Direktlänk till inlägg 7 november 2007

Har jag vaknat på riktigt nu?!

Av H Sr - 7 november 2007 07:55

Det här med viktminskandet och att hålla igen har verkligen legat nere. Jag har inte ens orkat tänka på det på sistone. Har sagt upp prenumerationen på Viktväktarnas interaktiva tjänster. Kändes helt meningslöst att betala 350 kr i månaden för nåt som jag ändå inte använder!

De är nog rädda om sina kunder, för jag fick ett mejl tillbaka med ett erbjudande om att betala bara 150 kr i månaden plus betala vanlig besöksavgift (100 kr) de ggr jag går på lektion. Men jag kände att jag är färdig med VV just nu, jag orkar inte ens tänka tanken att räkna points. Det är synd, för jag vet ju att det funkar!


Igår så var det ju en del intressanta föreläsningar och mycket gick ju ut på att man måste förändra sin livsstil, lägga om kosten och inte hålla på med en massa dieter. Det här vet jag ju redan! Men på något vis tog jag till mig det hela på ett annat vis igår och jag har nu kommit fram till att jag inte tänker räkna points eller följa något annat program. Jag tänker helt enkelt äta vanlig mat, men se till att jag håller rimliga portioner och välja magra produkter osv. Och framför allt måste jag försöka låta bli godis och kaffebröd! Motion skulle ju inte vara dumt heller... måste komma igång med mina promenader igen!


Men jag känner som så, att när man följer nåt program som Viktväktarna osv så är det så mycket som blir förbjudet (jag vet, man får äta allt, men man ska ändå hålla på att räkna osv) och jag tror att det är det som får mig att tröttna efter ett tag! Allt blir så fokuserat på mat, spara points osv. Det tar en himla tid också.

Jag tänker försöka äta väldigt nyttigt i veckorna och sen unna mig goda saker på framför allt lördagar. Det är ju så det måste funka i det långa loppet. Jag behöver inte hålla reda på några points eller väga och mäta mat hit och dit. Det måste vara enkelt!!


Känns skönt att jag kommit så här långt. Det är en lite underlig känsla, för det här är ju ingenting nytt, men ändå känns det nytt på nåt vis! Svårt att förklara, men man kanske har vaknat upp på nåt sätt?!

Nu gäller det ju bara att ta tag i det och försöka, men det får bli små förändringar i taget. Bara en sån sak som att använda fullkornsprodukter istället för vanliga. Även om jag gör det i mångt och mycket, så finns det fler förbättringar att göra.

Mitt intag av frukt och grönt har varit dåligt på sistone. Egentligen tycker jag ju att det är gott, men det har fått stå tillbaka för alla sötsaker. Vem är sugen på ett äpple när man kan ta en chokladkaka istället?!


Jag känner mig lite lättad när jag inser att ingenting behöver vara förbjudet, jag behöver inte spara point och äta mindre av nåt annat, bara för att unna mig nåt gott på helgen.

Lite ny energi och inspiration kommer så smått... :)

 
 
Rosie

Rosie

7 november 2007 08:18

Jag förstå ditt beslut det är inte roligt att tänka på allt hela tiden, och då blir det lätt att det man så kallat inte ska äta blir SÅ mycket godare. Visst är man konstig som person. Jag har själv prövat recepten på( tv3 du blir vad du äter) måste säga att det gick rätt bra, om inget annat så blev man piggare av maten. Hoppas du hitta din egen väg, och det viktigaste av allt det är att du trivs med det du gör. Lycka till.

http://bearclaw.bloggagratis.se

 
Ewa

Ewa

7 november 2007 08:30

Kan jag, så kan du! Kram

http://fundringar

 
lovisa

lovisa

7 november 2007 12:55

skönt att man inte är ensam om att ha hamnat i en hellre-choklad-än-fruktfälla. :) har du testat viktklubb.se förresten i och med att du ledsnat på viktväktarna? tips annars!

http://lovisa.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

7 november 2007 13:18

Kämpa på och lycka till! Det är aldrig helt lätt men jag hopas att du hittar en väg som passar dig så att du lyckas.
Jag kämpar jag också... men just nu är choklad sååååå gott! Jag håller fast vid löpningen så gott jag kan och försöker vara nöjd med det. Vilket inte alltid är lätt.
Jag vet att du fixar det!
Anna

http://htp://enannassida.blogg.se

 
Ingen bild

Helena

7 november 2007 14:04

To be honest-jag känner nog faktiskt ingen som hållt på med VV (räkna points och muck) som hållit vikten. De jag känner som gått ner i vikt har insett det där att okej VV fungerar-men vem orkar hålla på och räkna på varenda smula man äter och få dåligt samvete för minsta lilla smula godsak man äter någon gång ibland? Att äta med måtta och sunt förnuft plus motion är det som funkat bäst på alla jag känner som pysslat med olika dieter och grejer.

 
Ingen bild

Helén

7 november 2007 14:05

Tack allihop! Det är skönt med lite stöd! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av H Sr - 30 juli 2011 18:33

Så var det helg igen. Veckorna går verkligen fort, oavsett om man jobbar eller om man är ledig. Nu har ju jag haft min veckas semester redan och jobbar för fullt igen, men resten av familjen är ju ledig. M har en vecka kvar på sin semester nu och tyv...

Av H Sr - 27 juli 2011 18:01

Som jag skrev har jag ju tagit tjänstledigt från mitt ordiniare jobb som sjuksköterska. Har varit ledig snart ett år. Jag är egentligen ledig pga studier, pluggar engelska på högskolan. Men samtidigt som jag pluggar har jag också startat eget som öve...

Av H Sr - 24 juli 2011 21:38

Oj, det var verkligen länge sen jag skrev något på den här bloggen! Har nästan glömt att jag ens hade en blogg, det har ju gått över 1½ år sen senaste inlägget... Men helt plötsligt så fick jag lust att börja blogga igen. Vi får se hur länge det håll...

Av H Sr - 30 oktober 2009 19:48

Har känt av smärta i armen idag, efter sprutan, men inte alls så illa som endel verkar ha fått det. Sov lite dåligt inatt, vaknade så fort jag låg på armen osv. Så idag har jag varit jättetrött. Men blir det inte värre än så här så tänker jag inte kl...

Av H Sr - 29 oktober 2009 21:06

Här är höstlovet i full gång och t.o.m. snart över. Gud så fort en vecka går!! H har varit hemma hos sin pappa i några extra dagar, men kom hem i tisdags kväll igen. Innebandyträning igår och idag är han hemma hos en kompis. M jr har varit hemmavid, ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards