Direktlänk till inlägg 18 november 2007

Det går lika bra med...

Av H Sr - 18 november 2007 21:18

En annan viktig sak vi köpte igår: en ny julgran! Vi har kört med plastgran länge nu. Inte för att vi inte gillar riktig gran, det luktar ju härligt och så, men dels är det väldigt stickigt för små barn och sen finns det nåt vi INTE gillar - barren!! ;)

Men även om plastgranen känts ok, så har vi ändå velat ha en som är lite tätare, där det inte är typ en halvmeter mellan grenarna *skratt*.

Så igår hittade vi en betydligt tätare plastgran! Den kommer att pryda vårt vardagsrum i jul!Sen fanns det ju en del att önska vad gäller julgransfoten, men lite får man ju stå ut med...

Jul
 
ANNONS
 
Shy

Shy

18 november 2007 21:29

Ja, dessa plastgranar... En annan önskar att man tålde vanlig gran, men pga eländiga problem med luftväxarna så har det fått bli plastgran även för vår del. Men visst är det gött att slippa allt barr som blir f'stås, så förblir den ju grön genom hela julen :).

http://blog.bahnhof.se/wb206853

 
sussilull

sussilull

18 november 2007 22:02

Jag funderar också på att köpa en ny julgran OCH en ny ljusslinga...jag vill ha många lampor i granen så det ser så där härligt amerikanskt ut!

http://www.sussilull.se

 
Grynisen

Grynisen

18 november 2007 22:08

Hmmm plastgran... kan hålla med om barren, men hos oss kör vi Kungsgran. Det är kvalité och riktigt snyggt, barrar nästan inget. Det kan jag rekommendera!

Men jag håller med om att granen ni köpt ser fin ut på bilden!

http://gryisen.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

18 november 2007 23:35

Skulle jag komma hem och ha köpt en plasgran fick jag nog flytta... är man gift med en skogshuggare så är plast inte att tänka på. I denna familj är det också lite andra traditioner förknippade med julgranen. Gubben ser oftast ut en fin gran på föräldrarnas mark redan under sommaren. Sen ska han hålla på och bjäbba med sin far om dena stackars gran eftersom svärfar "tycker" att det stjäls alldeles för mycket fina granar som ska få stå kvar o växa. Han har ju naturligtvis också sett ut samma gran som sin (konstigt att de alltid, varje år, hittar samma gran!). När det sen närmar sig julafton går man inte ut med yxa o såg som normala skogshuggare - nej den inbitne jägaren har ärvt sim morfars tradition - julgran är ett av bytena under en harjakt! Och under harjakt har man bara ett redskap med sig och det är hagelbössan. varje år kommer altså gubbben hem men en gran som han egenhändigt har skjutit!
För att ni nite ska tro at han är komplett galen kan jag meddela att detta är relativt vanligt bland markägande jägare...
Viss barrar granen men vi tar in den dagen före julafton och på annandag Knut är ju julen slut så då åker den ut! Det blir inte så lång tid så jag tycker det funkar OK.
Anna

http://enannassida

 
Ingen bild

Helén

18 november 2007 23:43

sussilull, visst är det fint med amerikanska granar! :)

Grynisen, Kungsgran antar jag är nån gran ni köper, eller??

Anna, hahaha - kan riktigt se det framför mig! Låter inte riktigt klokt egentligen, en skjuten gran?! *skratt*

 
Tomtens Dotter

Tomtens Dotter

19 november 2007 07:21

jättefin gran! Tät och härlig så att piffochpuff kan gömma sig i den :-)

http://tomtensdotter.blogg.se

 
Helena

Helena

19 november 2007 09:09

Vilken fin. Våran är jätte mesig, vi kör oxå plast. Vill köpa en ny, men det får bli ngt annat år. ^^,

http://soderbona.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av H Sr - 30 juli 2011 18:33

Så var det helg igen. Veckorna går verkligen fort, oavsett om man jobbar eller om man är ledig. Nu har ju jag haft min veckas semester redan och jobbar för fullt igen, men resten av familjen är ju ledig. M har en vecka kvar på sin semester nu och tyv...

Av H Sr - 27 juli 2011 18:01

Som jag skrev har jag ju tagit tjänstledigt från mitt ordiniare jobb som sjuksköterska. Har varit ledig snart ett år. Jag är egentligen ledig pga studier, pluggar engelska på högskolan. Men samtidigt som jag pluggar har jag också startat eget som öve...

Av H Sr - 24 juli 2011 21:38

Oj, det var verkligen länge sen jag skrev något på den här bloggen! Har nästan glömt att jag ens hade en blogg, det har ju gått över 1½ år sen senaste inlägget... Men helt plötsligt så fick jag lust att börja blogga igen. Vi får se hur länge det håll...

Av H Sr - 30 oktober 2009 19:48

Har känt av smärta i armen idag, efter sprutan, men inte alls så illa som endel verkar ha fått det. Sov lite dåligt inatt, vaknade så fort jag låg på armen osv. Så idag har jag varit jättetrött. Men blir det inte värre än så här så tänker jag inte kl...

Av H Sr - 29 oktober 2009 21:06

Här är höstlovet i full gång och t.o.m. snart över. Gud så fort en vecka går!! H har varit hemma hos sin pappa i några extra dagar, men kom hem i tisdags kväll igen. Innebandyträning igår och idag är han hemma hos en kompis. M jr har varit hemmavid, ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vardagsliv med Blogkeen
Följ Vardagsliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se