Direktlänk till inlägg 27 november 2007

Desperat mamma?!

Av H Sr - 27 november 2007 18:49

På tal om skolresor... Kan ju berätta en liten historia om insamlingen i M jr:s klass också... Det har blivit bestämt att varje familj samlar 50 kr per termin hemma och sen lägger man ihop allt i slutet av 3:an och gör nånting då. De flesta verkar tycka att det inte behöver slås på stort, utan att huvudsaken är att barnen gör något roligt tillsammans. Precis så tycker jag med. Sen finns det ju föräldrar som tycker helt annat....


På föräldramötet här under hösten så tog en mamma upp frågan om vi inte skulle ha ett stånd på julskyltningen och sälja, så att man får in mer pengar. Men det var inte direkt nån som nappade på det, så det bestämdes att det skulle vi inte.

Döm om vår förvåning när barnen kom hem en dag i förra veckan med en lapp från samma mamma där hon skriver att hon vill ge det här en chans till. Hon hade t.o.m gått så långt att hon bokat ett bord åt klassen, delat in klassen i grupper och gjort upp ett schema när alla skulle stå och sälja, bestämt att hon och maken skulle samla in alla varor och prismärka osv. Detta trots att vi på föräldramötet bestämt att vi INTE skulle göra detta!! Denna mamma har alltså gjort en "kupp" och gått ut med detta i tron att vi andra, då detta redan var klappat och klart, trots allt skulle ställa upp. Till saken hör att dessa lappar delades ut i skolan, vilket ledde till att barnen ju fick veta det här.


Vi var flera föräldrar som reagerade starkt på det här. Inte för att vi inte vill hjälpa till osv, men eftersom vi redan bestämt att det inte skulle bli nåt och sen gör någon så här. Och dessutom endast 1½ vecka innan själva julskyltningen!

Mamman har alltså inte gått ut och frågat efter ev. intresse, utan bara kört över alla andra och planerat detta själv! Visst, hon hade frågat två andra mammor vad de tyckte, men ingen annan.

Nu är vi flera familjer som har protesterat via en mamma som tog på sig att ringa upp den här mamman. Det visar sig att hon tycker att föräldrarna i klassen är jättetråkiga och att vi inte fattar hur mycket pengar det går åt när de ska åka på en ordentlig skolresa i 6:an, vi måste börja samla NU!! Det är bara det att vi har aldrig ens diskuterat nån skolresa i 6:an eller hur ett ev. samlande på mellanstadiet ska gå till...

Det värsta är att vi andra nu kanske får skulden av barnen, eftersom de redan fått reda på det här!


Mamman erkände t.o.m att hon gjort en kupp, i tron att vi inte skulle protestera... Det slutade i alla fall med att hon skulle lämna ut en enkät till alla igår där man skulle få kryssa i om man ville det här eller ej (vilket hon ju borde gjort från första början!). Så idag har hon väl förhoppningsvis fått in dessa enkäter så att vi kan få ett svar imorgon om hur det blir! Kan ju i och för sig tycka att det borde vara nån annan än henne som tar hand om den enkäten... Känner att jag inte direkt litar på henne! Hon hade heller inte funderat över det här med ett konto (vilket vi bestämt att vi INTE ska ha) att sätta in ev. förtjänst på - vad hade hon tänkt göra med pengarna då?!


Till saken hör att M jr hade aldrig med sig enkäten hem igår. Sonen till den här mamman hade varit på honom i skolan och frågat om han fyllt i den, samt även påtalat att om de kryssade i nej så skulle hans mamma bli arg... så M jr fyllde i den direkt och lämnade in till honom. Han säger att han kryssade i nej, så det hoppas jag stämmer, så han inte kände sig tvingad att fylla i ja pga denna pojke! Samme pojke hade även varit arg/ledsen över det här i skolan igår, ungefär som att fiska efter röster... själv hade han pratat om att klassen skulle åka till Gröna Lund till sommaren m.m Det är inte alls vad vi föräldrar pratade om på föräldramötet!!


Det verkar som att den här mamman är helt desperat att hennes son ska få åka på en flashig skolresa! Att åka nånstans över dagen i 3:an, som vi pratade om på föräldramötet (finns ju faktiskt barn som inte vill sova borta och dessutom kan man ha kul ändå!), tyckte hon var larvigt... Man kan ju fundera om hon själv aldrig kommit iväg på nån skolresa och därför har komplex?!


Tycker personligen att hon borde be barnen om ursäkt och förklara varför hon gjort som hon gjort. Det är ju inte direkt något vidare bra föredöme för barnen att man kör över ett demokratiskt beslut...

Blir spännande att se hur det blir med det hela!

 
 
Breezie

Breezie

27 november 2007 19:57

Det där låter ju inte roligt. Det finns alltid sånna föräldrar. Och visst kan man ha kul bara över en dag man behöver ju inte sova borta bara för att ha roligt. Jag håller med dig till 100% Hoppas det löser sig.

http://breezie

 
Maria

Maria

27 november 2007 20:03

Svar: Sen får vi inte glömma att det är lika kul att få läsa dina snälla kommentarer :)

Angående din lilla berättelse om den desperata mamman så tycker jag att hennes beteénde inte är acceptabelt. Om man står i minoritet så är det väl bara att acceptera och svälja. Spännande och se vad som händer nu!

http://mariiaa.webblogg.se

 
Ewa

Ewa

27 november 2007 20:08

Låt den dumma tanten stå vid sitt bord och sälja helt ensam. Det finns de som har en så bestämd uppfattning om hur stämningen i en klass ska vara att de flippar ut när verkligheten inte passar in. Mest hennes problem, men - som vanligt! - kommer ungarna i kläm. Jag blir så trött!

http://fundringar

 
Åsa

Åsa

27 november 2007 20:40

Enligt en annan mamma K så är det hela "avblåst".Men vi borde väl få lapp om det i morgon.
/Åsa

http://klackebo.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Helena

28 november 2007 06:18

Ja vi behöver ju inte gissa hur "populär" denna person kommer vara resten av tiden. Jag hoppas ni får som NI vill och att hon lär sig något av det här. Man gör inte så när man har kommit överens om en sak.

 
Ingen bild

johanx

28 november 2007 10:44

Du skriver om något oerhört viktigt. Det är sådan här föräldrar som skapar någon slags allmän samhällsstress. Vänta bara tills barnen är med i någon förening. Det ska säljas lotter till förbannelse och skjutsas till olika matcher i hela mellansverige. Min dotter har börjat sin komfrimation och inte heller där kommer man undan. Här ska det säljas ett antal kakburkar i månaden. Suck. Det är bra att ni säger nej.

 
Helena

Helena

28 november 2007 14:49

Men jisses ! Ngn måtta får det väl ändå vara?

http://soderbona.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av H Sr - 30 juli 2011 18:33

Så var det helg igen. Veckorna går verkligen fort, oavsett om man jobbar eller om man är ledig. Nu har ju jag haft min veckas semester redan och jobbar för fullt igen, men resten av familjen är ju ledig. M har en vecka kvar på sin semester nu och tyv...

Av H Sr - 27 juli 2011 18:01

Som jag skrev har jag ju tagit tjänstledigt från mitt ordiniare jobb som sjuksköterska. Har varit ledig snart ett år. Jag är egentligen ledig pga studier, pluggar engelska på högskolan. Men samtidigt som jag pluggar har jag också startat eget som öve...

Av H Sr - 24 juli 2011 21:38

Oj, det var verkligen länge sen jag skrev något på den här bloggen! Har nästan glömt att jag ens hade en blogg, det har ju gått över 1½ år sen senaste inlägget... Men helt plötsligt så fick jag lust att börja blogga igen. Vi får se hur länge det håll...

Av H Sr - 30 oktober 2009 19:48

Har känt av smärta i armen idag, efter sprutan, men inte alls så illa som endel verkar ha fått det. Sov lite dåligt inatt, vaknade så fort jag låg på armen osv. Så idag har jag varit jättetrött. Men blir det inte värre än så här så tänker jag inte kl...

Av H Sr - 29 oktober 2009 21:06

Här är höstlovet i full gång och t.o.m. snart över. Gud så fort en vecka går!! H har varit hemma hos sin pappa i några extra dagar, men kom hem i tisdags kväll igen. Innebandyträning igår och idag är han hemma hos en kompis. M jr har varit hemmavid, ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards