Alla inlägg under augusti 2008

Av H Sr - 29 augusti 2008 12:39

Jaha, så var man ett stort antal tusenlappar fattigare då. Lönen hann sitta ett par dagar på kontot i alla fall... Det var otroligt vad många räkningar som droppade in denna månad! Bilförsäkring, husförsäkring, studielån m.m Usch ja, tänk vad mycket roligt man kunnat ha för de där pengarna :)

Av H Sr - 29 augusti 2008 10:47

I tisdags när jag kom hem efter kvällsskiftet fick jag en stor överraskning!! M berättade att samma morgon hade han och M jr tittat i tidningen under frukosten, och bl.a sett husannonser i X (som ligger kanske 2-2.5 mil härifrån). Då säger M jr: "Dit ska ju H flytta med sin pappa". Nej, tänkte M, det kan väl inte stämma. Men jo, sa M jr, det hade han fått reda på när han och H varit med farfar en dag innan skolan började. Sen hade M frågat H vid middagen om det här stämde och det gjorde det!


H var ju fortfarande vaken när jag kom hem vid 22-tiden, så jag frågade honom om det var sant att de skulle flytta till X. Och ja, det var det! Tusen frågor sköljde ju igenom huvudet på mig. När? Var? Varför? Hur blir det med skolan? När blev det bestämt? osv. 

Det visade sig att det varit bestämt i några månader - MÅNADER! Och hans pappa har inte ens bemödat sig att tala om det för mig!! Har jag inte sagt det? frågade H, ungefär som att det var hans fel att han glömt av att berätta. Det är väl inte HANS sak att berätta en sådan stor förändring?! Men jag är ju inte direkt förvånad, för så här är det ju hela tiden...


Hans pappas svärfar har ett hus i Y (som ligger ytterligare någon km bort), men han planerar tydligen att flytta till Thailand och då ska de ta över hans hus. Enligt H ligger det kanske ett år framåt i tiden, men tills dess ska de alltså flytta till en lägenhet i X. De tycker att det blir för dyrt att bo kvar här (de bor i en hyreslägenhet med kallhyra) och anser tydligen att de hellre flyttar till X i väntan på huset.


Men hur blir det då med H? Skolan? Ska han fortsätta bo varannan vecka? Hur blir det med kompisar? Innebandyn? Jo förstår ni, det berättade H för mig. Han ska efter flytten (som tydligen ska bli i oktober) bo mer hos mig. Bara bo hos sin pappa någon helg ibland och lite på loven. Jaha?!!? Ingen blir ju gladare än jag, kan jag ju säga!! Men man blir ju mäkta förvånad (eller det blir jag väl egentligen inte, mer förbannad) över att hans pappa inte behagar lyfta på telefonen och ringa till mig för att berätta det här!! Det är ju en ganska stor förändring, både för H och för oss, något som jag tycker att jag i allra högsta grad borde bli informerad om av honom, och inte av H!! Hur han har tänkt sig att lösa det hela rent praktiskt har jag ingen aning om. Hur ofta har han tänkt sig att H ska komma dit? Ingen aning. 


Jag kan ju inte låta bli att förundras över varför man väljer att flytta till en lägenhet i X (i väntan på huset) istället för att ta en billligare lägenhet här, och kunna få ytterligare ett år eller så tillsammans med H varannan vecka... Men samtidigt är jag som sagt inte ett dugg förvånad, för helt klart är det H som kommer sist i hans pappas nya familj! Det är inte första gången de har visat det.


Har försökt prata med H och luska om hur han känner inför det här. Genast fick jag svar som: Det blir billigare. Jag får större rum. Jag är ju så stor... Helt klart inte hans egna ord!! En 14-åring ska väl inte bry sig om ifall det blir en lägre hyra?!

Talade om att jag vill veta hur HAN känner det, hur han känner inför att inte bo hos pappa lika mycket. Han säger att det är ok, han är ju så stor nu. Stackarn! Han vill inte vara till besvär!! Försökte få fram till honom att han måste säga till om han inte är ok med det här.


Ja, så nu får vi se vad som händer hädanefter. Om hans pappa behagar ta kontakt med mig för att informera och försöka lösa det rent praktiska, eller om han tänker låta H vara budbärare... 


För H:s skull så hoppas jag innerligt att han får fortsätta ha kontakt regelbundet med sin pappa i framtiden. Jag kan ju dock se redan nu, att det kanske inte kommer att bli så ofta han åker dit, med tanke på hans innebandy, kompisar osv. Sen vet jag ju sen tidigare att hans pappa knappt hör av sig (oftast inte alls) de veckor H är här och hur ska det då bli när de har flyttat???


Av H Sr - 29 augusti 2008 09:37

Nu känner jag mig utvilad efter en god natts sömn. Gick upp 07:15 och har hunnit äta frukost, tvätta en maskin och hänga den, bädda sängar, plocka i ordning lite och ta en kopp te. Ska försöka röja lite här hemma idag, känns som att det ligger efter när det varit en lång jobbvecka. Måste köpa fler stora kartonger i helgen, så vi kan få undan alla urväxta kläder också.


Tänkte väl dammsuga och skura badrummet i alla fall. Tvätta lite mer. Få se om det blir en tripp till en mataffär för lite inköp också. Betala räkningarna måste jag göra också. Ja, det får bli en sån där allt-i-allo dag. Skönt att få lite gjort!

Av H Sr - 29 augusti 2008 09:33

Det blev inte ett enda inlägg igår. Slog inte ens på datorn igår. Men det berodde på tidsbrist och inte på någon migrän - som härligt nog aldrig bröt ut! Men det var bara så fullt upp igår. Jobbade först 7-16, men kom inte hem förrän närmare halv 5. Sen skulle jag vara tillbaka på jobbet kl.18 för fackligt möte (info om löneförhandlingarna), så det blev liksom bara matlagning och så däremellan. Kom hem vid 20 på kvällen och då var jag SÅ slut!! Vi tittade på reprisen av "När & fjärran" där Tobbe och Dogge bilade i Florida - det var vi ju tvungna att se såklart :)

Sen blev det en tidig kväll. Det känns som det har varit en otroligt lång vecka, med en del övertid osv. Så nu känns det så himla härligt att få vara ledig ända till på tisdag!!

Av H Sr - 27 augusti 2008 20:22

Inte mycket bloggande nu. Har lite att skriva om, men orken finns inte. Känner huvudvärken komma krypande, så jag ska försöka komma i säng snart. Hoppas jag lyckas mota migränen i grind. Det blev en lång dag på jobbet. Började 8 och kom inte hem förrän halv 6. Skulle slutat 4.


Lång dag på jobbet imorgon också, plus fackligt möte på kvällen. Känns mest jobbigt att tänka på just nu, men man ska ju tänka positivt! Jag vaknar nog upp och mår toppen imorgon bitti, skuttar iväg till jobbet med lätta steg, har en underbart trevlig dag på arbetet, kommer hem och fixar en delikat middag innan jag glatt återvänder till jobbet för ett givande fackligt möte, för att sedan åka hem och ha en lugn, skön familjekväll... ;)

Av H Sr - 26 augusti 2008 12:58

Idag skulle M jr ha skolfotografering med både klasskort och enskilda kort. Få se om det blev av eller inte, igår var tydligen fotografen sjuk. Han var så noga med att han skulle ha sin nya tröja på sig, som han fick igår :)


På H:s skola hade de fotograferingen redan förra veckan = första skolveckan. Dagis brukar vara senare, inte förrän i oktober eller så. Det är alltid lika roligt att se alla korten sen!

Av H Sr - 26 augusti 2008 12:56


I fredags när vi var till bokhandeln för att köpa papper till M jr:s bänk och böcker, så fick H jr en pysselbok med Hello Kitty. Den var populär kan jag säga! Åh, så hon ansträngde sig för att måla riktigt fint! ;)

Av H Sr - 26 augusti 2008 12:49

Så vad har jag hunnit med hittills idag då? Jo, en hel del faktiskt. Vinkat av grabbarna till skolan *skratt*, bäddat, diskat, tvättat, vikt och lagt undan en stor hög med tvätt, rensat ur H jr:s lådor och garderob (så nu har hon en hög att prova), handlat, sorterat ner 1000 foton i en låda (som jag framkallade hos Media Markt i somras när de hade erbjudande, sen har de blivit liggandes i påsen), rensat ur tidnings/pappershög, fixat pannkakssmet till övriga familjens middag, lagat lunch (lax i ugn med fetaost och crème fraiche), ätit, skjutsat H jr till dagis, rensat ur botten på min ena garderob och fått ordning på alla väskor därinne... tror att det var allt! Men jag är nöjd med att ha hunnit med så pass mycket i alla fall :)


Ska jobba kväll idag, så jag börjar 15:30. Hoppas det är lugnare ikväll jämfört med kvällen jag hade förra veckan, för då var det inte kul! Vet att det ev. kommer hem en boende från lasarettet idag och då kan det bli en del jobb med att ta emot, fixa papper och mediciner osv. 


Sen måste jag förbereda inför morgondagen, för då ska vi alla sköterskor på en halvdags föreläsning med lunch. Halva styrkan (inkl. mig) på f.m och resten på e.m Så där går det bort en massa effektiv tid.

På torsdag ska jag också åka ifrån jobbet en stund, för M jr ska till ögonmottagningen på kontroll. Så det måste tas med i planeringen...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards