Alla inlägg under augusti 2007

Av H Sr - 24 augusti 2007 14:38

Den här listan har jag snott från Anne-Maries blogg. Den passar mig ypperligt!! *skratt*


Sådana här "livsnödvändigheter" om choklad kan vara bra att känna till. :)

  • If you get melted chocolate all over your hands, you are eating it too slowly.
  • Chocolate-covered raisins, cherries, orange peel and strawberries all count as fruit, so eat as many as you can.
  • Eat a chocolate bar before each meal. It will take the edge off your appetite, and you will eat less.
  • If you can't eat all your chocolate, it will keep in the freezer. But if you can't eat all your chocolate, it may be a sign of a deeper problem.
  • Equal amounts of dark chocolate and white chocolate make a balanced diet.
  • The preservatives in chocolate will make you look younger.
  • If not for chocolate, there would be no need for control-top pantyhose, and an entire garment industry would be out of business.
  • A nice box of chocolate provides your daily intake of calories in one place. Isn't that handy?
  • Put "eat chocolate" at the top of your list of things to do today. That way, at least you will get one thing done.
  • Question: Why is there no such organization as Chocoholics Anonymous? Answer: Because no one wants to quit!
  • Problem: How do you get two pounds of chocolate home from the store in a hot car? Solution: Eat it in the parking lot!
Av H Sr - 24 augusti 2007 13:32

Då vi kom hem från vår shoppingrunda hittade jag en glad överraskning i brevlådan :)





Nyaste numret av Scrapbooking m.m som jag prenumererar på! Har inte haft en tanke på att det var dags för ett nytt nummer, så det var kul! Nu måste jag bara bestämma mig för om jag ska läsa den på en gång eller om jag ska spara den och ta med på flyget...

Av H Sr - 24 augusti 2007 13:23

Strålande sol och varmt, såå härligt!!! Tyvärr ser det ut som att det kommer att ta slut senare i helgen, så det är väl bara att passa på och njuta...


H jr och jag for över till grannkommunen på förmiddagen för diverse inköp på en av dessa affärer med lite lägre priser.



Brukar passa på att handla grönsaker, bröd, mjölk, frukt m.m som de oftast är billigare på. För det mesta blir det 1-2 besök i veckan, lite beroende på om man har vägarna förbi och så.


Idag kunde jag inte låta bli att köpa en sån där blodtrycksmätare som man sätter på handleden. Har ingen aning om hur tillförlitliga de egentligen är, även om det naturligtvis står i broschyren att den är väldigt korrekt. Mina farföräldrar kör med en sån hemma och de verkar nöjda i alla fall. Nu när jag själv fått lite krångel med blodtrycket, så tänkte jag att det vore behändigt att ha en sån här liten maskin hemma. Det blir ju lite drygt och omständigt att springa till jobbet så fort man vill ha trycket taget!



149 kr kostade den, så det var ju ingen större investering! Känner att det vore rätt bra att ha den med på resan, då det annars inte finns nån möjlighet att kolla trycket.

Man får väl hoppas att de inte tar den för en bomb bara, där den ligger i resväskan.... *skratt*

Av H Sr - 24 augusti 2007 09:37

H jr har börjat upptäcka dockornas värld! Hon har flera dockor (vanliga dockor, små dockor till dockhus, tygdocka, Barbie), men det är först på senare tid som hon har visat något större intresse för dem. Ibland lägger hon ner nån docka i dockvagnen och går en "naad" = promenad :)


Nyligen kom hon på att hon och dockan skulle vila. Detta skulle ske i insatsen till hennes egen vagn. Så hon bäddade ner sig tillsammans med dockan och låg där och pratade ett tag... de är bara för söta!

"Lilla gumman" sitter hon och säger till dockan, undrar var hon fått det ifrån?! *skratt*



Lite kläder har hon till den här dockan, men ååå så frustrerad hon blir när hon inte klarar av att sätta på/ta av själv! Hon börjar verkligen få en egen vilja och vill helst klara allt själv. Vilket ju i och för sig är jättebra, hon är såå duktig på att hjälpa till!


Det är klart, städningen är väl kanske inte så spännande... ;)

Av H Sr - 24 augusti 2007 09:09

Tänk va' inrutad människan ändå är, vi är riktiga vanedjur! I alla fall så är jag det. Särskilt vad det gäller min frukost! *skratt*

Varje morgon äter jag samma sak. Börjar med en tallrik lättfil och All Bran Regular-flingor. Det är bara såå gott och är nåt som jag även brukar ta på kvällarna ibland när jag är sugen på nånting.



När jag har avnjutit denna delikatess fortsätter jag med en kopp kaffe och två Wasa Sport med Milkos lättost. (Nu blev det visst reklampaus ;) )

Detta står jag mig väldigt bra på! Räcker med nån frukt eller så på förmiddagen så klarar jag mig fram till lunch.


H jr har sin egen frukostvariant. Först intas en härlig lagom varm flaska med Sempers fullkornsvälling. Om hon ska till dagis intas den ofta i sängen, men de dagar vi är lediga avnjuts ovan nämnda flaska framför tv:n - gärna medans hon tittar på "Dora".



När vällingen hunnit lägga sig i magen tycker hon att det är dags för nästa rätt. Då vill hon också ha frukost. Hon tycker också mycket om lättfil, men hon intar den hellre tillsammans med russin - en riktig favorit!!



Russin är något som går åt som smör i solsken hemma hos oss. H jr äter lika gärna dessa små klibbiga saker på lördagar istället för vanligt godis. De finns ju i små behändiga askar i lagom storlek :)

Av H Sr - 24 augusti 2007 08:58

Igår hade M och jag bröllopsdag, vår 4:e. Tror ni jag kom ihåg det?! NEJ!! Jag har tänkt på det innan och vi har pratat om det, men i och med att jag jobbade från 7 på morgonen till 21:45, så var mina tankar helt på annat håll. Kom inte på det förrän på kvällen när en kompis på jobbet pratade om att hon och hennes man har bröllopsdag nästa vecka...


Vilken dålig fru man är då! Kommer hem från jobbet och på bordet står 4 stora röda rosor... M hade naturligtvis inte glömt! Brukar det inte vara tvärtom?!

Något firande blev det inte. Det blev ganska tidigt i säng då jag var helt slut. Somnade gott!


Av H Sr - 23 augusti 2007 14:48

Är hemma en sväng på en sen lunch. Började med mötet kl.07:00 imorse (som för övrigt gick bra, men gav mycket jobb som ska vara klart så fort som möjligt...), har sedan jobbat på med projektet och ska sen iväg till jobbet för att börja mitt kvällsskift 15:30. Pust!!


Strålande sol har vi ju i alla fall! Jättehärligt! 24 grader just nu... tycker synd om många av de gamla bara, det blir så himla varmt inne på många avdelningar.


Imorgon är jag ledig!! Måndag med förresten, så det blir en riktig långhelg :) Det blir till att putsa och feja lite under morgondagen och baka lite. På lördag kommer de närmast sörjande för att fira moi, då min födelsedag inträffar under min bortavaro. Har firat min födelsedag i USA en gång tidigare, för 18 år sen ;)

Såg att det är en volleybollmatch den kvällen, mellan "min" skola och skolan i den stan där jag ska bo nu - riktigt derby! Jag hoppas att vi kan gå och titta på det, skulle vara roligt!


Nej, nu ska jag fixa ett par mackor med kalkon och röd (såklart!) paprika att ha med mig till jobbet. Lite frukt blir det nog också. Just nu är jag lite insnöad på nektariner, så himla gott!

Av H Sr - 22 augusti 2007 20:57

Jag är ju fast anställd och har alltså månadslön. All övertid och OB brukar ju komma på lönen månaden efter. Men icke i mitt fall nu!

Jag jobbade en extra tur på midsommardagens kväll och trodde då att det skulle komma på julilönen. Men icke, sa Nicke! Talade med chefen om detta och troligtvis har hon attesterat för sent. "Men det fixar vi till nästa lön" fick jag till svar.


Jaha, nu är det ny lön på måndag och när jag går in på datorn och kollar på min lönelista så finns ingen övertid där!! Mejlade tjejen på lönekontoret igår, men har inte fått nåt svar!

Fasen också, om det inte är med på denna lön!! Får de göra så????

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards