Alla inlägg under september 2007

Av H Sr - 25 september 2007 20:36

Har inte gjort det här heller på några veckor nu. Är alldeles ur form efter resan ;)


Veckans tema är gammal.


Gammal


Kortet tog jag i Columbus, Nebraska. Satt i bilen och väntade medans K lämnade tillbaka de hyrda frackarna efter bröllopet, och fick syn på några gamla hus. Det här är från 1886, alltså gammalt :)

Av H Sr - 25 september 2007 20:22

Nu var det länge sen jag körde de här frågorna, men nu är jag med igen :)


Sommaren 2007


Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007?

Tja, vad minns jag mest?! Alla uteblivna bad och utflykter (pga regnet då...). Hur skönt det var att få vara ledig 6 veckor på raken.


Har du haft en skön sommar? Motivera gärna!

Jo, det har jag väl, eftersom jag var ledig så länge. Men man saknade verkligen värmen och solen! Trist att inte kunna vara mer vid sjön osv.


Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan?

Vi var till Göteborg några dagar med bl.a besök på Liseberg och Universeum. Annars höll vi oss mest hemma.


Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg?

Nej, inte ett dugg. När jag var yngre var det så, men nu tycker jag mest att det är jobbigt att vara i solen. Visst tycker jag det är roligt att bli brun och ibland är det skönt att ligga ute i solen och läsa, men VIKTIGT känns det inte längre.

Förresten ligger jag inte gärna på stranden då, utan hellre hemma på gräsmattan.


Vad är din favoritsyssla på sommaren?

Ta dagen som den kommer och spendera den med familjen. Sitta på altanen varma kvällar med grillad mat.

Av H Sr - 25 september 2007 20:10

Imorgon ska lågstadiet ha friidrottsdag. M jr ser verkligen fram emot den här dagen! De har tydligen haft lite friidrottsövningar på gymnastiken på sistone och han tycker det är såå kul. Hoppa höjd och längd, springa 60 meter m.m


Det är så typiskt honom att gilla detta. Han gillar verkligen alla såna här ensamsporter! Löpning, skidåkning, inlines, cykling osv. Lagsporter är ingenting för honom. Vi har frågat om han vill prova på fotboll, innebandy m.m., men icke. Och det spelar ju absolut inte oss någon roll. Huvudsaken är ju att han hittat nåt som han tycker är roligt!


Skidträningen börjar nästa vecka och det är något han längtat efter! De tränar två ggr per vecka och så här i början blir det ju såklart barmarksträning. Brukar mest bli löpning (med och utan stavar) och stafetter tror jag. Förhoppningsvis blir det en bättre vinter än den förra, då hann de bara stå på skidorna en gång före jul!


I år behöver M jr nya skidor. Antagligen nya pjäxor också. Underställ och sånt fick han när han fyllde år, så det har han. Men ny utrustning alltså. Förra året var första året han körde skate. Det var naturligtvis inte så lätt, men han kämpade verkligen på och det verkar som han tyckte det var kul.

De kör skate ena träningen och klassiskt den andra. Förra året körde han med samma skidor på båda, men M vallade om emellan varje träning.

I år har vi nog tänkt att han ska få två par skidor, ett par för klassiskt och ett par för skate. Det tar en del tid att valla om och skidorna skiljer sig dessutom lite åt vad jag förstår.

Vi ville inte lägga ner pengarna på det förra året, då vi inte visste om det var nåt för honom. Men om han nu kör på som tidigare så blir det nog två par skidor i år. Om snön kommer tidigt så blir det en tidig julklapp!


Hoppas bara han håller sig frisk så han verkligen får åka när snön väl kommer! Förra vintern hade han otur med sjukdomar, så när snön väl kom så missade han en del för att han var sjuk. Nu har han ju opererat bort halsmandlarna, så förhoppningsvis ska han klara sig bättre!



Av H Sr - 25 september 2007 19:59

För den som undrar så gick det alldeles utmärkt att ta hem min alldeles egna QK Silhouette!! Den passade som handen i handsken i min resväska ;)

Jag bäddade in den mjukt mellan lager av kläder, så den låg nog och hade det så mysigt så *skratt*!


Det kändes allt lite som julafton när jag fick packa upp alla sakerna som jag beställt hem till T! Har ännu inte använt någon av sakerna, har varken haft tid eller energi till det, men det kommer! Hösten är perfekt för pyssel :)

Av H Sr - 25 september 2007 19:27

En dag fylld med jobb. Alltså en dag som alla andra ;). Jobbat med projektet hela dan. På e.m hade vi första utbildningstillfället med dietisten. Tycker det var en bra utbildning, hoppas personalen tyckte detsamma. Synd bara att inte fler tar chansen, den var nyttig!

Hon tog bl.a upp vad undernäring är, hur man kan identifiera personer som har risk för att bli undernärda, mat- och vätskeregistrering, hur man kan berika maten m.m


Skjutsade H jr till dagis imorse och sen hämtade M henne på e.m Hon blir såå glad när hon får åka cykel med honom!! :) Vet ju inte om hon hinner se så himla mycket när hon sitter bakom M, men det kanske är farten hon gillar.


Det blev en enkel middag ikväll, makaroner och bacon. Jag trodde inte jag skulle vara hemma förrän närmare halv 6, men vi tog inte så långa pauser på utbildningen, samt att dietisten faktiskt kändes lite stressad, så vi slutade redan vid 4. Efter en sväng till jobbet för att hämta nytt schema m.m så var jag hemma strax efter halv 5.

Så jag hade ju kunnat laga något mer ordentligt, men det visste jag ju inte. Blir nog inte mycket bättre imorgon tyvärr, för jag fick ett sms igår kväll att det blir föräldramöte för innebandyn imorgon kväll. Är ju bra i och för sig, men jag hade räknat med en ledig kväll. Nåja, det är bra om man kan få lite ordentlig information om hur det blir med laget också!


Har inget alls inplanerat ikväll. Borde väl egentligen röja lite, känns som att hela huset är upp-och-nervänt, men jag har bara inte orken. Tycker att det gick rätt bra att komma ur sängen imorse, men nu känner jag tröttheten komma krypande. Inte blev det väl bättre av att det regnat hela e.m heller. Hoppas på bättre väder imorgon!

Av H Sr - 24 september 2007 19:36

Har hjälpt M jr med läxorna och sitter nu och väntar på att duschen ska bli ledig. Passade på att uppdatera lite från USA-resan samtidigt som jag avnjöt en glass.

Jag är ingen glassälskare, men nån gång ibland är det gott. Idag sålde de Cornetto Caramel för 5 kr styck på Willys, så det blev ett gäng. Annars har jag efter resan fått pippi på blå och röda vindruvor! Mycket godare än vanliga gröna. Så även detta inhandlades idag.



Ska skölja dessa så jag kan avnjuta de framför tv:n ikväll. Är ju nyttigare än godis i alla fall :)

Av H Sr - 24 september 2007 17:13

För att vara en ledig dag har det verkligen varit fullt upp! Det började med att jag blev väckt redan vid halv sju-kvart i sju ungefär av M och M jr som inte direkt var tysta när de gjorde sig i ordning för att sticka iväg. Så ingen sovmorgon som jag hade längtat efter :(

Men jag lyckades i alla fall stanna kvar i sängen en stund till innan H jr ansåg att nu var det dags att gå upp och göra välling!


Förmiddagen ägnades åt bäddning, tvätt och allmänt plock. Sen gick vi en promenad, H jr och jag, till affären fram och tillbaka. Det blir en rejäl vända för en 2-årings små ben, men det gick hur bra som helst. Måste säga att alla tre barnen är väldigt duktiga på att gå långa sträckor och så gott som alltid utan gnäll. Det är väl kanske som man är van också. Det har blivit många promenader till och från dagis, lekis och skolan, så det är ju inget nytt precis.


Efter lunchen hade vi en sagostund i soffan medans vi inväntade att M jr skulle komma hem från skolan. Tänkte åka över till grannkommunen för ett par inköp, men han ville inte följa med. Han stack ut med sin klasskompis W och åkte inlines med stavar, så det blev bara jag och lilltjejen som åkte. Ett besök till Jysk då M jr behövde en ny madrass till sin säng och sen till Willys för några inköp.


När vi kom hem var M jr och W fortfarande ute och skejtade, och precis när vi låst upp dörren kom H hem från skolan. Tidig kvällsmat för honom som precis ska iväg på innebandyträning. De tränar verkligen hårdare i år. Träning tre ggr i veckan, måndag och onsdag kör de 2 timmar och på söndagar 1½ timme. Dessutom cykel fram och tillbaka, så det blir riktig träning.

Såg på Internet att serien kör igång i helgen, men än har de inte fått nån information om detta, så man blir ju lite fundersam?! Tror inte det är riktigt klart med lagen. De har tränat ihop -93:or och -94:or nu, och vissa -94:or ska gå upp och spela med -93:orna. Verkar som att det inte är riktigt klart vem som ska träna -94:orna (som är H:s lag). Den gamla tränaren följer väl med till -93:orna eftersom hans son ska spela med dem.


Nej, nu ringer matklockan :)

Av H Sr - 23 september 2007 23:07

Tänkte jag skulle kika på den nya svenska såpan "Andra Avenyn" som började ikväll. Tja... vet inte riktigt vad jag ska säga. Hoppas att den tar sig! Nån annan som har nån åsikt??


Betydligt bättre är ju "Sopranos". Har missat flera avsnitt på raken nu, så jag har ju missat en del. Men gud, så rått det är ibland!!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards