Alla inlägg under oktober 2007

Av H Sr - 26 oktober 2007 12:58

Är så sugen på att plantera nåt litet höstarrangemang i en kruka att ha ute på trappan. Tycker det är så himla fint med sån där prydnadskål. Hittade den här bilden som ett fint exempel:



Få se om jag hittar nåt när vi ska handla på e.m

Av H Sr - 26 oktober 2007 12:48


Har precis slagit in M:s paket. Det har varit så himla mycket så jag har inte hunnit det tidigare. Men bättre sent än aldrig ;)

Det där med paketinslagning har ju blivit ren konst numera. Det räcker inte att bara slå in i papper och snöre längre. Nej, tjusiga papper ska det vara som viks på allehanda krångliga vis. Och så ska det vara stora glittrande rosetter ovanpå. Det finns t.o.m kurser i paketinslagning numera!

Till jul ibland kan jag ge mig på att slå in lite annorlunda, men det tar ju sån tid!!


Av H Sr - 26 oktober 2007 11:51

 


Då har M varit hem med bilen, H jr och jag har skjutsat tillbaka honom till jobbet, jag har dammsugit och så har vi varit och inhandlat vin till imorgon. En enkel bag-in-box blev det, med Guntrum Riesling. Lättdrucket och gott till billig penning! ;)


Har precis satt på stekpannan och kokvatten, det blir kulinariska makaroner och korv till lunch... känner att jag inte har tid till nåt roligare just nu! Ikväll tänkte jag i alla fall göra pizza, så det blir ju lite festligare :)



Av H Sr - 26 oktober 2007 10:14

Högst på min önskelista just nu står ett litet stativ till kameran. Jag märker att jag är väldigt skakig på händerna och det förstör ju en hel del bilder, speciellt när man försöker fota makro och sånt.

Så ett stativ vore ju himla bra! Gärna en Gorillapod, som man kan sätta fast i princip hur och var som helst!


Av H Sr - 26 oktober 2007 10:09


Visst är det väl allt bra vackert med frost?!


Av H Sr - 26 oktober 2007 10:01

Tar en paus mitt i städningen ;) H jr och jag ska ta oss en fika innan jag börjar med dammsugningen.

Jisses, vad det var dammigt på H:s rum!! Det var verkligen välbehövligt med lite rengöring därinne...


Har ännu inte kommit på vad jag ska baka till imorgon, men jag har plockat fram några recept att välja på. Passionsfruktscheesecake (långt ord!), chokladkaka med päron, äppelcheesecake, citronkaka med lime m.m Gäller bara att välja då!


Det är fortfarande väldigt dimmigt. Kanske håller på att slå om till varmare väder?!

Av H Sr - 26 oktober 2007 08:43

Från 1 juli nästa år ser det ut som att personalen på skolor och dagis ska skriva intyg när man är hemma för vård av barn. Visst är det bra att man kommer åt fuskare, men jag ser också rent praktiska problem med det här! HUR ska lärarna hinna med detta?? Tänk under vinterhalvåret med alla influensor, magsjukor osv, när över hälften av barnen är hemma och sjuka! Då hinner de inte göra annat än skriva intyg...


Jag har ju väldigt svårt att förstå de som fuskar med vab över huvudtaget. Eller, jag förstår att det måste ha med pengarna att göra, men att dra in sina barn i fusket tycker jag är väldigt lågt! Kan ärligt säga att jag aldrig varit hemma för vab utan att barnen varit hemma sjuka.


Funderar hur det rent praktiskt också ska gå till... antar att fröken kommer att få massor av telefonsamtal från alla föräldrar som vill ha intyg och sen ska alla föräldrar komma och hämta dessa i skolan?! Eller skickas de hem med posten? Eller hem med barnen när de är tillbaka i skolan?

Antar att det inte kommer att bli så att man automatiskt får ett intyg hem heller.


Att FK skärpt sina kontroller kan vi intyga. De senaste gångerna som M varit hemma för vab har de ringt varje gång till hans jobb och dubbelkollat! Vet inte varför de kollar just honom, han har heller aldrig fuskat, men jag antar att de tar stickkontroller. Det är inte bara honom de kollat på hans jobb heller. Tänk vilka personalresurser det går åt att sitta och göra dessa telefonsamtal sen!

Av H Sr - 26 oktober 2007 08:17

Gårdagkvällen var ganska lugn. Grabbarna städade ju sina rum och sen skjutsade jag M jr till träningen, slängde lite skräp, vek tvätt m.m Satte mig sen i soffan med boken jag skulle börja om med (Stieg Larsson), men jag hann bara skumma igenom det jag redan läst (kom ihåg mer än jag trodde) och sen sov jag! Sååå himla trött. Vaknade bara till lagom så jag kunde borsta tänderna och förflytta mig till sängen...


M jr hade fått ett papper om träningsdagen på söndag. Kl.10:00 till 16:00 ska de hålla på. De äter lunch där och slutar med fika. De ska ha med sig både inlines, stavar och löparskor bl.a., så det blir nog lite av varje.

Igår på träningen hade de kört bingo! De fick springa med en bricka i handen och sen förstod jag det som att det satt nummer utefter banan som de fick pricka av på sin bricka. De har verkligen kul och annorlunda idéer tränarna! Håller intresset levande i alla fall :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards