Alla inlägg under november 2007

Av H Sr - 26 november 2007 23:07


Den här gången är det Gothiqua som har en tävling! Priserna ser du på bilden, inte illa va? Dessutom delar hon ut TRE priser - inte illa pinkat ;)

Av H Sr - 26 november 2007 22:41

 


Jag kom äntligen till skott och fixade gardinerna ikväll! Det gick ganska fort även fast det var 4 längder som skulle kortas av och fållas upp. Blev väl inte helt perfekt, men så har jag aldrig påstått att jag är någon hejare på att sy. Det blev premiär med den nya symaskinen då och det var riktigt kul! Förut hade vi en gammal symaskin som var kvar efter M:s mamma och jag fick varken till backsöm eller zick-zack med den, så det här var ju stor skillnad!


Så nu sitter julgardinerna uppe i köket. Får ta ett kort nån dag när det är ljust, det syns väl lite bättre då...

M var snäll och putsade fönstren innan och även i sovrummet, sen satte han upp gardinerna därinne. Skönt när man kan hjälpas åt! :)

Av H Sr - 26 november 2007 22:02

Ikväll åt vi fisk till middag. Provade ett nytt recept som var riktigt gott! Annars har man lite dålig fantasi när det gäller fisk tycker jag. Men det här kan jag rekommendera! Vi hade ris till och det passade bra.


Ja, det blev ju liiite bränt uppepå. Får skylla på att det var M som var kocken idag! ;)


Chilifisk med cashewnötter


4 portioner


600 g fryst fiskfilé (ex. torsk eller hoki - vi tog 2 pkt fryst torsk = 800 g)

½ tsk salt

50 g smör

½ dl ströbröd

1 dl grovhackade cashewnötter

½-1 tsk sambal oelek

1 pressad vitlöksklyfta

rivet skal och pressad juice av ½ lime

6-8 körsbärstomater


Gör så här:

Halvtina fisken. Lägg den i en ugnssäker form. Salta. Smält smöret och rör i ströbröd, nötter, sambal oelek, vitlök, limeskal och juice. Bred blandningen över fisken. Dela tomaterna och lägg bredvid. Stek i mitten av ugnen, 200 grader, i 20-30 minuter. Servera med kokt ris.



Av H Sr - 26 november 2007 21:59


Efter middagen var M jr så snäll att han läste några böcker för H jr. Hon lyssnade snällt! Tänk att ibland kommer alla överens så himla bra och det är riktigt lugnt och skönt här hemma... idag var en sån dag! Man får njuta av dem ;)

Av H Sr - 26 november 2007 21:57


Ja, såhär såg det ut när M jr och H jr skulle göra en snögubbe idag. Snön räckte ju till det, men det blev ju inte mycket kvar efteråt... ;)

Av H Sr - 26 november 2007 16:02

Jag gick aldrig ut heller (det blir inte alls som jag tänkt mig...), för M jr kom hem från skolan och lekte med H jr på gården. De byggde bl.a en snögubbe.

Perfekt för mig, som då kunde plocka undan från golven, dammsuga och fixa i ordning mellanmål under tiden! Det blev varm O'boy och mackor, sen var vi ju också tvungna att ta varsin smakbit av de nybakade saffranslängderna! Mums :)


M jr har precis gjort sin läsläxa, vilket innebar att jag och H jr fick lyssna till ett kapitel om en katts äventyr i Stockholm. Även veckans ord är klara, så nu är det bara matteläxan kvar. Lika bra att få allt gjort, för imorgon kväll är det ju skidträning.


Snöat ännu mer har det gjort här på e.m., härligt!! Det kom riktigt stora flingor ett tag, men det snöade inte så fasligt länge. Men visst blev det vitare igen! :)

Av H Sr - 26 november 2007 15:58


I helgen avgjordes tävlingen "Årets tomte" i Gällivare! Vann gjorde en australiensisk tomte. Här kan du se ett klipp från tävlingen.

Kanske lite barnförbjudet, då man ser tomtar som dragit ner skägget... *skratt*

Jul
Av H Sr - 26 november 2007 13:39

Ja, menar Marianne J Legato, en professor i USA som har forskat på det här med män och kvinnors olikheter. Här kan du läsa mer.

Ofta kan det ju bli lite bekymmer när kvinnor och män ska kommunicera, jag vet - vi har samma problem här hemma!! Men denna professor kommer med en del råd hur man kan kommunicera bättre med det andra könet:


1) Välj en tidpunkt som passar båda – sätt er ner och bestäm er för att prata.

2) Börja med positiv feedback. ”Du brukar aldrig lyssna på mig...” är ingen bra inledning. Säg i stället ”Jag tror att vi kan lösa det här tillsammans.” Visa att du har förtroende för din partner.

3) Säg exakt vad det är du vill. Män har en förmåga att börja lösa problem direkt – så om du är kvinna, gå rakt på sak.

4) Män och kvinnor pratar på olika sätt. Anpassa innehållet i det du säger. Män är mer konkreta och vill veta exakt vad som gäller.

5) Prata enkelt – ta upp det du vill ha sagt i en följd av enkla påståenden. Undvik att brodera ut, använd så få adjektiv som möjligt.

6) Håll dig till saken – glid inte i väg. Det är lätt att börja prata om tidigare incidenter. Undvik det.

7) Om du är kvinna – lita på att det din man säger är sant. Sluta tjata – om och om igen om samma sak.

8) Avsluta samtalet innan det tar slut. Börjar han se uttråkad ut? Fortsätt en annan gång.


Tja, det kanske är värt att prova följa det här! Så få ord som möjligt alltså, så att männen förstår (ja, vi vet ju att de kan ha lite svårt med sånt...). Men hur ska man då kunna förklara precis vad man vill?! *skratt*

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards