Alla inlägg under mars 2008

Av H Sr - 29 mars 2008 20:10

Skulle behöva ta mig till storstan nån dag och hämta objektivet jag beställt. Jag är ledig på tisdag, så kanske H jr och jag kan åka dit en snabb sväng då. Ska ju i och för sig dit när M jr ska till öronläkaren sen, men det är inte förrän långt fram i april och så länge har jag ingen lust att vänta...



Av H Sr - 29 mars 2008 20:09

Inget bra att se på tv ikväll. Kanske skulle försöka mig på nåt avsnitt av "One Tree Hill" igen. Har inte sett nåt på länge nu, det har bara strulat när jag försökt titta. Dåliga länkar, det har hakat upp sig osv. Vet inte om det är vår dator det beror på eller om det bara är länkarna. Trist är det i alla fall när det har funkat så himla bra tidigare. Man blir allt lite bortskämd ;)

Av H Sr - 29 mars 2008 20:06

Nu har H jr kommit i säng. Hon var bra trött! Det har varit en lång dag, hon gick upp samtidigt som mig, vid 6-tiden imorse. Inte har hon sovit nån middag heller.

Idag har hon och M varit på teater på biblioteket. Hon verkade väldigt nöjd med föreställningen :) Det är kul när de ordnar nåt även för de allra minsta. Kultur kan man väl aldrig få för mycket av, eller?! *skratt*

Av H Sr - 29 mars 2008 19:10


Ja, inatt är det dags att ställa om klockorna till sommartid igen! Den ska framåt en timme den här gången. Skönt att man inte jobbade kväll idag och ska upp imorgon, då hade den där timmen känts av betydligt mer! Men de som jobbar inatt är säkert glada :)


Hittade följande på Wikipedia:

"Sommartid innebär att lokal tid justeras fram (vanligtvis en timme) under en del av året för att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren.

Sommartid används i omkring 70 länder runt om i världen, mer än hälften av dem i Europa.


I tropikerna är sommartid ovanligt (men förekommer), eftersom skillnaden mellan sommar och vinter är mindre. Även i länder närmare polerna gör sommartid mindre nytta eftersom dagsljuset på sommaren i många fall sträcker sig hela det vakna dygnet (trots det har de länderna i allmänhet sommartid).


Sommartid användes första gången sommaren 1916, då Tyskland hade sommartid 30 april–1oktober och Storbritannien 21 maj–1 oktober. Sverige införde samma år sommartid på försök mellan den 15 maj och den 30 september, men bönderna protesterade så mycket att försöket inte upprepades efterföljande år.


Efter det impopulära sommartidsförsöket i Sverige, 14 maj–30 september år 1916, infördes sommartiden i landet först år 1980. Från och med 1996 fick hela EU gemensam sommartid: den börjar från och med detta år sista söndagen i mars och slutar sista söndagen i oktober.


Datumen för sommartidens början och slut beslutas politiskt för några år i taget, och i Sverige regleras dessa beslut i förordning (2001:127) om sommartid.


  • Sommartiden börjar klockan 2.00 normaltid (1.00 UTC) den sista söndagen i mars (liksom i övriga europeiska länder med Sveriges tidszon). Tiden anges då som klockan 3.00 sommartid.

  • Sommartiden upphör sedan EU harmoniserade tiden klockan 3.00 sommartid (1.00 UTC) den sista söndagen i oktober. Tidigare skedde övergången sista söndagen i september. Tiden anges då som klockan 2.00 normaltid.

  • 2008 börjar sommartiden inom EU den 30 mars och upphör den 26 oktober."
Av H Sr - 29 mars 2008 19:00


Oj, vilken frossarhelg det här artar sig till! Igår kväll åt vi fläskfilé och potatisgratäng till middag, sen blev det några bitar godis på kvällen. Nu har vi nyss ätit tacos och så blev det lite kladdkaka till efterrätt! Har en påse med lördagsgodis i skafferiet, men jag tror inte att jag orkar...

Av H Sr - 29 mars 2008 17:15


Igår kväll ville H att vi skulle spela nåt tärningsspel allihopa, när H jr kommit i säng. Problemet var bara att alla ville spela olika spel... *skratt*

Till slut enades vi om att istället spela OS-spelet på PS2. Det var hur kul som helst, vi har sån där multitap, så man spelar samtidigt mot varandra. Jag har inte spelat det på jättelänge, så jag hade helt glömt bort vilka knappar man skulle trycka på osv. Många skratt blev det kan jag säga!!

Av H Sr - 29 mars 2008 17:11

Igår såg jag för första gången denna säsong lite av "Let's Dance"! Största anledningen var att det inte var nåt annat att se på tv... Är inte mitt favoritprogram direkt, men det var lite kul att få se Tina och Tony dansa, det skrivs ju en hel del om det. Duktiga var de i alla fall!

Av H Sr - 29 mars 2008 17:07

Förkylningen sitter i, men det är inte så farligt. Känns som att det inte riktigt bryter ut. Imorse på jobbet kände jag mig nästan febrig, men det blev bättre under dagen. Har lite torr hackhosta och känner mig lite hängig, men nu är jag ju ledig tills imorgon kl.14, så det ska väl hinna bli bättre.


Har känt att det gör ont i bröstryggen några ggr under dagen, började på jobbet när jag skulle hjälpa en gammal dam på toaletten. Jag hoppas innerligt att det inte är ett nytt ryggskott på gång!! Ska försöka att inte göra några konstiga vridningar eller lyfta nåt tungt så att det inte hakar upp sig. Det är ett elände om man en gång fått ryggskott, det är så lätt att bli drabbad flera gånger.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards