Alla inlägg under december 2007

Av H Sr - 21 december 2007 22:19

Sitter just nu med färg i håret och väntar på att det ska verka, så då kan jag inte göra så mycket annat under tiden! Vilken bra ursäkt att få sitta här en stund :)

Vi har tittat på den första av julfilmerna ikväll, "Nu är det jul igen". Den var bra ! Det var dock bara jag som såg klart den. Både M och M jr somnade efter ett tag ;)


Efter maten idag så for jag och M jr över till grannkommunen för lite julklappsinköp. Så nu har han köpt julklappar till alla i familjen. Så gulligt! :)

Ett tag ville han inte köpa någon åt mig, bara för att slippa stå i kö och betala själv - han blir lite nervös av det! Vet inte om han är rädd att pengarna inte ska räcka eller vad det är, men jag försöker pusha på honom (INTE tvinga!) för jag tycker det är bra träning. Det slutade i alla fall med att han betalade alla julklappar själv utom en, där fick jag ta hans plånbok och betala.


När vi kom hem så blev det lite fika och sen satte jag igång att städa. Har dammat hela huset, så imorgon återstår bara att skura badrummet och dammsuga/torka golven. Något julgodis har det inte blivit, men det får jag ta imorgon. Förhoppningsvis är M så pass pigg att han kan hjälpa till lite med städningen. Han har vikt tvätt och grejat idag, så han är inte så jättedålig. Men det vet ni väl hur karlar är?! ;)



Av H Sr - 21 december 2007 12:48

Här går det i 110 känns det som... Eftersom M blev sjuk igår så blev det inte så mycket gjort som det kanske annars hade kunnat bli, så jag känner att vi ligger lite efter.

Har hämtat M jr från skolan tillsammans med alla hans kläder, stövlar osv. Sen blev det en sväng till dagis för att hämta H jr:s grejer inklusive ett litet paket som hon inte hunnit öppna ännu (de har en julkalender på dagis). Tanka, hämta ett paket, köpa hyacint. Köpa kaninmat. Hem. Plocka undan grejer. Hänga tvätt, starta en ny maskin. Dammsuga. Laga mat... Snart ska vi äta lunch. Då får man i alla fall sitta ner! ;)


M jr kom på att han ville köpa några julklappar till, så vi måste väl iväg idag eller imorgon så han får fixa det. Söndag blir en hemmadag, då ska skinkan fixas, granen kläs osv., så då finns ingen tid att springa i affärer.

Få se om vi åker över på e.m eller om vi spar det till imorgon bitti och åker dit tills de öppnar... och jag som tyckte det var så skönt att jag var färdig och inte skulle behöva ut i affärerna i helgen!!


Men jag ska också försöka göra något med barnen mitt i all röran! Siktar på fika på e.m för att fira att jullovet har börjat! Sen kanske vi kan hinna se nån av julfilmerna också.... det är bra att ha drömmar, eller hur?! ;)

Jul
Av H Sr - 21 december 2007 09:24

Har köpt på mig några DVD-filmer i julhandeln. Många filmer säljs ju för typ 2 för 99 kr eller så. Julfilmer blev det såklart! Så nu hoppas jag att vi ska hinna se dessa innan jul och komma lite i stämning :)




Jul
Av H Sr - 21 december 2007 09:10

Tv-spel kan vara bra och lärorikt till viss del, men jag har alltid varit övertygad om att råa våldsamma spel kan påverka hjärnan på ett negativt sätt. Idag har jag fått ytterligare ett bevis på att det stämmer! Läste precis på Aftonbladet om två ungdomar som spelat tv-spelet Mortal Kombat (ett spel där de bara slåss och sparkas typ). De blev så inspirerade att de bestämde sig för att prova en del sparkar och slag på tjejens lillasyster. Resultatet? En död flicka!!


Frågan är varför det finns såna här tv-spel över huvudtaget?! Vart ligger nöjet i att låtsas att man är nån slags ninjagubbe som går och slår ner folk så de dör?! Visst, spelen har åldersgräns, men hur ofta följs den?? Just tv-spel har varit en av de olikheter som H:s pappa och jag har haft. Han är själv intresserad av just såna här spel och har även låtit H spela såna redan i tidig ålder! Själv är jag stark motståndare till det och har flera ggr påpekat vad jag tycker. Men vad hjälper det?! Det är som att prata med en vägg...

Nu är inte H den typen som går omkring och slåss, men man vet ändå inte till 100% hur han, eller någon annan, reagerar på såna här spel i långa loppet!

Vad tycker ni, borde såna här spel förbjudas?

Av H Sr - 21 december 2007 09:04

Idag är M jr tillbaka i skolan igen. Det blir bara en kort visit, eftersom de slutar 10:45 idag. Ska hämta honom då, för han ska ha med sig alla ombyteskläder osv hem. Kan bli lite mycket att bära....


Igår kväll blev M dålig i magen. Så nu var det hans tur! Känner sig bättre dock, han har sovit hela morgonen. Förhoppningsvis är alla friska i jul i allafall!!


Själv har jag vispat ihop lite smet till mintkyssar och klickat ut på plåtar att torka. Spritade händerna noga innan! ;)

Ska som sagt hämta M jr sen och så ska vi åka till dagis för att hämta en del av H jr:s grejer. Fröken ringde igår och påminde om att hon har en del saker som hon gjort (julpyssel m.m.), som vi kanske ville hämta före jul. Och det är klart att vi ska! :)


Slog in julklappar så det stog härliga till igår kväll, kom inte i säng förrän efter 12. Har fortfarande några paket kvar, men det borde inte ta alltför länge. Det är när man ska slå in som man inser hur mycket man har handlat...

Hade planerat att slå in M:s julklappar idag på dan när han var på jobbet, men nu blev ju han sjuk! Får beordra honom sängläge eller nåt så jag får arbeta ifred sen ;)

Av H Sr - 20 december 2007 19:12

 


Ja, mycket ska man se och höra här i livet! Men detta var verkligen annorlunda. En tjej som gifter sig i en brudklänning gjord av toalettpapper!! Ja, jisses...

Av H Sr - 20 december 2007 19:06

Idag har M:s pappa kommit hem från lasarettet. Han fick diverse hjälpmedel med sig hem, så förhoppningsvis tar han sig runt rätt ok där hemma.

Han bröt bäckenbenet den 1/12 och blev opererad den 6/12. Tydligen får han inte stödja på sitt ben på två månader och det kommer att ta ca ett halvår innan han är helt ok igen.

Mitt i allt elände får man ändå vara tacksam att det ändå gick så pass bra som det gjorde! Han har lika gärna kunnat slå i ryggen eller huvudet illa när han ramlade ner från stegen...

Av H Sr - 20 december 2007 19:02

Det blir en dokumentär på Kanal 5 ikväll som vi bara MÅSTE se!!! "Galen i jul" heter den och handlar om fenomenet att pynta sina hus inför julen. Den börjar 19:55 och håller på en dryg timme (minus all reklam förstås...). Ett program precis i min smak!!! :)

Jul

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards