Alla inlägg under maj 2008

Av H Sr - 27 maj 2008 19:27


Igår skrev jag om hur M jr var lite nervös inför skoldagen, då han skulle bli firad i efterskott. Men det blev inte så... fröken glömde honom i år igen!!

Hur skämmigt han än tyckte att det skulle bli, så hörde jag på honom att han ändå var besviken att det inte blev något firande. Han konstaterade att det bara var honom som fröken glömt bort, och nu för andra året i rad!! Om detta stämmer eller inte har jag ingen aning om, men han kunde inte minnas att man någonsin glömt någon annan.


Idag kom han dock hem och berättade att han blivit firad. En klasskompis hade spelat piano och man hade sjungit "Happy Birthday" för honom. Sen fick han en "tavla" med sig hem, med ett foto på honom själv på framsidan, samt tre av de saker klasskompisarna tycker att han är bra på (snäll, smart och klurig, samt bra på skidor) och på baksidan har alla klasskompisar + fröken skrivit gratulationer. Jättekul grej måste jag säga! Måste vara roligt att ta fram på äldre dar och minnas :)

Av H Sr - 27 maj 2008 19:17

Svärfar ringde precis. Han ska hämta M jr vid skolan (för första gången!) så att de kan åka och lämna tillbaka presenten, eftersom han fick dubbelt upp av midjebälte med vattenflaskor.

Få se vad de kan hitta att byta mot. Svärfar frågade vad jag tyckte att han skulle köpa istället, men det tycker jag är helt upp till M jr. Han hade nån idé om tröja eller nåt liknande. Kanske kan det finnas sandaler att ha till sommaren. Nåja, bara han själv blir nöjd! :)

Av H Sr - 27 maj 2008 19:09

På begäran kommer här receptet på Texmex falukorv. Det är sååå gott!!



Texmex falukorv

4 portioner


ca 500 g falukorv

2 paprikor, gärna olika färger

1 burk majs (ca 300 g)

1 purjolök

1 burk tacosås (ca 230 g), styrka efter tycke och smak

2 dl riven ost


Gör så här:

Skär korven i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Tryck ner bitarna i skårorna på korven.

Låt majsen rinna av. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fördela majs och lök runt korven. Häll tacosåsen över korv och grönsaker, strö över osten.

Gratinera mitt i ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter. Servera med pasta.

Av H Sr - 27 maj 2008 16:52

M jr var ute hela e.m med W och K. Han och W åkte inlines, K cyklade. Det blev ganska varmt, tur att han hade sin nya present på sig - midjebältet med vattenflaskor! :)


Nu har M, M jr och H jr precis farit iväg till frissan. M jr var inte alls på humör att åka dit, men det är välbehövligt! Tror att han var så trött efter uteleken helt enkelt.

H jr var mycket noga med att tala om att man faktiskt kan åka och klippa sig fast man är sjuk! ;) Hon hade ju ingen hög feber och är ganska i farten ändå. Dessutom är det ju inte direkt betungande att klippa sig...


När de kommer hem ska vi äta Texmex falukorv och pasta. Hittade på ett gammalt recept som vi lagade till några ggr för flera år sen, och det var riktigt gott, så det får det bli ikväll. Vad ska ni äta?

Av H Sr - 27 maj 2008 14:16

Japp, vad var det jag sa!? M jr kom hem från skolan, slängde in ryggsäcken, böt om till kortbyxor och inlines, sen vips ut igen... *skratt*

Av H Sr - 27 maj 2008 13:49

Här har vi gått och lullat runt i myskläder hela dan, jag och H jr. Jag har laddat ner lite fler gsd-filer, diskat, dammsugit, vikt tvätt m.m H jr har lekt, kikat på film och sen har vi haft en lååång sagostund. Jag blev så trött! Det här var precis efter lunchen, så jag var nära att somna flera gånger ;)


Det är ett fasligt hostande och nysande på H jr! 37.7 hade hon i temp nu efter lunch. Så nåt dagis blir det inte imorgon heller. Eftersom jag ska vara på jobbet kl.14 på AP-träff, så får M ta ledigt halva dagen.


M jr kommer väl strax hem från skolan. Han sticker säkert ut direkt sen när det är så fint väder. Studsmatta, helikopter eller inlines skulle jag gissa på! :)

Av H Sr - 27 maj 2008 09:16

Fiskrätten vi gjorde igår var helt ok. M tyckte det var lite för smaklöst och hade gärna haft lite mer "topping" på. Själv tyckte jag det var lagom, men så är jag inte så förtjust i för starka kryddor.


Parmesangratinerad pangasiusfilé


600 g fiskfilé

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 tsk dragon

½ dl hackad persilja

1 tsk vitvinsvinäger

3 dl Keldas Lovely Lemon sås

1 dl riven parmesanost

2 msk ströbröd


Gör så här:

Krydda filéer med salt och peppar, vik ihop och lägg i en smord form. Droppa över vinäger, häll på såsen. Blanda ost, ströbröd, persilja och dragon. Strö över fisken. Gratinera mitt i ugnen, 225 grader, i ca 15 minuter. Servera med ris blandat med kokta grönsaker.

Av H Sr - 27 maj 2008 08:51


Maskrosor har vi gott om i gräsmattan just nu! Det är alldeles fullt med gula prickar här och var. Fint är det med färgklickarna, men det är också ett tecken på att gräset är för långt!


Här hemma är det M som sköter gräsklippningen. Nu är det ju inte något jag gråter över precis, men största anledningen till det är att M verkligen tycker om att klippa gräset! Skulle tro att det funkar som avkoppling för honom. Vem är det som klipper gräset hemma hos er?


När vi köpte huset fick vi även med gräsklipparen som den tidigare ägaren hade. Det var ju ingen toppmodern sak, men den har fungerat bra hela tiden och funkar någorlunda fortfarande. Dock har vi saknat att ha en gräsuppsamlare! Det är sååå tråkigt att räfsa gräs, och så irriterande att halva gräsmattan följer med in i huset, ner i poolen osv.


Så i år har vi gjort slag i saken och köpt en ny gräsklippare, med uppsamlare! Vilken skillnad!! Gräsmattan blir så fin när den är nyklippt, utan en massa gräshögar här och var :)

Nu är det ju ingen supermodell för flera tusen, men den verkar fungera bra i alla fall och det är ju huvudsaken!


Så ikväll blir det nog kanske en dans för M och klipparen... Inte bara på gräset förresten, för han och de små ska ju till frissan ikväll också! ;)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards