Alla inlägg under november 2007

Av H Sr - 28 november 2007 12:33

Nej, inte nu IGEN!! Ännu ett litet oskyldigt barn... en liten pojke har blivit mördad i Åmål!! En kvinna har anhållits som har en relation till pojken... kan ju tänka mig att det är mamman... återkommer igen till inlägget jag skrev igår!

Jag hoppas denna kvinna lider helvetets alla kval just nu och mår skit, skit, skitdåligt!!!

Det är dags att man gör något drastiskt som skyddar alla dessa små oskyldiga barn som råkar illa ut! Nån som har nåt förslag?


Av H Sr - 28 november 2007 11:42


Nej, inte heller nån isbjörn, koala eller annat levande - utan Rockbjörnen! Japp, det är dags att börja rösta för årets priser! Jag röstar inte varje år, men det händer och i år tänkte jag göra det. Vad jag ska rösta på är ännu inte bestämt, men det kanske ni får reda på senare ;)

Brukar/ska du rösta?



Av H Sr - 28 november 2007 09:50


Ja herregud, hur kan man tro att man ska kunna lösa in en sedel på en miljon dollar, som den här mannen gjorde?! Det har aldrig tryckts nån sedel värd mer än 100 000 dollar! Jag menar, ska man nu förfalska och lura till sig en massa pengar så måste man väl ändå använda värden som finns! Haha, det är ju nästan skrattretande...

Nu har ju inte jag nån erfarenhet av sånt här (kan vara viktigt att påpeka så ingen får för sig nåt annat!), men vore det inte smartare att använda sig av flera sedlar med mindre värde?! Visserligen blir det ju en ökad risk att åka fast i och med att du måste lösa in fler sedlar innan du kommer upp i samma summa, men risken måste ju ändå vara mindre än om man kommer med sedlar som inte ens finns?! Jisses... inte nån särskilt intelligent bedragare inte... ;)


Av H Sr - 28 november 2007 09:46

Tar en liten fikapaus mitt i skrivandet. Tänk att det kan vara så jobbigt att sitta framför datorn och koncentrera sig! Det måste vara en vana förstås, en del gör ju inte annat när de jobbar! Känner att jag blir väldigt fort trött i ögonen.


Har precis lyssnat på lokalradion där M jr:s klass var med i ett reportage. En reporter var där i måndags e.m och tittade när de höll på med experiment. Självklart har jag spelat in det hela på band också! Det måste ju bevaras till kommande generationer, något så stort! *skratt*

Av H Sr - 28 november 2007 08:48

God morgon, eller god förmiddag, beroende på hur länge ni varit uppe! :)

Idag var det verkligen kyligt ute, -11 grader!! De har ju lovat snö till e.m., så jag antar att det blir varmare frampå dagen. Igår när jag tittade hur vädret skulle bli här framöver såg det ut att bli en del snö och några grader kallt - perfekt!

Gissa om jag blev besviken när jag nu gick in på SMHI:s sida och fick se att, visst det blir snö idag och imorgon, men sen blir det flera plusgrader och regn... usch, va ledsen jag blir!!


M och barnen släppte av mig vid jobbet imorse, hade lite utskrifts- och utskicksjobb att fixa där innan jag kunde åka hem igen och fortsätta jobba på den policyn som måste vara klar senast imorgon bitti... Som tur var skulle en kollega ner till ett boende som ligger bara ett par gator bortanför där jag bor, så jag fick lifta med henne hem! Det är ju inget promenadväder direkt!


Ska jobba hemma hela dan, sen blir det till att fixa middag och ikväll ska jag på föräldramöte på högstadiet. Det är polisen m.fl som informerar om droger osv, hur det ser ut här i vår kommun m.m Känns som att det är en viktig sak att ta del av, även om H ännu inte börjat vara ute om kvällarna. Rätt vad det är så kanske det kommer!

Mötet börjar 18:30 och jag tycker mig ha läst nånstans att det håller på ett par timmar - bara man hinner hem till Grey's så!! ;)

Av H Sr - 27 november 2007 23:04


Nog vill ni väl vara med i ännu en tävling?! På Lilijas blogg kan du vara med och tävla om en hemlig julklapp med tjejiga grejer. Det låter väl spännande!?

Av H Sr - 27 november 2007 21:03

Nu är snart alla julgardiner på plats! M har putsat fönstren, jag har strukit gardinerna och sen har vi satt upp några var. Det är bara H:s fönster kvar, det håller M på med just nu. Själv slog jag mig ner här! *skratt*

Det är skönt att ha en gubbe som kan hjälpa till med sånt :)


Har precis satt på vattenkokaren. Tänkte ta lite te och skorpor medans jag kikar på Desperate Housewives. Tog te och skorpor igår kväll också, det var sååå länge sen och det var så himla gott, så det blir en repris ikväll! :)


Kvar denna vecka att fixa är att sätta upp alla ljusstakar, stjärnor, kyrka osv. Fixa adventsljusstaken med mossa. Fixa adventsgranen med choklad... tror att det är allt! Lägg märke till ordet tror, minnet är ju inte det bästa alla gånger... ;)

Jul
Av H Sr - 27 november 2007 18:49

På tal om skolresor... Kan ju berätta en liten historia om insamlingen i M jr:s klass också... Det har blivit bestämt att varje familj samlar 50 kr per termin hemma och sen lägger man ihop allt i slutet av 3:an och gör nånting då. De flesta verkar tycka att det inte behöver slås på stort, utan att huvudsaken är att barnen gör något roligt tillsammans. Precis så tycker jag med. Sen finns det ju föräldrar som tycker helt annat....


På föräldramötet här under hösten så tog en mamma upp frågan om vi inte skulle ha ett stånd på julskyltningen och sälja, så att man får in mer pengar. Men det var inte direkt nån som nappade på det, så det bestämdes att det skulle vi inte.

Döm om vår förvåning när barnen kom hem en dag i förra veckan med en lapp från samma mamma där hon skriver att hon vill ge det här en chans till. Hon hade t.o.m gått så långt att hon bokat ett bord åt klassen, delat in klassen i grupper och gjort upp ett schema när alla skulle stå och sälja, bestämt att hon och maken skulle samla in alla varor och prismärka osv. Detta trots att vi på föräldramötet bestämt att vi INTE skulle göra detta!! Denna mamma har alltså gjort en "kupp" och gått ut med detta i tron att vi andra, då detta redan var klappat och klart, trots allt skulle ställa upp. Till saken hör att dessa lappar delades ut i skolan, vilket ledde till att barnen ju fick veta det här.


Vi var flera föräldrar som reagerade starkt på det här. Inte för att vi inte vill hjälpa till osv, men eftersom vi redan bestämt att det inte skulle bli nåt och sen gör någon så här. Och dessutom endast 1½ vecka innan själva julskyltningen!

Mamman har alltså inte gått ut och frågat efter ev. intresse, utan bara kört över alla andra och planerat detta själv! Visst, hon hade frågat två andra mammor vad de tyckte, men ingen annan.

Nu är vi flera familjer som har protesterat via en mamma som tog på sig att ringa upp den här mamman. Det visar sig att hon tycker att föräldrarna i klassen är jättetråkiga och att vi inte fattar hur mycket pengar det går åt när de ska åka på en ordentlig skolresa i 6:an, vi måste börja samla NU!! Det är bara det att vi har aldrig ens diskuterat nån skolresa i 6:an eller hur ett ev. samlande på mellanstadiet ska gå till...

Det värsta är att vi andra nu kanske får skulden av barnen, eftersom de redan fått reda på det här!


Mamman erkände t.o.m att hon gjort en kupp, i tron att vi inte skulle protestera... Det slutade i alla fall med att hon skulle lämna ut en enkät till alla igår där man skulle få kryssa i om man ville det här eller ej (vilket hon ju borde gjort från första början!). Så idag har hon väl förhoppningsvis fått in dessa enkäter så att vi kan få ett svar imorgon om hur det blir! Kan ju i och för sig tycka att det borde vara nån annan än henne som tar hand om den enkäten... Känner att jag inte direkt litar på henne! Hon hade heller inte funderat över det här med ett konto (vilket vi bestämt att vi INTE ska ha) att sätta in ev. förtjänst på - vad hade hon tänkt göra med pengarna då?!


Till saken hör att M jr hade aldrig med sig enkäten hem igår. Sonen till den här mamman hade varit på honom i skolan och frågat om han fyllt i den, samt även påtalat att om de kryssade i nej så skulle hans mamma bli arg... så M jr fyllde i den direkt och lämnade in till honom. Han säger att han kryssade i nej, så det hoppas jag stämmer, så han inte kände sig tvingad att fylla i ja pga denna pojke! Samme pojke hade även varit arg/ledsen över det här i skolan igår, ungefär som att fiska efter röster... själv hade han pratat om att klassen skulle åka till Gröna Lund till sommaren m.m Det är inte alls vad vi föräldrar pratade om på föräldramötet!!


Det verkar som att den här mamman är helt desperat att hennes son ska få åka på en flashig skolresa! Att åka nånstans över dagen i 3:an, som vi pratade om på föräldramötet (finns ju faktiskt barn som inte vill sova borta och dessutom kan man ha kul ändå!), tyckte hon var larvigt... Man kan ju fundera om hon själv aldrig kommit iväg på nån skolresa och därför har komplex?!


Tycker personligen att hon borde be barnen om ursäkt och förklara varför hon gjort som hon gjort. Det är ju inte direkt något vidare bra föredöme för barnen att man kör över ett demokratiskt beslut...

Blir spännande att se hur det blir med det hela!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards