Alla inlägg under oktober 2007

Av H Sr - 27 oktober 2007 12:11

M och H jr har åkt till grannkommunen för att hämta smörgåstårtorna han beställt. Sen skulle han åka förbi systemet och köpa några öl, som inte jag hade gjort.

Det blir köpmat till lunch idag. Inte speciellt nyttigt, men det är väldigt tidssparande i alla fall! Och med en molande huvudvärk (vill inte ge sig helt) så orkar jag bara inte stå vid spisen. Förhoppningsvis känns det bättre framåt kvällen!


Det är inte så mycket kvar att göra. Efter maten ska vi väl möblera om lite i köket, ta in altanbordet m.m och duka så att alla får plats. Maten är ju färdig och även efterrätterna. Ska bara vispa lite grädde till päronkakan. Har ställt ut alla drickor och vinet på altanen, det är ju bara +6 grader ute, så det är helt perfekt! Finns inte en chans att få plats med allt sånt + två stora smörgåstårtor i kylskåpet. Ibland är det bra att fylla år under den kallare halvan av året! :)


Ska väl hoppa in i duschen så småningom också. Men nu ska jag lägga mig att vila en stund, få se om jag kan kurera huvudvärken...

Av H Sr - 27 oktober 2007 12:07

Har spenderat en stund med att plantera alla blommorna jag köpte igår. Det blev en stor kruka och två små. Vi har som pelare på trappan och där uppepå ställde jag de små. Den stora ställde vi nedanför trappen. Tyckte själv att det blev ganska bra :)

Nu är det bara pumpan som fattas....




Jag stod på altanen på baksidan och planterade, sen fick M bära den stora krukan till framsidan! Den var tung kan jag säga... Han såg ut som Zeb Machahan där han gick! *skratt*

Själv bidrog jag med att bära de små! ;)

Av H Sr - 27 oktober 2007 12:01


Här kommer en bild på skylten jag köpte igår. Tycker den var så gullig :)

Av H Sr - 27 oktober 2007 10:42

H jr är verkligen mer intresserad av kläder än pojkarna! När hon ska välja kläder på morgonen kan det ibland ta väldigt lång tid och hela lådan plockas ur... Idag blev det bruna byxor och en brun/rosa tröja. Och så solglasögon såklart, för det är ju strålande sol idag! Va?! Är det inte?? Nej, det är alldeles grått och dimmigt...


Av H Sr - 27 oktober 2007 10:40

H jr tyckte det var jättespännande med paket imorse! Och speciellt intressant var såklart alla snören och rosetter :)



Sen kom hon ju på att hennes älskling Vargen också måste bli födelsedagsfin! ;)


Av H Sr - 27 oktober 2007 10:07

Idag är det M:s födelsedag - Hurra! Hurra! :) Gammal blir han också... *skratt*

När någon fyller år här hemma firas man alltid med fika och paket på sängen. Ibland ska man ju iväg till skola och jobb, så då brukar det bara bli ett eller två paket på morgonen + saft och bulle och resten av paketen på kvällen. Men idag är det ju lördag och alla är lediga, så då fick M alla sina paket på en gång.

Fick t.o.m upp H tidigt för att vara med och fira! ;)



Kortet passade ju jättebra! Texten var "Deppa inte för att du fyller 40. Du kommer över det...." och på insidan "...men vid det laget kommer du att fylla 50!!" *skratt*


Av oss alla fick han en armbandsklocka, en Nebraska-pyjamas och pengar. Sen hade barnen köpt ett paket själva och det var en talande ölmugg med Homer Simpson. Man trycker på en knapp och så säger han nåt om att han vill ha en öl och att det är bästa delen av hans liv m.m



Efter firandet åt vi en lång helgfrukost, med ägg och allt. Sen var det bara att sätta igång att baka! Halloncheesecake var på tur och den är snart klar. Vaknade med huvudvärk imorse, så egentligen kände jag inte alls för att baka, men jag stoppade i mig ett par Panodil och en Voltaren, och det börjar släppa lite. Annars är det ju typiskt en sån här dag när man har så mycket på gång!

Av H Sr - 26 oktober 2007 21:16

Oj, klockan är redan över nio! Vart tog den här e.m och kvällen vägen?!

Jo, när pojkarna kommit hem från skolan åkte de, jag och H jr till grannkommunen och handlade. När vi kom dit var det marknad! Det hade vi inte alls tänkt på, men det förklarade ju varför det var så mycket folk! Vi tog en sväng runt alla stånd och sen skulle ju barnen hitta en present till M. Vilket de gjorde. Vad kan jag inte tala om, ifall M tjuvkikar på min blogg ikväll! ;)


Det blev även diverse andra inköp och förutom såna där tråkigheter som ingredienser till bakning, pappersduk m.m så köpte jag även lite växter att plantera i krukor ute. Det blev både prydnadskål, ljung, murgröna och silverek. Sen hittade jag en riktigt höstaktig välkommenskylt som jag bara inte kunde låta bli! Kommer kanske en bild senare.

Eftersom det var marknad och barnen hade varit så duktiga under shoppingrundan så fick de varsin kartong med varma chips innan vi for till Willys. Det var populärt kan jag säga! :)


Ringde M medans vi var kvar på Willys, så han började med pizzan vilket gjorde att vi hade maten klar när vi kom hem. Inte dumt alls!!

Efter maten var det så dags för lite bak inför morgondagen. Jag hade ju som vanligt svårt att välja vad jag skulle göra, så jag gjorde både en chokladkaka med päron och nånting som hette Aladdins drömrutor, som var som en cheesecake med citron. Om jag hinner och orkar imorgon ska jag göra en halloncheesecake som bara är sååå god!


H jr och M jr har kommit i säng, M jr somnade redan i soffan. Det lär väl dröja innan H kommer isäng, men själv blir jag nog inte uppe så sent ikväll. Känner mig urlakad. Även om det är roligt med förberedelser så har dagen tagit på krafterna. Blir så himla lätt stressad och uppvarvad och sånt tär...

Av H Sr - 26 oktober 2007 14:18

M jr kom hem och berättade att hans klass ska spela upp en teater för förskoleklassen efter höstlovet. Pippi Långstrump är det som de övat in. M jr har fått det hedersvärda uppdraget att spela både brevbärare och en kurredutt :)



Har med sig en lista på saker som han behöver ha med sig för att kunna spela ut sina roller till max. En blå tröja eller skjorta till brevbärarrollen och ett halsband till rollen som kurredutt... ska nog gå att ordna!


Tänk om man kunde vara en liten fluga på vägen den dan... *skratt*

Men vi får i alla fall gå till kyrkan på Lucia och titta när de ska ha luciatåg. 3:orna har alltid luciatåg för hela lågstadiet i kyrkan, en trevlig tradition. 6:orna (men då bara de som vill) har luciatåg för mellanstadiet i matsalen. Frågade H om han vet hur det går till på högstadiet, men det hade han ingen aning om. Är nog inget som han engagerar sig i heller! ;)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards