Alla inlägg under november 2007

Av H Sr - 29 november 2007 09:18

Jag skrev häromdagen ett inlägg om en 2-åring som blivit mördad av sin mamma och styvpappa. Nu läser jag på Aftonbladet mammans förklaring till varför de hade ihjäl flickan... och blir ju inte precis mindre förbannad!

Enligt mamman tolererade inte styvpappan att den lilla flickan inte kunde säga please, yes sir eller no sir när han tilltalade henne!! Va?! Om det vore en anledning till att ha ihjäl en 2-åring skulle det ju snart inte finnas några barn!!?

Det är en sjuk värld... en SJUK VÄRLD!!!!

Av H Sr - 29 november 2007 09:11

H jr verkar rätt ok, även om hon är lite blek och väldigt trött. Sitter här med mig i soffan och kurar. Hon hade kräkts en hel del sa de och tydligen var hon det tredje barnet på sin avdelning som nu blivit magsjuk.

Man hoppas ju att alla följer reglerna och håller sina barn hemma tillräckligt länge (2 dygn efter senaste symtom) så att det inte bara går runt, runt, som det gjort ibland. H jr är ledig ända till på tisdag, så hon hinner ju bli frisk, men det är ju inte så kul att komma tillbaka och sen bli smittad igen...


M berättade att när de ropade att han hade telefon (på jobbet alltså) så trodde han direkt att det var en råtta i huset igen!! ;)

Som tur är så var det inte så den här gången....

Av H Sr - 29 november 2007 08:57


EU (eller i alla fall en grupp socialister) vill sänka momsen på kondomer så att de blir billigare. De vill också tillåta tv-reklam för kondomer, vilket är förbjudet i vissa länder.

Det är nog ingen dum idé! Kondomer är inte särskilt billigt, så ett sänkt pris kanske kan få fler ungdomar att använda skydd. Visst, man delar ut gratis på ungdomsmottagningar m.m., men det finns ju inte tillgängligt där och då...


Tror ju inte att det räcker med bara det här dock, det behövs nog mycket mer information. För flera år sen var det ju mycket om det här med aids osv, men det är nog på sin plats med en stor drive igen! Klamydia bara ökar sägs det och det kan ju få förödande konsekvenser längre fram i livet om man blir drabbad.

Så tv-reklam är nog inte så dum idé, plus information i massor i skolorna, massmedia, på nätet osv. Men frågan är om det räcker?! Vad kan man mer göra? En grej kanske är att få ungdomar att dricka mindre och börja senare...

Av H Sr - 29 november 2007 08:03

Jaha, då var det färdigt! De ringde från dagis för en liten stund sen och berättade att H jr hade kräkts som bara den, frös osv. Stackars liten!!

Ringde till M som har bilen, så han skulle hämta upp henne och skjutsa hem henne till mig. Så då blir det inget mer jobba idag... tror jag.


Usch, magsjuka är verkligen ingen höjdare! Speciellt inte när barnen får det, de kan ju ofta inte kontrollera sina kräkningar heller, så det hamnar liksom lite överallt.... speciellt H faktiskt, men han har alltid fått riktiga kaskadkräkningar och sen får han lite panik samtidigt. H jr minns jag inte ens att hon har haft magsjuka nån gång, så det får man väl vara glad för, hon är ju i alla fall snart 3.


Hoppas att vi andra klarar oss då. Jag ska ju jobba lördag-söndag, så det vore ju ingen höjdare. Men blir man sjuk så blir man, inget att göra åt! Nu tycker man naturligtvis att man mår illa direkt, men det räcker ju med att nån säger ordet magsjuka så tycker man att det kör runt lite i magen! ;)

Mitt illamående kan ju ha andra orsaker, jag har inte tagit Omeprazol sen i tisdags. Jag köpte en burk med 7 kapslar och sen tänkte jag att jag måste ju prova utan sen då, för att se om det blir nån skillnad. Nu är det ju svårt att veta vad det beror på, men jag tror inte att det är magsjuke-illamående.

Jaja, nog om det! Nu kommer H jr snart hem, så då får vi se hur hon mår.

Av H Sr - 29 november 2007 07:18

Timothy Elliot


Tänk dig att du vann 6,3 miljoner kronor - vilken lycka!! Tänk dig sen att du en vecka senare fick reda på att du nog inte får behålla vinsten - vilken olycka!

Det är nämligen vad som hände Timothy Elliot i USA! Han är dömd till skyddstillsyn för ett bankrån och då säger reglerna att man inte får spela, köpa lotter osv. Snacka om snöpligt!


Lite lustigt i det hela att det var just en f.d bankrånare som råkade ut för detta! Tänk att äntligen komma över den där stora summan pengar, som du antagligen varit ute efter när du rånade banken, och sen helt plötsligt är glädjen slut... känns som att han åkt dit två gånger!


Förstår inte riktigt varför man har denna regel dock, att man inte får ägna sig åt spel, köpa lotter m.m bara för att man är dömd till skyddstillsyn?! Det kan ju inte direkt skada nån menar jag. Eller finns det nån annan aspekt på det hela som jag inte ser??

Av H Sr - 29 november 2007 07:15

M jr hade ingen lapp med sig hem igår, angående julskyltningen. Enligt honom var det några som lämnade in lappen igår, så kanske väntar hon in alla. Jag hoppas verkligen inte att det blir av, för när ska man då hinna baka?! Visserligen är jag ledig imorgon, men man har ju annat att göra också... Jag har hört ryktesvägen att hon blåst av det hela, men jag vill ju gärna få ett riktigt besked!

Av H Sr - 29 november 2007 07:05

Jag var sååå trött när jag vaknade idag, kände inte alls för att kliva upp ur den varma sängen! Men det fanns ju inte så mycket att välja på... Blev lite gladare när jag kom upp och fick se att det snöar för fullt! Tillfällig glädje i alla fall, för regnet är på väg. Men man får ta vara på de små stunderna! ;)


Idag jobbar jag bara till kl.12, sen ska jag hämta H jr på dagis. Hon blev lite upprörd här på morgonen för att hon inte skulle sova och äta mellanmål på dagis, men till slut verkade hon nöjd med att jag skulle komma tidigt. Det är inte så ofta jag hämtar henne efter lunch, så det blir väl lite ovant.


Som jag skrev igår så ska jag fixa adventsgranen ikväll och ev. baka en mjuk pepparkaka. Annars är det väl middagsmat som ska fixas innan M jr ska på skidträning. Sen får man ju inte glömma att det är Traveler ikväll! Om man håller sig vaken så länge... nu när det inte är dubbelavsnitt längre börjar det ju inte förrän 21:55.

Av H Sr - 28 november 2007 22:50

Gardinerna i H:s rum kom aldrig upp igår. M ville sätta upp adventsstjärnan samtidigt, eftersom den sitter över gardinstången, men lampan i den var trasig. Det är fixat idag, så medans jag var på mötet ikväll hade M satt upp den gardinen, samt strykit på juldukar till köksbordet och soffbordet!

Så nu är alla gardiner på plats, skönt! :)


Imorgon jobbar jag bara halv dag, fram till kl.12 Få se om man kan få till den där mjuka pepparkakan sen kanske... M jr har ju skidträning sen, så det blir tidig middag också. Själv ska jag nog ta tag i den där adventsgranen imorgon kväll.


När jag åkte till mötet regnade det och när jag skulle åka hem så kom det också ner lite smått fint regn. Det var snorhalt ute!! Gick knappt att bromsa. Såå himla tråkigt! Nu ser det ut att bli regn och plusgrader i flera dagar framöver, så den här snön blir ju inte långvarig...


Förresten måste jag ju bara berätta att jag för första gången i mitt liv, vad jag vet, såg en karl med mascara!! Det var en karl på mötet som hade det och det såg ut som att han hade färgat ögonbrynen med. En tjej jag pratade med där trodde att han hade rouge på sig också... nu är jag kanske gammalmodig, men jag tycker inte att det passar sig med smink på killar!! Vad tycker du?!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards