Alla inlägg under juni 2008

Av H Sr - 10 juni 2008 15:29

Håller på att bränna ner foton på skivor, det var dags igen. Vill inte tömma minneskortet innan jag säkrat alla foton och nu var det bara plats för ca 15 kort i kameran!


M jr har en kompis hemma. Han var in och spelade Runescape online och träffade då på sin kompis E där, och då bestämde de att träffas IRL istället - vilket jag inte tyckte var så dumt! Så de möttes på halva vägen och knallade hem hit. Nu har de stängt in sig på M jr:s rum, men de verkar ha kul i alla fall, för rätt var det är så kommer det riktiga skrattsalvor därifrån! :)


H jr och jag har haft en sagostund, och nu börjar hon bli sugen på fika tror jag, för hon går och kikar på den där sockerkakan stup i kvarten. Kanske dags att blanda iordning lite saft och bjuda på en skiva...

Av H Sr - 10 juni 2008 12:59


Nu är det bara 1½ vecka kvar till midsommar! Tänk att det snart vänder igen, det har ju nyss blivit vår tycker jag!

Vad har ni för planer för midsommarhelgen? Jag är faktiskt ledig hela helgen, fredag-söndag, så det känns lite lyxigt. Nu är inte midsommar någon stor helg för oss, har jobbat flera gånger då utan att det gör mig någonting.


Förra året var vi hembjudna till kompisar på en heldag med både lunch och sen grillning på kvällen. Jättetrevligt! Så i år har vi bjudit hem dem till oss istället och det verkar som att det passade i alla fall.

Så det blir till att planera vad vi ska äta, både till lunch, fika och mat på kvällen... vi blir 9 stycken med alla barn. Så helst ska det vara så enkelt som möjligt, för man vill ju inte stå i köket hela dan! Hoppas bara att det blir fint väder och någorlunda varmt, så att man kan sitta ute. Och så barnen kan leka ute.


Till lunch blir det nog färskpotatis, sill i olika former, köttbullar och prinskorv. Nån sallad, lite bröd osv. Något förslag till vad man mer kan ha på bordet?

Tänkte sen göra nån cheesecake eller liknande till fikat på eftermiddagen. Tycker ni att man ska ha nån efterrätt efter lunch också, eller??

På kvällen ska vi grilla och eftersom de hade extrapris på fläskfilé på Willys förra veckan, så köpte jag på mig några stycken. Så grillade hel fläskfilé blir det, marinerad såklart. Lite osäker på vad vi ska ha till. Nåt förslag? Kanske köper jag lite potatissallad, grillar majskolvar och gör en sallad. Nån salsa och kall sås passar väl också till.


Tar tacksamt emot tips och recept på passande mat/fika!!

Av H Sr - 10 juni 2008 12:53

Ibland har man inte riktigt huvudet med sig. Jag slängde ihop den där sockerkakan och tänkte ju sen ta med mig barnen över till mamma i grannkommunen för en visit... men jag hade totalt glömt bort att M tagit bilen till jobbet idag!! Så där grusades mina planer... Det får bli en annan dag i stället då. Typiskt när jag nu var ledig idag!


Vi har precis ätit lunch. Fixade lite mos och H jr och jag åt korv till det, medans M jr hellre ville ha fiskbullar. Något jag själv absolut inte klarar att äta! Så vidrig konsistens :(


M jr satte sig med pennor och block, ska rita en stund. Sen ville han läsa ett kapitel till ur den engelska boken. Efter det får det nog bli en sagostund med H jr, så det blir rättvist :)

Av H Sr - 10 juni 2008 12:33

Ja, jisses vilken regnskur vi fick här för en stund sen! Det bara vräkte ner och samtidigt blåste det rejält, så det var inget trevligt väder precis! H jr och M jr var ute och lekte när det började, så de skyndade sig att krypa in i tältet... till slut kom de i alla fall in. Känns bättre att ha dem inne när det är sånt oväder.

Nu har det dock lugnat ner sig, solen lyser igen och det blåser lite mer normala vindar. Typiskt att jag inte hann plocka in tvätten som jag hängde ut igår!!

Av H Sr - 10 juni 2008 10:31

Idag är det betydligt svalare ute. Det blåser friskt, det är mulet och det ser nästan ut som att det ska kunna bli lite regn idag. Nåja, det är skönt med lite omväxling!


Ledig dag idag som sagt. Har inte fått så mycket gjort hittills, förutom frukost, disk, bäddning, vika tvätt. Har precis satt på ugnen, tänkte svänga ihop en sockerkaka och kanske ta med mig barnen hem till mamma efter lunch. Då kan vi slå två flugor i en smäll och samtidigt springa in till optikern och få M jr:s glasögon fixade.


M jr hittade också på ytterligare en lånebok som skulle varit tillbaka igår. Jag som tyckte att jag hade sån bra koll på vilka som skulle med... så den måste vi åka förbi biblioteket med också.


Till kvällen blir det väl fotboll för hela slanten, i alla fall för M. Själv ska jag försöka ta mig i kragen och scrappa lite. Gjorde faktiskt en LO förra veckan, men jag har inte hunnit fota den ännu. Blev liiite nöjd med den, men inte riktigt. Men så är det väl jämt....

Av H Sr - 9 juni 2008 22:41

Barnbibliotekarien här i kommunen verkar vara väldigt påhittig. Titt som tätt är det nån aktivitet på biblioteket och M jr har varit där flera gånger med klassen. Idag när vi var där fick jag se att det fanns något som hette "Sommarboken". Det hela gick ut på att man (barn från 7-16 år eller nåt sånt) skulle låna och läsa 10 böcker under sommaren (ej faktaböcker eller serieböcker), fylla i ett häfte vilka böcker man läst, vad man tyckte om dem osv.


Alla som sen har läst dessa 10 böcker och lämnat in sitt häfte till biblioteket senast 1 september, får en bok! Det tyckte jag var en jättebra grej! Inte bara ger det barnen något att se fram emot, men det stimulerar ju även till läsning, vilket de inte kan få för mycket av.


M jr hakade naturligtvis på det här. Han lånade 3 böcker idag, få se om han hinner med 10 stycken. Han väljer ju inga tunna böcker heller precis ;)

Av H Sr - 9 juni 2008 20:16


Idag när vi var till biblioteket så lånade M jr bland annat en engelsk variant av en Narnia-bok. Han vill läsa lite engelska för att lära sig språket bättre osv. Och han ville gärna läsa boken högt. Så efter maten läste han det första kapitlet för mig. Jag är imponerad! Inte bara över hur duktig han var att läsa, utan också för att han kommit på en sån sak nu när sommarlovet precis har börjat! :)

Av H Sr - 9 juni 2008 19:38

H jr följde med M till återvinningen efter maten, för att slänga papper, mjölkkartonger osv. Det tycker hon är så roligt!

Medans de var borta dök kompisen I och hennes mamma upp. I hade med sig en inbjudan till H jr, hon fyller snart 4 år och ska ha kalas på lördag. Precis när de var på väg att åka så kom H jr och M hem igen, så då kunde hon lämna den till H jr personligen. Mottagaren blev mycket nöjd kan jag säga! :)


Det blir hennes tredje kompiskalas, tänk att det är sån fart redan! Så nu får vi ut och leta present i veckan, välja kläder osv. Sånt är ju jättenoga! ;)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards