Alla inlägg under januari 2008

Av H Sr - 27 januari 2008 17:07

 


Ikväll funderar vi faktiskt på att köpa mat... det händer inte ofta, om man inte räknar McDonald's-besök förstås. Egentligen är jag inte så sugen, men ingen av oss är heller sugen på att stå vid spisen!

M jr har tjatat flera gånger på sistonen om att köpa mat, så ikväll tänkte vi uppfylla hans önskning. För min del blir det nog bara en grillad med mos. Tycker moset från korvkiosken brukar vara så gott!

Vad äter ni ikväll?

Av H Sr - 27 januari 2008 16:58


Nu är vi hemkomna från dagens skidtävling. Vi har t.o.m hunnit fika lite, det var barnen värda! Jag tycker de är jätteduktiga som är med och åker! Idag var det inte lätt att åka heller, det var jätteisigt i spåren. Men man får väl vara tacksam att det fanns några spår över huvudtaget!


H jr ramlade var tionde meter ungefär och var lite bekymrad över det, men det är inte lätt när skidorna åker iväg av sig själva på isen! *skratt*

Något resultat har inte kommit in än, men H jr går och hoppas på att ha kommit tvåa. Det är viktigt det där...


Kallt var det. Eller rättare sagt, det blåste kallt. Så man bedrog sig verkligen på det fina vädret och solen som sken. Det var skönt att komma in i värmen sen!

Av H Sr - 27 januari 2008 10:56

Ny skrivare blev det som sagt i fredags och det blev precis en sån som jag tänkt, en Pixma IP4500. Har ännu inte installerat den, var ju ingen idé när jag skulle städa datorn, men senare idag ska jag ge mig på den uppgiften... Har införskaffat lite fotopapper också. Det är ju inte så att man skriver ut massor med foton hemma, men det är bra att ha, speciellt när man ska scrappa och kanske vill ha ett speciellt foto just då!

Av H Sr - 27 januari 2008 10:55

Nu när jag installerade om datorn uppgraderade jag även Internet Explorer till 7. Tidigare har jag haft 6:an och känt mig nöjd med det, tyckte att 7:an var så krånglig, men nu tänkte jag att det var på tiden att lära sig den... Kör ni med Explorer eller har ni Firefox? Nån som kan förklara skillnaden??

Av H Sr - 27 januari 2008 10:49

Igår hade vi en lagom lugn och skön dag här hemma. Det var riktigt skönt att skidtävlingen blev inställd faktiskt!

En lång mysig frukost blev det. Sen hade M jr en kompis här större delen av dagen. M, jag och H jr åkte till biblioteket och lånade en kasse full med böcker och handlade.


Frasvåfflor blev det till lunch, det har jag varit sugen på i flera dagar och nu kände jag att jag hade tid att göra det. Gjorde såna där med jäst, som ska jäsa, så det tar ju lite extra tid. Men frasigt och gott blev det! :)

Till kvällen serverades stekt fläskfilé och skruvade pommes frites, sååå gott!


Vi fick lite gjort här hemma också. Förutom ominstallationen av datorn, som tog hela kvällen för min del (blev ingen film som jag tänkt...), så åkte de sista julsakerna ut i förrådet, gardinerna i köket och sovrummet blev bytta, nya dukar strukna och lagda på borden, golvet dammsuget, tvätt tvättad osv.


Så det var både en nyttig och lugn dag, väldigt skönt och välbehövligt!


Av H Sr - 27 januari 2008 10:45

Efter tandläkarbesöket i fredags blev det lunch på McDonald's, innan shoppingen! ;)

Min mamma var med också, så vi var runt till lite olika affärer för inköp av strumpor, toalettborstar, fotopapper, skrivare, mat m.m Kom hem vid 18-tiden och då hade M förberett tacos, så det blev en trevlig kväll. Såg "På spåret" och sen började M och jag att titta på den ena av filmerna vi fick hem, "Unaccompanied Minors", men vi somnade båda två efter en kort stund... få se om vi kanske kikar på den idag istället.

Av H Sr - 27 januari 2008 10:37

I fredags var det så dags för tandläkaren att sätta in tandställningen i munnen på M jr. Det gick jättebra! Det tog ca 30 min, hon gjorde rent både tänderna och tandställningen, sen limmade hon fast de två ringarna som sitter runt tänderna längst bak. Hon sa att det inte borde göra ont mer än 2-3 dagar. Det spänner en hel del i munnen säger M jr, så det blir lite Alvedon av och till.


Dessutom fick vi med en liten ask med vax, som man kan sätta fast där/om det skaver, så att man inte får skavsår i munnen, så det har vi gjort några gånger. En speciell tandborste fick han också, som ska vara lättare att hålla rent med. För det är väldigt lätt att det fastnar en massa "gegga" runt tandställningen!


M jr var jätteduktig och jag trodde nog att han skulle beklaga sig mer över smärtan, men han har bara sagt att det spänner mycket och bett om Alvedon.

Som plåster på såren fick han ett dataspel ("Hitta Nemo") efteråt när vi var och handlade. Det hjälpte nog till lite i alla fall! ;)

Av H Sr - 27 januari 2008 10:27

Idag är det riktigt fint väder! Strålande sol, blå himmel och -1 grad. Tyvärr blåser det en del emellanåt, men sånt är livet...

Det är dags för tredje deltävlingen i skidor idag. Både M jr och H jr ska vara med och åka är det tänkt. Hoppas bara att kallgraderna igår och idag gör att det finns tillräckligt med snö!



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards