Alla inlägg under maj 2008

Av H Sr - 29 maj 2008 17:03

Hur kan det förresten komma sig att strejken klassades som samhällsfarlig när sjuksköterskorna inte fanns på jobbet, men när det handlar om lönen så värderas arbetet bara som skit?!

Av H Sr - 29 maj 2008 16:49

En hel del diskussioner om det nya avtalet blev det på jobbet idag. Ingen var ju direkt nöjd om man säger så! Dock sa vårt fackombud att hon var nöjd om hon fick de där 4% i år... För hennes del var det en höjning på ca 900 kr. Hur kan man tycka att det är bra när vi är så underbetalda???


Hon hade träffat våran chef idag, som frågat vad hon tyckte om avtalet. Då hade hon väl sagt till chefen att hon hoppades att vårt hårda arbete och slit skulle visa sig även i de lokala förhandlingarna. Då hade hon fått till svar att det finns ju inte ens pengar att betala ut löneförhöjningarna till det centrala avtalet... Så några större summor från arbetsgivaren kan vi ju se oss i månen efter! Det blir väl den vanliga hundralappen, om ens det!!



Av H Sr - 29 maj 2008 16:10


Ikväll har M jr:s skola skolfest för alla elever (helt föräldrafritt!). Av pengar som man tjänat in under året, på julmarknad osv. så ordnar man nu en gemensam fest för hela skolan i Folkets Park. Mellanstadieeleverna har varit med och fixat vad jag förstår.


På programmet står underhållning, konserter, ansiktsmålning m.m M jr har precis berättat att det kommer att vara 50% chans att vinna på chokladhjulet! Det är ju otroligt viktig information! *skratt*


Kvällen är obligatorisk för barnen (2½ timme) och som kompensation fick de sluta tidigare på Valborg. Det är ju en perfekt kväll för ett sånt här evenemang idag, med så skönt väder som det kommer att bli under kvällen!


Av H Sr - 29 maj 2008 16:04

M jr verkar inte alls lida lika mycket av värmen som jag i alla fall! Han ringde när han kom hem från skolan (vi har som rutin att han alltid slår mig en signal och talar om att han kommit hem) och sa att han skulle ut och hoppa studsmatta...

En stund senare ringde han och talade om att han skulle sticka ut och åka inlines! När jag och H jr kom hem, så kom han åkandes på gatan, utrustad med både stavar och vattenbältet. Jisses, att han bara orkar!!


Men nu ser han lite trött ut. Vi sitter ute på altanen och han har sjunkit ner i en stol med sin kära Kalle Anka-tidning som kom med posten idag. Lyckan är total! :)



Av H Sr - 29 maj 2008 15:57

En skaplig dag på jobbet var det, lite övertid blev det dock. Jag hade en hel del för mig på f.m (vårdplanering, kateterbyte m.m.) som jag var tvungen att dokumentera efter lunch. Ska ju dessutom vara ledig till på måndag, så då måste man se till att allt är fixat och klart, skriva rapport osv.

Är alltså ledig tre dagar nu och det är ju inte helt fel kan jag säga! Speciellt i den här värmen...


Blev lite sen till dagis för att hämta H jr, men det var inga problem. Sen tog vi en vända på ICA innan vi for hem. Var ju tvungen att köpa lite glass i värmen ;) Päronsplitt blev det, de gillar både jag och barnen. Tycker ni om den? Det är en sån där favorit som jag haft sen jag var liten.


Lite annat for ju ner i korgen på affären, dock inga större onyttigheter. Extrapris på fläskfilé var det denna vecka, så ett par såna blev det. Dessutom köpte jag färdigkryddad flintastek, som jag tänkte att vi kan grilla ikväll! Det var år och dar sen jag åt flintastek. Brukar nästan alltid marinera kött själv, men nu blev jag lite lat. Får väl skylla på den där värmen! ;)



Av H Sr - 29 maj 2008 15:55

Ja, så här varmt så här plötsligt är mer än vad jag klarar av! Det blir bara jobbigt, orkar inte alls vara ute i solen, knappt ute i skuggan heller när det blir så här varmt! Och än värre ska det bli i helgen... puh!

Visst är det trevligt med vackert väder, men det får vara nån måtta på det hela :)



Av H Sr - 28 maj 2008 22:18

Ja, vad annat kan man säga?! Var det verkligen värt en flera veckor lång strejk för att få ett 0.5% högre bud??? NEJ!!

HELT skamligt att Vårdförbundet sagt ja till detta bud!! Det känns som att vi är tillbaka till ruta noll igen... HUR kan Vårdförbundet tacka ja till ett sånt skambud?! Tycker de att vi inte är värda högre lön??? De är ju faktiskt till för VÅRAN skull.

Nej fy fasen, vad besviken jag är!!!!

Av H Sr - 28 maj 2008 13:26

Alldeles strax dags att gå till jobbet. Man känner ju inte direkt för att gå in och sätta sig... men, men, sånt är livet!

Nu har vi avnjutit lunch på altanen, sååå skönt! Det är alldeles lagom varmt i skuggan nu. Bävar liiiite för helgen när det ska bli så himla varmt, man orkar ju ingenting då! Fast visst är det härligt med fint väder.


M jr slutar snart skolan, då blir han hämtad av svärfar. De ska ju över och byta presenten som han fått dubbelt av. Jag tyckte inte det var så bra att ta med den till skolan idag, speciellt som han hade gympakläder att släpa på också. Sen finns ju alltid risken att det försvinner också. Nej, de åker förbi här och hämtar midjebältet först. Spännande att se vad han väljer istället!


Det blir en väldigt kort jobbvecka för min del denna vecka. Skulle ju bara jobba tisdag-torsdag och igår var jag ju hemma för vab, så det blir ett kvällspass idag och ett dagpass imorgon. Slutar skapligt tidigt då, så det blir skönt att gå hem i värmen sen! ;)


Hoppas ni alla får en trevlig kväll i det fina vädret! Några speciella planer?

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards