Alla inlägg under juli 2008

Av H Sr - 12 juli 2008 11:24

Nu har I dykt upp och tjejerna är i full färd med att leka! Själv ska jag hoppa in i duschen. Få se om jag åker över själv sen och letar efter poolfilter eller om det får vara till nästa vecka...

Av H Sr - 12 juli 2008 11:01

Ja, vi var ju till Leksands sommarland i torsdags och det var en riktigt lyckad dag! Vi var dit för första gången för ett par år sen och killarna hade sååå roligt. Inte hade de tråkigare nu precis! ;)


Lite förändringar fanns det sen sist, bl.a hade de nu några karuseller på området. En berg-och-dalbana, ett pariserhjul, en barnkarusell, ett griståg och bilar.

Just nu höll de på att bygga upp en stor piratborg där barnen kan leka, men den var inte riktigt färdig än.



Just pirater var temat för året. Man kunde gå på skattjakt (tipspromenad) och lämna in sin kupong för att ha chansen att vinna 100.000 kr.

När H jr, M jr och jag åkte det lilla tåget som går runt området så satt vi längst bak i tåget. Då kom en pirat fram och pratade lite med oss, till barnens stora förtjusning! :)



Killarna, inklusive M, badade mest hela dagen. Det som lockade mest, precis som sist, var vattenrutschbanorna i alla dess former.


Killarna gör sig beredda för att tävla nerför rutschbanan...


M och M jr tycker det är JÄTTEKUL att åka vattenrutschbanor!! ;)


H på väg nerför en bana. De här olika med ringarna var favoriterna.


H jr badade ett par gånger i barnbassängen, men det var inte så varmt vatten där, så hon blev inte långvarig. Dock finns det ju en hel del annat att sysselsätta sig med, så hon hade inte långtråkigt precis!


Bollhavet blev en favorit!


Den här jättestora lekborgen var tillåten för barn upp till 12 år. Tyvärr kan jag ju säga att det fanns tonåringar som inte alls brydde sig i det... så lite läskigt kändes det när H jr ville in där och trängas! Skulle nog ha varit nån personal som övervakade där!


De riktiga hästarna hade bytts ut mot mekaniska, men det var precis lika roligt det med! :)


På vägen hem fick M tvärbromsa, då en hel rådjursfamilj korsade vägen precis framför oss. Den här lilla krabaten vände först och blev kvar på andra sidan, men till slut tordes även han/hon springa över!

Av H Sr - 12 juli 2008 10:39

Annars har vi inga särskilda planer för dagen. Igår när vi var till grannkommunen så hade vi tänkt köpa ett nytt filter till poolen, men det fanns inget i rätt storlek. Vet inte vart man kan hitta såna?! Få se om det kan bli en tripp till den andra grannkommunen, kanske leksaksaffären där kan ha filter.


För övrigt blir det nog en slapp dag här hemma bara. Vi köpte ett nytt munstycke till dammsugaren igår (det andra pajade och gjorde att man fick sätta dit det om och om igen, något irriterande!), så en ordentlig runda med den blir det nog i alla fall.


Sen har jag tänkt att jag ska komma ut på en promenad. Jag hade som mål innan semestern att jag skulle gå en runda varje dag, kort eller lång, men inte har det blivit av inte. Nog har man rört sig lite när man varit ute på olika ställen, men det blir ju ändå inte samma sak. Få se om det kan bli av idag!

Av H Sr - 12 juli 2008 10:37

I:s mamma ringde precis och frågade om flickorna kunde leka hemma hos oss en stund idag (de pratade om det igår när M hämtade H jr), och visst går det bra. I hade tjatat om att leka med H jr sedan 07:45 imorse ;)


H och M jr har precis vaknat! Så för deras del är det frukost nu. Det blir ingen direkt ordning med mattiderna så här i semestertider... hur löser ni det hela??

Av H Sr - 12 juli 2008 10:32

Det blev inget mer bloggande igår. H jr åkte hem till sin kompis I för att leka hela e.m ända till kl.20 på kvällen! Under tiden passade vi på att åka över till grannkommunen för att handla lite och stanna till vid svärföräldrarna en kort sväng.


Lite tv-tittande blev det igår kväll, sen började jag läsa en bok, "Skumtimmen" av Johan Theorin. Hittills verkar den lovande. Inför förra sommaren och denna har vi fått varsin pocketbok av kommunen, och det var denna jag fick i år.


Av H Sr - 11 juli 2008 13:33

Ett snabbt litet inlägg bara. Har precis varit in och betalat en räkning, men nu ska vi snart iväg och handla lite. Hela morgonen gick bort pga ett migränanfall som började på dagen igår. Mår mycket bättre nu, även om man fortfarande är lite groggy i huvudet.


Igår var vi till Leksands sommarland, så det blev en låååång dag!! Alla hade jättekul, så det var verkligen lyckat. Synd att man fick ont i skallen bara, men det värsta kom på kvällen när vi var på väg hem.

Berättar mer sen!

Av H Sr - 9 juli 2008 20:38

Mia har varit så gullig och gett mig en utmärkelse för min blogg:



Tydligen är det nåt som går just nu, för jag har sett den på flera bloggar. Den som får utmärkelsen ska i sin tur skicka den vidare till 7 bloggar som man tycker om. Och oj, så svårt! Mia har ju redan fått den, annars hade hon varit given...


Jag har valt att ge vidare till de som jag troget tittar in till varje dag för att se om något hänt i deras liv: Åsa, Grynisen, Ewa, Helena och Breezie. Det blev inte 7, men de är alla värda utmärkelsen! :)

Av H Sr - 9 juli 2008 12:20

Ganska varmt i solen är det idag, men inte alls så skönt i skuggan när det blåser. Det hindrar dock inte H jr, som hoppar i och ur sin lilla plaskpool. Tänk ändå vad det är skönt med en egen trädgård när man har barn!


M jr har ägnat förmiddagen åt brevskrivning. Han brevväxlar med sin f.d klasskompis E, som flyttade till Stockholm förra året. Nu fick han ett nytt brev från honom igår, så han är verkligen snabb att skriva tillbaka! :)


H har inte hunnit så mycket mer än att äta frukost och duscha. Nu har han slängt sig i en solstol ute på gården och ligger och läser.

Ovido - Quiz & Flashcards