Direktlänk till inlägg 13 augusti 2008

M jr:s dag idag!

Av H Sr - 13 augusti 2008 20:50

Nej, han fyller inte år idag och han har inte namnsdag. Han är vänsterhänt! Idag är det nämligen de vänsterhäntas dag. Här kan du läsa mer om detta påfund.


Vänsterhänta sägs ju vara mer konstnärliga, bra musiker osv. Musik vet jag inte, men M jr ritar otroligt mycket och han har blivit riktigt duktig! Det har han definitivt inte från mig! Men så är jag inte vänsterhänt heller... ;) (ingen annan i familjen förutom M jr).


Man får väl vara glad att han växer upp nu och inte för 40 år sen. På Wikipedia kan man nämligen läsa att vänsterhänthet tidigare betraktades som ett lyte. Åtminstone till sent 1960-tal förekom det i Sverige att man tvingade vänsterhänta använda höger hand i skolan, och de utpekades som obegåvade när de inte klarade av det lika bra som jämnåriga högerhänta elever. Det är ju inte klokt!


"I hela världen är vänsterhänta i minoritet; ingen vet med säkerhet varför. Möjligen hänger det ihop med att kroppens inre organ inte är fullt symmetriska. Undersökningar tyder på att vänsterhänta är överrepresenterade såväl bland mycket begåvade som mindre begåvade; spridningen är således större än bland högerhänta." (Wikipedia)


I Sverige finns det två företag som inriktat sig på just vänsterhänta, Allt för vänsterhänta och Butiq.se.


Är du vänster- eller högerhänt?

 
ANNONS
 
Ewa

Ewa

13 augusti 2008 21:22

Min äldsta syster är vänsterhänt och tillhörde de skolbarn som blev tvingade att använda höger hand i stället. Sjukt!

http://fundringar

 
Ingen bild

Helén

13 augusti 2008 21:23

Ja, visst är det helt sjukt, precis som om de skulle vara någon sorts andra klassens medborgare?!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av H Sr - 30 juli 2011 18:33

Så var det helg igen. Veckorna går verkligen fort, oavsett om man jobbar eller om man är ledig. Nu har ju jag haft min veckas semester redan och jobbar för fullt igen, men resten av familjen är ju ledig. M har en vecka kvar på sin semester nu och tyv...

Av H Sr - 27 juli 2011 18:01

Som jag skrev har jag ju tagit tjänstledigt från mitt ordiniare jobb som sjuksköterska. Har varit ledig snart ett år. Jag är egentligen ledig pga studier, pluggar engelska på högskolan. Men samtidigt som jag pluggar har jag också startat eget som öve...

Av H Sr - 24 juli 2011 21:38

Oj, det var verkligen länge sen jag skrev något på den här bloggen! Har nästan glömt att jag ens hade en blogg, det har ju gått över 1½ år sen senaste inlägget... Men helt plötsligt så fick jag lust att börja blogga igen. Vi får se hur länge det håll...

Av H Sr - 30 oktober 2009 19:48

Har känt av smärta i armen idag, efter sprutan, men inte alls så illa som endel verkar ha fått det. Sov lite dåligt inatt, vaknade så fort jag låg på armen osv. Så idag har jag varit jättetrött. Men blir det inte värre än så här så tänker jag inte kl...

Av H Sr - 29 oktober 2009 21:06

Här är höstlovet i full gång och t.o.m. snart över. Gud så fort en vecka går!! H har varit hemma hos sin pappa i några extra dagar, men kom hem i tisdags kväll igen. Innebandyträning igår och idag är han hemma hos en kompis. M jr har varit hemmavid, ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vardagsliv med Blogkeen
Följ Vardagsliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se