Alla inlägg under oktober 2007

Av H Sr - 29 oktober 2007 20:36

När vi kom hem från mamma hade M redan tagit fram Halloween-sakerna och pyntat. Det visade sig gå fortare än jag trodde, för spindelnätet hade vi tydligen slängt förra året! Så nåt sånt kommer inte upp i år. Inte heller har jag köpt nån svart pappersduk att ha på köksbordet som vi brukar ha, men det får gå ändå!

Sån här ljusslinga har vi i alla fall sitter i köksfönstret. Ger jättemysigt sken! :)




Av H Sr - 29 oktober 2007 20:30


Det var inte lätt att hitta en pumpa i år! ICA här hemma hade ingen, Lidl i grannkommunen hade ingen... hittade till slut en på ICA i grannkommunen. De hade några stycken kvar, varav det här var den finaste. Den blev lite väl stor och lite väl hög kanske. Dessutom dyr, 14.90 kr/kg (!), men jag kände att nu tar jag den här, annars hittar jag väl ingen alls!


Eftersom vi kom hem lite sent och det då var dags för mat osv. så har vi bestämt att vänta med att fixa till pumpan till imorgon. Jag har också planerat att ta reda på köttet inuti för att göra pumpapaj (om den inte ruttnat innan dess!), så då känner jag att jag vill göra det när jag har tid och ork till det = inte ikväll! ;)


M jr har tingat på att rita ut ansiktet på pumpan och såklart får han göra det. Skära får han däremot INTE göra, eftersom det krävs en ganska vass kniv för att göra jobbet någorlunda drägligt! De är ju ganska tjocka och hårda de här sakerna...

Av H Sr - 29 oktober 2007 20:25


Mamma frågade om jag kunde ta med hennes MP3-spelare hem och ladda den med musik. Hon vill ha den när hon är ute och promenerar. Javisst, sa jag! Upptäckte dock när jag kom hem att jag glömde kvar den på hennes köksbord...

Av H Sr - 29 oktober 2007 20:22

Ikväll är det ju en riktig tv-kväll igen! Cityakuten och Prison Break. Få se om jag lyckas hålla mig vaken genom båda programmen den här veckan! Kan ju bli svårt med tanke på att vi ställt om klockan nu...


M jr sitter och tittar på sitt favoritprogram Simpsons just nu. Själv är jag inte så jätteimponerad av det, även om det visst kan vara lite småroligt nån gång ibland. M sitter också och tittar, han tycker nog bättre om det än jag. Han gillar Homer ;)

Av H Sr - 29 oktober 2007 20:10

 


Nu är det planterat och klart på pappas grav. Vi satte tre ljung och sen lite tallris, blev jättefint! Sen satte vi dit lyktorna också. Vi har smideslyktor som hänger på varsin böjd stolpe eller hur man nu ska förklara det... men fint är det i alla fall. Det var ju alldeles svart när vi var där, så vi fick jobba i ljuset av billyktor och en liten ficklampa. Det blir nog till att gå dit snart när det är ljust och kolla att det inte ser konstigt ut på nåt vis!


Svårt att fatta att det är 1½ år sen han dog... På ett vis känns det som alldeles nyss och på ett vis som jättelänge sen. Mycket hinner ju hända på den tiden. Två av hans födelsedagar har passerat sedan dess... Känns tråkigt att han inte ens hann njuta av att bli pensionär, han som har jobbat så himla mycket i alla år! När jag var liten hade han öppet från 09:00 till 20:00 alla dagar...


Man är ju tacksam att han fått se alla barnbarn, i alla fall de som är födda hittills, varit med på vårt bröllop m.m Men visst är det tråkigt att han inte fanns med när M fyllde 40. Han blir inte med nästa år när brorsan fyller 30, syrran fyller 40, mamma fyller 60... han skulle ju själv ha fyllt 60 då. Livet blir inte alltid som man tänkt sig!!! :(

Av H Sr - 29 oktober 2007 13:56

Det lugnade ner sig en stund över lunchen, så vi fick i alla fall lite matro. Sen spelade jag lite kort med H, medans M jr läste ett par sagor för H jr. Men sen har det varit färdigt igen, suck!!!!


Ska skjutsa iväg H till hans pappa nu och sen far vi andra över till mamma. Hon hade redan köpt blommor, så det är bara själva planteringen kvar. Måste komma ihåg att ta med mig de nya lyktorna jag har köpt. En av dem vi hade förra året gick sönder, glaset sprack, så nu har jag köpt en ny + att jag köpte en att ha i reserv, ifall samma sak händer igen.


Sen ikväll hoppas jag att vi kan få upp Halloween-dekorationerna. Det är inte så mycket, lite spindelnät, nån häxa, nån pumpa osv. Men det blir i alla fall lite speciellt för barnen. Det får väl sitta upp en vecka eller så, sen brukar man tröttna på det där spindelnätet som hänger överallt! ;)


SEN hoppas jag att man kan få en liten lugn stund ikväll utan en massa tjat och bråk...


Av H Sr - 29 oktober 2007 11:25

Tja, tänk att man tycker det ska bli så skönt att vara ledig tillsammans med barnen på lovet och varje gång blir det likadant! Nu har H och M jr suttit och bråkat/tjafsat hela f.m Det är bara sååå jobbigt att lyssna på!!! Nu har jag sagt att om de fortsätter så stänger jag av allt vad spel heter för resten av den här dagen. Det verkar vara det enda språk de fattar...


Jag blir så himla ledsen! Tycker att vi ständigt har diskussioner om det här och ändå blir det aldrig bättre! Vad ska man göra?!!

Jag tycker att H som är så pass stor borde ha annat för sig än att sitta och bråka med lillebror. Men nej, han kan bara inte låta honom vara. Han sitter och hackar på honom hela tiden, riktiga tjuvnyp. Jag blir galen!! Känner mig som världens sämsta mamma som inte kan få det att funka bättre...


Det känns hemskt att säga, men ibland känns det faktiskt skönt när H åker till sin pappa, för då slipper man i alla fall lyssna på allt detta tjafs! Sen får jag ännu mer dåligt samvete för att jag ens tänker så... Men det går en verkligen på nerverna, för de håller på från morgon till kväll.

Känner att jag snart inte orkar mer!


Av H Sr - 29 oktober 2007 11:20

En tripp till affären blev det för diverse inköp, men ingen pumpa hade de där - inte en enda! Det verkar vara ont om dem i år! Inte har affärerna annonserat om extrapris på dem heller, som de brukar göra varje år. Jaja, ska ju över till mamma i e.m., får kika in i några affärer där få se om de har nån. Det börjar ju bli hög tid att karva och tända den där pumpan nu!

Har inte ens fått upp Halloween-dekorationerna heller, men det kanske kan bli ikväll?!

Ovido - Quiz & Flashcards