Alla inlägg under november 2007

Av H Sr - 24 november 2007 22:47

Just det, det så gott som vräker ner utanför fönstret!! Åh, tänk att man kan bli så lycklig för så lite :)

Hoppas det kommer riktigt ordentligt med snö, M jr längtar tills han kan ställa sig på skidorna...

Av H Sr - 24 november 2007 22:09

Kallt har det ju varit idag som sagt. Så här såg det ut på våran husvägg på f.m idag. Spikar måste hålla sig ganska varma, eftersom det inte är nån frost runt dem! ;)


Av H Sr - 24 november 2007 22:02


Köpte en amaryllis idag, en röd såklart! Har nog aldrig köpt nån sån blomma till jul förut, men de är ju så himla fina! Få se om den är överblommad före jul eller om man får njuta av den precs i rätt tid...

Annars brukar jag alltid köpa ett par röda julstjärnor att ha i köksfönstren. Nåt år köpte jag två riktigt stora och hade på små pallar i vardagsrummet, men det har jag lagt ner. Spendera så mycket pengar på blommor som man ändå tröttnat på när julen är slut...

Hyacint är ett måste tycker M, så det brukar vi också införskaffa. Ofta köper vi nåt litet arrangemang att ha på soffbordet, få se om det blir så i år med. Önskar att jag var duktig och kunde fixa såna själv, men men...


Har ni några måsten i blomväg till julen?

Jul
Av H Sr - 24 november 2007 21:32

Några fler bilder på de jultillbehör som införskaffades igår...


Mossa är ju ett måste!


Det funkar alldeles utmärkt med såna här färdiga kit när man ska göra pepparkakshus! Då slipper man också sitta och bli förbannad när alla egenhändigt gjorda delar inte passar ihop....


En sån här måste man ju prova! Men den får inte öppnas ÄN ;)


En sån här var jag ju tvungen att köpa, eftersom M anser att ischoklad SKA man ha på julen ;)


Och sen det allra bästa inköpet på hela dagen!!! *skratt*


Jul
Av H Sr - 24 november 2007 21:09

Lovade ju igår att jag skulle visa hur de nya julgardinerna till köket ser ut. Syns väl inte så himla mycket så här i förpackningen, men det blir ett litet smakprov i alla fall! Hade egentligen velat ha nåt mörkrött med typ snöflingor eller nåt på, men det hittade jag inte.


Av H Sr - 24 november 2007 20:55

Såg på framsidan av Aftonbladet idag att en 8-årig pojke dött på grund av en läkarmiss. Var ju tvungen att gå in och läsa om det på deras hemsida och tydligen var det så att en stafettläkare inte följt upp och tagit prover fast pojken var så dålig. Det slutade med att han dog i en taxi av blodförgiftning... så tragiskt!!


Visst känns det extra hårt för att det drabbat ett barn och speciellt när det är ett barn i samma ålder som ens egna (M jr är ju 9 år), men tyvärr så tror jag att det här med stafettläkare inte är så bra alla gånger. Visst är det bra att de finns att ta in när man inte har några andra läkare, det är ju fördelen. Men oftast stannar de ju inte så länge i taget, vilket gör att de inte lär känna patienterna, de finns inte kvar för att följa upp osv. Dessutom måste jag säga att många av dem (stöter ju på en del i mitt jobb) inte verkar så värst intresserade heller. Jag tror faktiskt att en del av dem tycker att det är ett lätt (naturligtvis inte lätt att vara doktor, men jag hoppas ni förstår hur jag menar) sätt att tjäna stora pengar utan att behöva ta så mycket ansvar... Är det såna läkare vi vill ha???

Av H Sr - 24 november 2007 20:39

Puh!! Klockan är snart 21 och äntligen, äntligen kan man sätta sig ner och ta det lite lugnt!

Spenderade hela e.m hos svärföräldrarna med fika och prat. M jr och H jr fördrev tiden med att lägga pussel bland annat. Svärfar var nöjd med whiskeyflaskan!


En snabb sväng till affären (igen!) för några små inköp, behövde bl.a köpa mera mjöl till allt bak! Sen hämtade vi upp H på vägen hem och åkte hem för att fixa middag. Snabbt skulle det gå, så det blev korv och skruvade pommes frites. Inte så tokigt.

Fick nån tokig idé efter maten att jag skulle baka något mer idag, mindre att göra imorgon! Så just nu har jag en plåt i ugnen med vad som ska bli saffransskorpor. Receptet kommer från Leilas jul. Missade programmet totalt idag, men recepten finns ju på nätet. Har aldrig gjort skorpor förut, så det blir spännande att se resultatet! Forma degen till längder stod det... jaha, men degen höll ju nätt och jämt ihop?! Och när jag rullade den så ville den bara spricka... men jag lovar att jag följde receptet till punkt och pricka!! ;) De ska stå i ugnen och torka över natten sen, jättebekvämt! :)


H hade haft en väldigt trevlig dag med sina kompisar. De hade alltså varit och gjort nåt som liknade Fångarna på fortet. Ett besök på Burger King hade hunnits med och sen följde han med D hem efteråt. Känns skönt att han kommer ut och är med kompisar i alla fall nån gång ibland. Just det här gänget har gjort lite roliga saker ihop på sistone, så då känns det bra i mammas hjärta! :)


Nåt Svensson, Svensson blir det ju inte ikväll, för det är Lilla Melodifestivalen eller vad det heter. M jr gillar att titta på det, så han är nöjd i alla fall! Själv tyckte jag inte att det skulle bli nåt bra alls på tv, så egentligen skulle man väl kanske ha hyrt en film eller nåt... Annars kan man ju gå och lägga sig i skaplig tid, läsa lite kanske. Vore nog inte så dumt, det har varit en jobbig dag! Ser fram emot en nästan lika jobbig dag imorgon, med bak m.m., men då är i alla fall M hemma, så man kan hjälpas åt.

Av H Sr - 24 november 2007 14:58

Oj, oj, oj vad dagen går fort!! Lussekatterna är färdigbakade och instoppade i frysen. Två satser pepparkaksdeg står i kylen och väntar på morgondagen. Väntar på att diskmaskinen ska bli klar bara, sen bär det iväg till svärfar.


M jr har haft sin kompis E här en stund. De leker bara ibland, jag tror att M jr tröttnar lite på honom efter ett tag. Han lyssnar inte så mycket på vad nån annan säger, om vi säger så... T.ex ville M jr vara själv när de lekt ett tag och bad E att gå hem. Det tog honom nästan en halvtimme att gå hem och då hade ändå jag påpekat lite fint en gång att det nog var dags att gå hem...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards