Alla inlägg under juli 2008

Av H Sr - 14 juli 2008 19:17

Dagarna går så fort när man är ledig!! Gick ändå upp ganska tidigt imorse, före 08:30. Har fått en del gjort här hemma. Dammsugit, diskat, tvättat flera maskiner, dammat + dammsugit + torkat golv på H:s rum, samt bytt hans sängkläder.


M och M jr har jobbat på med ommöblering. Vi ska flytta in i M jr:s rum och istället får han och H jr dela rum, och då ta vårat sovrum, som är större. Än så länge har sängar, bokhyllor m.m bytt plats. Återstår att byta plats på skrivbord och sen ta reda på alla lösa saker som ligger överallt just nu... Har ingen aning om var jag ska göra av alla mina böcker nu. M jr fick ta vår stora bokhylla och H jr fick ta över hans lilla. Antagligen så packar jag ner de flesta böckerna i lådor och ställer i förrådet...


Det är en hel del jobb med att byta rum, men på det här viset så får även H jr ett eget kryp-in och ett ställe att göra av alla sina leksaker, istället för att ha ett ton i köket...


Egentligen är vi alldeles för trångbodda här hemma, men det var liksom aldrig meningen att vi skulle ha en nummer 3... Inte för att det är något vi ångrar, tvärtom! Och där det finns hjärterum, där finns det ju också stjärterum :)


Önskar bara att man hade massor med bra förvaring!

Av H Sr - 13 juli 2008 15:04

Juzz önskade ett inlägg om hur man fixar olika kategorier på bloggagratis.se. Såklart ställer jag upp! :)


När du är inloggad så har du en lång meny med olika saker på högra sidan. Under "Inlägg & kommentarer" ska du klicka på "Administrera kategorier". Då kommer det upp ett fält med "Namn", där du kan döpa dina kategorier - du väljer själv vad du vill att de ska heta.


När du sen skriver nya inlägg, så finns alla kategorier med i rullistan högst upp på sidan, där det står "Kategori:"


Hoppas att det var någon hjälp?!

Av H Sr - 13 juli 2008 14:55

Själv håller jag på och bakar lite. Har gjort iordning en deg till Dumlekakor, som just nu står i kylen. Det var en tjej på Scrappiz.se som tipsade om receptet och det måste ju provas! :)


Dumlekakor

ca 24 st


200 g margarin

3 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

12 st Dumlekolor (original)

1 ask Noblesse (rosa fp)


Gör så här:

Blanda smör, socker, mjöl och bakpulver till en smidig deg. Låt degen stelna i kylen ca 30 min. Dela degen i 24 delar och rulla till bollar.

Dela alla kolor på hälften, stoppa ner en halva i varje boll. Lägg bollarna i formar (helst folie). Grädda i ugnen, 200 grader, ca 10 minuter. Ta sedan ut kakorna, lägg en Noblesse på varje så att den smälter. Ställ in dem i kylen tills Noblessen stelnar igen.

Av H Sr - 13 juli 2008 14:54

Är det bara hos mig, eller är det lika segt med inläggen hos er andra som bloggar med bloggagratis.se? Tycker det tar "evigheter" för inläggen att bli inlagda...

Av H Sr - 13 juli 2008 14:50

Idag har varit en dag i lekens tecken igen. I:s pappa ringde på f.m och undrade om tjejerna kunde leka igen, det var tydligen det enda I pratade om hemma! ;)

Såklart gick det bra, så I har varit här sen f.m För en liten stund sen kom hennes mamma och tog med sig tjejerna hem till dem. Ombyte förnöjer! :)


I:s storebror J, som går i M jr:s klass, ringde vid lunchtid och undrade om han också kunde komma över, så det har varit fullt hus. Som motvikt så stack H hem till sin kompis D istället direkt efter frukost. Inte för att den intogs under normal frukosttid, men ändå... *skratt*

Av H Sr - 13 juli 2008 14:47

Har haft huvudvärk av och till ända sen vi var i Leksand i torsdags. Då fick jag ju ett ordentligt migränanfall som höll i sig ända till fredag lunch ungefär. Igår fick jag ont i huvudet igen! Började på e.m Proppade i mig några värktabletter direkt och sent på kvällen hade det gett med sig någorlunda. Idag är jag fri från värken, hoppas det håller i sig!


Tror att det kan ha en del med vädret att göra. I torsdags var det väldigt varmt och soligt. Sen har det varit kvavt, igår kom en åsksmäll och det har regnat av och till också. Ser inte bättre ut idag, men luften känns lite lättare i alla fall.

Av H Sr - 13 juli 2008 14:44

 


Igår på "Sommarkrysset" var Takida med och såklart sjöng de sin hit "Curly Sue". Jag älskar verkligen den låten, den är så himla bra!! Sångaren är ju inte så dum att vila ögonen på heller... Underbar röst har han, även om den inte höll riktigt igår.





Av H Sr - 13 juli 2008 14:38

Det blev en tripp över till grannkommunen igår e.m Vi tog med oss tjejerna och besökte en av leksaksaffärerna och där hittade vi filter på en gång i rätt storlek (vilket var problemet när vi letat innan). Så nu körs pumpen för fullt med nytt filter, men inte vet jag om det blivit så mycket bättre ännu. Klor har vi precis haft i... får nog försöka med lite olika medel för att se om det blir bättre. 

Passade även på att gå in och handla lite lördagsgodis åt tjejerna, så de var väldigt nöjda! :)


För övrigt var det lugnt här hemma igår. Dammsög och plockade lite, M höll på med tvätten och poolen. Lite tv-tittande (bl.a. Sommarkrysset) blev det och sen fortsatte jag med boken ("Skumtimmen") som hittills är väldigt bra!

Ovido - Quiz & Flashcards