Direktlänk till inlägg 21 januari 2008

Sommarsemester. Redan?!

Av H Sr - 21 januari 2008 22:18

Idag kom chefen dragandes med semesterlistorna inför sommaren. Det är alltså dags att bestämma när man vill ha semester. Nån gång i början/mitten på februari skulle listan vara inne. Det är inte lätt att bestämma sig redan nu när man vill vara ledig!


Vi är ju inte så många sköterskor, så vi måste ju dela upp oss och turas om att ha semester. Jag har andra perioden i år, alltså från halva juli till halva augusti. Sen får man ju naturligtvis önska annorlunda, men det vet man ju inte alls om man får. Det beror ju alldeles på vikarietillgången m.m Vår chef är inte direkt känd för att vara ute i god tid heller, när det gäller att bevilja semestrar...


Själv har jag inte ens hunnit börja fundera på sommarsemestern! Förra året tog jag 4 veckors semester och 2 veckors föräldraledigt. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra i år. Man vill ju att de där föräldradagarna ska räcka så länge som möjligt, H jr är ju ändå bara 3. De ska räcka till många lov framöver... Samtidigt vill man ju passa på att ta ut dem och njuta nu när hon fortfarande är liten... Sen vill man ju såklart att de ska få ha ett långt sommarlov... det är inte lätt att pussla ihop det!!


4 veckors semester blir det nog i alla fall och sen säkert nån vecka föräldraledigt. Fick jag välja skulle jag ta nån vecka före och nån vecka efter semestern, för att sprida ut löneavdraget lite. Men då är det ju så hårt i vår kommun numera att man får bara ta föräldraledigt 3 ggr per år! En gång vill man ju spara till jul, sen har man bara 2 kvar. Tar jag då i två omgångar på sommaren så kan jag inte ta nån mer gång under året, för då är jag inte garanterad att få ledigt över julen... helt sjukt tycker jag, att arbetsgivaren kan bestämma sånt!!


Har ni andra bestämt hur ni ska lägga upp er semester i år?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Helena

22 januari 2008 04:56

Jupp. Mitt jobb vill ha stängt på kontoret samma fyra veckor varje sommar. Man behöver inte ta semestern då men helst ska man det. Så jag lägger upp min semester efter de veckorna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av H Sr - 30 juli 2011 18:33

Så var det helg igen. Veckorna går verkligen fort, oavsett om man jobbar eller om man är ledig. Nu har ju jag haft min veckas semester redan och jobbar för fullt igen, men resten av familjen är ju ledig. M har en vecka kvar på sin semester nu och tyv...

Av H Sr - 27 juli 2011 18:01

Som jag skrev har jag ju tagit tjänstledigt från mitt ordiniare jobb som sjuksköterska. Har varit ledig snart ett år. Jag är egentligen ledig pga studier, pluggar engelska på högskolan. Men samtidigt som jag pluggar har jag också startat eget som öve...

Av H Sr - 24 juli 2011 21:38

Oj, det var verkligen länge sen jag skrev något på den här bloggen! Har nästan glömt att jag ens hade en blogg, det har ju gått över 1½ år sen senaste inlägget... Men helt plötsligt så fick jag lust att börja blogga igen. Vi får se hur länge det håll...

Av H Sr - 30 oktober 2009 19:48

Har känt av smärta i armen idag, efter sprutan, men inte alls så illa som endel verkar ha fått det. Sov lite dåligt inatt, vaknade så fort jag låg på armen osv. Så idag har jag varit jättetrött. Men blir det inte värre än så här så tänker jag inte kl...

Av H Sr - 29 oktober 2009 21:06

Här är höstlovet i full gång och t.o.m. snart över. Gud så fort en vecka går!! H har varit hemma hos sin pappa i några extra dagar, men kom hem i tisdags kväll igen. Innebandyträning igår och idag är han hemma hos en kompis. M jr har varit hemmavid, ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vardagsliv med Blogkeen
Följ Vardagsliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se