Alla inlägg under mars 2008

Av H Sr - 27 mars 2008 11:27


H jr och M jr leker ute. Som ni ser finns ingen snö alls. Solen skiner från en klarblå himmel idag, men det är kallt!!

H jr tog det säkra före det osäkra och satte på sig cykelhjälmen innan hon hoppade i bilen ;)

Av H Sr - 27 mars 2008 11:23

Nu är alla uppstigna och har ätit frukost i alla fall! *skratt* H är verkligen en sjusovare. Väckte honom första gången vid halv 11, men det tog nog närmare en halvtimme innan han orkade pallra sig ur sängen. Och nu är det snart dags för lunch!

Har inte den minsta lust att stå vid spisen idag, så det får bli färdiga köttbullar och mos. Tror inte barnen har nåt emot det i alla fall, men själv tycker jag inte det är nån höjdare. Nåja, det duger nog...


H jr har somnat på soffan. Vet inte riktigt när hon vaknade imorse, men när jag klev upp vid 06:30 hade hon ju redan druckit välling i alla fall. Hon och M jr har varit ute på gården en stund, samt kört med en liten bil de har. M jr försökte åka lite inlines också, men det är fortfarande alldeles för mycket sand och grus på vägen.

Av H Sr - 27 mars 2008 11:04

Veckans tema är påsk. En självklarhet hemma hos oss på påskafton är att barnen målar ägg med vattenfärger. En tradition som jag haft med mig i alla år sen jag var liten. Här är årets skörd :)


Av H Sr - 27 mars 2008 10:12

Har inte gjort nåt Tisdagstema på evigheter och egentligen är det ju inte tisdag idag heller... Veckans tema är minne.



Det här fotot får representera alla gamla byggnader som finns därute, som påminnelser om tider som varit. Väcker minnen hos många.

Av H Sr - 27 mars 2008 10:00


Upptäckte igår att jag hade ett missat samtal på mobilen, ett nummer jag inte alls kände igen, från storstan. Har kollat upp numret och det var från Media Markt. Så mitt objektiv har säkert kommit in, äntligen!! Tyvärr hinner jag inte åka ända dit den här veckan. Få se om det kan bli av nästa vecka i alla fall. Jag är ju så ivrig att få prova! :)

Av H Sr - 27 mars 2008 09:40

Ni som följer nyheterna kan väl knappast ha missat att avtalet för Vårdförbundets medlemmar löper ut nu i månadsskiftet. Ett nytt, hemligt, bud har lagts fram och arbetsgivarna har tackat ja till detta. Vårdförbundet har dock sagt nej. Det känns som att det här kan bli en långdragen process. Vårdförbundet ska tydligen också ha en extra kongress angående detta i helgen.


Det som är så konstigt, tycker jag, är att innehållet i förslaget är så hemligt att vi medlemmar inte ens vet vad som står på spel. Det är ju oss det gäller, vi betalar ju vår fackavgift och borde nu ha rätt att veta vad som är på gång! Eftersom arbetsgivarna har tackat ja, så antar jag att förslaget inte var nån höjdare...

Jag hoppas verkligen att Vårdförbundet inte ger sig i första taget denna gång! Det är på tiden att vi får lön för mödan, att vi verkligen får betalt för det ansvar och den arbetsbörda som vi har.


Jag vet att det finns usk:or i vår kommun som t.o.m tjänar mer än vad vi sjuksköterskor gör, trots att de "bara" har gymnasieutbildning och vi har 3 års högskoleutbildning. Ansvaret går heller inte att jämföra!

Nu menar jag absolut inte att usk:orna inte är värda bra lön, för det är de verkligen. De har det också tungt och sliter varje dag, utan dem skulle det inte funka.


Men man måste ju ändå inse att det är VI som har det största ansvaret. Det är VI som blir anmälda när något blir fel, som riskerar att bli av med både jobb och legitimation. Dessutom är det vi som ska hålla reda på ALLT! Vi har ansvar för patienterna och ska se till att allt fungerar, både den dagliga omvårdnaden, mediciner, kontakter med läkare, provtagningar, osv. Vi gör mycket som egentligen inte är våra arbetsuppgifter, men som vi måste göra när ingen annan gör det, därför att vi har ansvar för patienterna och om något missas är det vi som blir anmälda...


Vår lön är ingenting jämfört med läkarna, som ofta ligger 20 000 kr över oss! Felet är alltså att det inte finns något glapp mellan usk:or och oss sjuksköterskor, men jämfört med läkarnas löner är det en hel avgrund!


Nån annan som har en åsikt om detta?

Av H Sr - 27 mars 2008 09:31


Dora går för fullt på DVD:n. Det är H jr:s absoluta favoritfilm just nu! Hittade det här täcket och kudden på Kids bedding and bath store. Det vore väl nåt? Tyvärr kan man bara handla inom USA...

Av H Sr - 27 mars 2008 08:37

Torsdag morgon och en helt ledig dag framför sig, inte illa! Känner mig såå nöjd med att jag sa ifrån igår, att jag inte kunde vara med på utbildningen idag. Chefen klarar ju det där lika bra själv, hon kan ju också läsa innantill! Tror mest att hon var orolig över att få en massa frågor som hon inte kan svara på, hon verkar ha svårt att erkänna att hon inte kan allt...


Jag har inga särskilda planer för dagen. Vaknade redan 06:30 imorse, men så somnade jag redan vid 22-tiden igår kväll. Var helt slut och mådde inte så bra. Känner mig piggare idag, inte lika ont i halsen, bara lite snorig. Förhoppningsvis blir det inte mer än så här!

Har spenderat morgonen med att äta en lång frukost, plocka undan disk och sen det roligaste av allt - betala räkningar!! ;)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards