 80-talet och det VAR verkligen uppdelat i synthare och hårdrockare!


Så folk såg ut egentligen *skratt*! Då tyckte man ju att det var jättesnyggt med kort hår som stog rakt upp på huvet, lång snedlugg... Ett tag hade jag t.o.m rakat bort håret helt på sidorna! Och tänk va' mycket hårspray man gjorde av med!! Jisses, det stod ju som ett moln runt en när man fixade håret. inte konstigt att ozonlagret är skadat!! Numera lägger jag inte ner hälften så mycket tid på håret ens...


För att inte tala om sminket! Blå mascara, rouge, rosa läppstift... åh, så snyggt tyckte man DÅ! Nu skulle jag aldrig sätta på mig blå mascara. Använder aldrig rouge eller läppstift numera heller för den delen...


Och kläderna! Kommer ni ihåg de där kinaskorna som var så populära?! Svarta platta tygskor med rem över foten... hiskeliga!! Inte var de så bekväma att gå i egentligen heller, bara en tunn plastsula under foten. Speciellt inte då man var i parken och snubblade över stock och sten *skratt*!!


 


Haremsbyxor var ju populärt ett tag också... ja, såna där tunna mjuka byxor över huvudtaget. Kommer inte ihåg om de kallades nåt speciellt?!

Mycket axelvaddar var det ett tag. Man såg ju inte klok ut!! Kommer ihåg att många killar hade midjekorta jackor med världens axelvaddar i... men jag har inget minne av att jag tyckte just det var särskilt snyggt då heller.

För att inte tala om de där hiskeliga neonfärgerna som var ett tag, tror det var då Madonna slog igenom. Mycket spets var det då, både på kläder och handskar. Massor med armband skulle man ha också...


Hårdrockarna hade väl också sin egen klädstil. Alla hade såna där svarta t-shirts med olika grupper på. Jeansjacka med påsytt stort märke med favoritartisten bakpå ryggen. Jeans med stora revor i på benen... Långt, permanentat hår... Nitarmband! Ja, jisses...


Det lustiga var att min bästa kompis under de där åren var mer åt hårdrockshållet, medans jag var synthare. Tänk att man kunde komma så bra överens ändå! ;)

Av H Sr - 27 augusti 2007 22:02

Kollar just nu vädret i Clarkson varje dag. Just nu är det 33 grader varmt!

Ser ut att bli något svalare i veckan för att sen i helgen åter bli runt 30 grader. Det ser ut att kunna bli en lätt packning då ;)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards