Alla inlägg under september 2007

Av H Sr - 7 september 2007 20:35

Igår var som sagt min födelsedag. Dagen spenderades i Norfolk med shopping och diverse ärenden. Det var jag, systrarna T och K, samt T:s son B jr.

Bl.a blev det ett besök på Wal-Mart för diverse inköp, en affär som har öppet dygnet runt och som har det mesta. Mat, kläder, böcker, fiskar, hushållsmaskiner, verktyg, cyklar, leksaker, väskor, smycken, mediciner, tv-apparater.... Till väldigt bra priser dessutom.


Wal-Mart

Wal-Mart supercenter. Notera flaggan uppe till vänster. Finns överallt...


När det var dags för lunch hade vi stämt träff med mamma J som också var i Norfolk den här dagen. Vi åt mexikansk mat på Ricardo's. Eftersom det var min födelsedag beställde J in en överraskning till mig, en supersmarrig efterrätt! Mexican fried ice cream. Vaniljglass som var friterad i ett knaprigt knäckigt täcke, ovanpå detta grädde och sirap. Själva skalet var också ätbart, nåt kexaktigt med kanel och socker på. Jättenyttigt... ;)


Ice cream

Mexican fried ice cream på Ricardo's.


På kvällen var jag och systrarna, samt deras barn, på volleybollmatchen mellan Howells (där jag bodde) och Clarkson (där systrarna bor nu). Tyvärr blev det en lång match, så vi såg inte hela då barnen blev trötta. Men i efterhand fick jag veta att Clarkson vunnit.

Det var i alla fall jättekul att se en match igen med allt vad det innebär. Nationalsången innan matchen där alla står upp med handen på bröstet, inspirerad speaker, skolans band som spelar, hejarklack osv.


Volleyboll

Howells i orange och Clarkson i svart. Alla Howells-fans sitter på andra sidan därborta :)


Utanför skolan var jag bara tvungen att ta kort på den här bussen, det är en sån vanlig syn! En sån har man åkt många gånger... Dörren öppnas för övrigt med en slags spak eller vev. Inget elektriskt där inte!

Buss


Efter matchen följde jag med syster T hem och sov över där. Fick mejl från M och mor m.fl igår med gratulationer och det värmde såklart :)

Blev lite nostalgisk när vi pratade om att jag firade min födelsedag i Nebraska även för exakt 18 år sedan... tänk va' ung man var då! *skratt*


Passade på att slå in J och K:s bröllopspresent som jag beställt via nätet och fått hemskickat till T, bestick.

Present

Av H Sr - 6 september 2007 14:39

Har kommer ett litet inlagg fran andra sidan Atlanten! Mina inlagg via sms blev lite konstiga, det fick inte plats sa mycket som jag trodde. Jag kom till slut ivag i sondags, men det blev en lang och lite stressig resa eftersom det blev ett extra byte(Stockholm-Frankfurt-Chicago-Omaha), inte alls sa mycket tid emellan flighterna. Men, men. Jag ar har i alla fall!


Det ar sa kul att traffa alla igen! Halva slakten kom for att mota mig pa flygplatsen och pa vagen hem stannade vi och at pa restaurang. Kom hem hit till K vid midnatt, sa da var man lagom trott!


Första kvällen

Moster A, syster T och bror B på restaurangen vi åt på efter att de hämtat mig på flygplatsen. Kolla in lökringarna längst ner till höger! Modell XL!


Första kvällen 1

Pappa N, mamma J, morbror B och hans fru A.


Kevin och Tim

Kusinerna K jr och T jr.


Zach

Lille Z, K och J:s gullige son.


Vi har varit hem till nagra slaktingar och halsat pa, haft gaster pa middag varenda dag och sen har vi fixat mycket infor brollopet pa lordag. Det ar ju inte lite att fixa har borta. Det ar dekorationer upp over oronen ;)


Idag ska vi aka och shoppa lite, sen ikvall ska vi ga pa volleybollmatch mellan min gamla skolas lag och laget har i stan, riktigt derby. Det ska bli kul!

Ikvall ska jag sova hos T och imorgon bitti ska jag folja med till hennes flickas klass och svara pa fragor om Sverige. Fa se hur det gar....


Igar kvall kom hela slakten hit pa fodelsedagskalas for mig :) Jattetrevligt! Fick manga fina presenter, ett inramat slaktfoto, ett armband med mina barns namn, 2 set med orhangen och halsband (varav ett som jag ska ha pa brollopet) m.m De ar bara sa underbara!


Födelsedagskalas

Moster D, T:s man K Sr och syster K hemma i K:s kök på mitt kalas.


Födelsedagstårta

Min födelsedagstårta som mamma J gjorde.


Jim och Stef

K:s man J och kusin S, väntar på att jag ska öppna presenterna...


Det har varit valdigt varmt, runt 89 grader Farenheit, och valdigt fuktigt som det brukar vara. Gick en promenad med T igar och blev helt svettig! Ikvall ser det ut att kunna bli regn, hoppas det lattar lite i luften! Det ser i alla fall ut att bli bra vader till helgen, sa det ar bra. Efter sjalva brollopet har de som tradition att brudparet, alla tarnor osv aker pa ett langtradarflak runt stan och gar pa barer innan man aker till sjalva festen, sa da ar det ju bra om det inte regnar!

De ska ha bade ett band och en DJ som spelar pa festen. Blir nog en lang dag!


Fa se om jag hinner skriva nat mer, annars hors vi nar jag kommer hem! Ha det bra :)

Av H Sr - 2 september 2007 07:37

Tryckte för snabbt där:) Jag ska nu med SAS till Frankfurt och sen vidare till Chicago med United. Sen samma plan till Omaha som jag

Av H Sr - 2 september 2007 07:30

Efter en natts välförtjänt nattsömn och en god hotellfrukost på Radisson SAS Arlandia så är jag tillbaka på Arlanda! Jag kom alltså inte längre igår! Planet till Chicago blev helt inställt pga att det vid flygningen innan fått nån form av stenskott i motorn.

Det tog flera timmar innan man beslöt att ställa in planet, de hade kontakt med fabriken i Frankrike (tror jag det var) flera ggr innan man kunde bestämma sig.


Under tiden fick vi sitta vid gaten och vänta, och vänta, och vänta... Till slut fick vi varsin lunchkupong att köpa något ätbart för. 50 kr räckte inte ens till en smörgås...

Vid 13:00-13:30 nån gång kom beskedet att det inte skulle bli någon luftfärd den dagen. Vilket vi som kunde titta ut genom fönstret redan hade räknat ut, eftersom kaptenerna kommit ut med väskor och allt.


Vi fick gå till bagagebandet och hämta ut våra väskor igen, bege oss upp till incheckningen där alla blev ombokade till olika flighter dagen efter, fick hotellrum och matkuponger. Det lät ju bra, bara det att klockan hann bli 19 på kvällen innan jag fått mitt klart!!! INTE kul att stå i kö med bagaget hela dagen. Dessutom var jag ju helt själv, så jag kunde ju inte lämna bagaget för att gå på toa, köpa nåt att äta osv. De flesta var ju flera och de kunde dessutom ställa sig i varsin kö och välja den som kom först fram!


När jag väl kom fram så var ju söndagens plan till Chicago såklart redan fullbokat, så det blev en liten omväg för min del. Jag fick flyga Stockholm-Frankfurt vid 9 på morgonen och sen Frankfurt-Chicago. Planet Chicago-Omaha blev precis samma som jag skulle flygit med på lördagen. Så jag kom fram lite drygt ett dygn senare, eftersom planet till Omaha var nästan en timme försenat också. Ingen bra resa! Det blev dessutom stressigt då jag fick mycket mindre tid mellan bytena.

Flygplatsen i Frankfurt var den värsta jag nånsin varit på, sååå dåligt skyltat!!


Jag tar tillbaka allt gott jag sagt om SAS efter detta! Tycker att de skötte det så himla dåligt, dålig information, långa köer osv. Dessutom var det ju inte kul att jag missade en hel dag på semestern!

Av H Sr - 1 september 2007 10:59

Än har vi inte kommit iväg! Ny info 11.15 Ena motorn fått stenskott förra flygningen, de kollar upp om det går att åka ändå.

Av H Sr - 1 september 2007 09:39

Ber om ursäkt om det förra inlägget kan ha blivit konstigt, kanske blev för långt. M, älskar dig och barnen!

Av H Sr - 1 september 2007 09:35

Nu sitter jag vid gaten och väntar på att få gå ombord. Har fått visa pass och boardingkort tre ggr efter incheckningen, som för övri

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards