Alla inlägg under maj 2008

Av H Sr - 25 maj 2008 09:19

Passar på att önska alla er mammor därute en härlig Mors dag! Alldeles för få får den uppskattning de förtjänar! Sträck på er idag och känn er stolta över allt ni gör/gjort för era barn!! :)

Av H Sr - 25 maj 2008 09:10

Ja, idag fyller M jr 10 år - helt otroligt!! Själv tycker han att det är väldigt märkvärdigt att fylla tvåsiffrigt ;)

Som vanligt så vaknade han först av alla! Trots att jag ställt klockan på 06:45... Jag hörde att han var upp på toaletten en gång, sen kröp han ner i sängen igen. Så när vi sjungandes kom in med saft, bulle och paket, så hade han gömt sig under kudden *skratt*.


Hittills har han fått sin prenumerationsförlängning på Kalle Anka, en Fem-bok, en Kalle Anka-pocket av H jr och H, ett par jeansshorts och solrosfrön (han hade faktiskt önskat sig det!). Lika uppskattat alltihopa!


Efter att han fikat på sängen så fixade vi frukost med alla helgtillbehör, sen har vi plockat undan, diskat, bäddat rent i sängarna och just nu står bottnarna till chokladtårtan i ugnen.

Strax ska vi ge M jr resten av paketen. Man måste ju sprida ut det lite, så att inte allt roligt kommer på en gång! ;)

Av H Sr - 25 maj 2008 09:07

Nu är jag dålig på att komma ihåg alla bidrag, vilka länder de kom ifrån osv., men andra favoriter igår kväll var Island, Grekland och Turkiet. De riktiga bottennappen var bl.a. Bosnien, Rumänien och England. Tyckte inte heller om Norges bidrag, men de fick ju mycket poäng i alla fall...

Vilka favoriter hade ni? Var det rätt låt som vann?

Av H Sr - 25 maj 2008 09:04

Någon topplacering blev det ju inte direkt för Charlotte Perrelli igår... lite förvånande måste jag säga, för hon hade verkligen en bra låt! Island hade en liknande låt, med mycket fart i och det gick ju inte så mycket bättre för dem heller. 


Det fanns dock flera bidrag som var riktigt bra och låten som vann var inte så dum den heller! Sen var det ju lite kul och annorlunda att ha en konståkare med! Inte för att det har med låten att göra, men det blev ett lyckat framträdande i alla fall :)

Av H Sr - 24 maj 2008 20:04

Maten har vi ätit. Det var såå gott med grillad kyckling, som vanligt! H jr har kommit i säng och har lyssnat på godnattsaga. Nu blir det dags för kvällsmys framför tv:n för oss övriga. Först ut blir "Sommarkrysset" och sen blir det Melodifestivalen. Någonstans däremellan måste jag försöka hinna slå in paketen också... :)

Av H Sr - 24 maj 2008 19:56

Här kommer receptet på den andra tårtan som jag ska göra till M jr:s kalas imorgon!



Chokladtårta med hallon

8-10 bitar


150 g smör

1½ dl vatten

2½ dl socker

2½ dl vetemjöl

2 msk kakao

2 tsk bakpulver

2 ägg

70 g mörk choklad (ca 70%)


Fyllning:

200 g frysta hallon

250 kesella (10%)

1½ dl florsocker

2 dl vispgrädde


Gör så här:

Smält smöret i en kastrull eller i mikron på full effekt, ca 30 sekunder. Tillsätt vattnet. Blanda socker, mjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör- och vattenblandningen och äggen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord form, ca 24 cm i diameter.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 30 minuter. Grovhacka chokladen. Strö den över den färdiggräddade kakan och låt kallna. Skär kakan i 3 bottnar.

Tina hallonen och låt dem rinna av i en sil. Blanda kesellan med florsocker och grädde. Vispa till en fast kräm med elvisp. Vänd ner hallonen i gräddkesellan. Fördela krämen mellan bottnarna, låt den med choklad vara överst. Ställ kallt ca 1 timme. Servera tårtan.

Av H Sr - 24 maj 2008 19:47

Breezies blogg hittade jag länken till den cheesecaketårta som jag gjort till M jr:s kalas imorgon. Den verkar jättegod!



Cheesecaketårta

8 bitar


1 st marängbotten, färdigköpt

2 st gelatinblad

1 st vaniljstång

4 st äggulor

2 dl strösocker

200 g rumsvarm Philadelphiaost

4 dl vispgrädde

4 st äggvitor

Rivet skal från 2 st lime

Färska bär


Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna.

Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vispa ner osten och limeskalet. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.

Lyft upp gelatinet och smält på väldigt svag värme i kastrull. Tillsätt 3 msk av gräddsmeten och rör ut gelatinet. Häll över gelatinsmeten i gräddsmeten och blanda noga.

Vispa äggvitorna till ett skum. Vänd ner i äggsmeten. Lägg marängen i en form med löstagbar kant. Häll på smeten, täck formen och frys tårtan minst 4 timmar.

Låt tårtan stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering. Garnera med färska bär och ev. mynta.


Av H Sr - 24 maj 2008 18:52

Vi brukar dricka en del Fun light här hemma. Nyligen har vi hittat en ny favoritsmak - Appear! Den är bara sååå god! Blandning av äpple och päron som smakar som festis ungefär.



En annan ny smak som vi också har provat är Cassis Noir (svart vinbär). Den var inte heller dum måste jag säga.



Vilken är din favorit?

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards