Alla inlägg under augusti 2008

Av H Sr - 26 augusti 2008 12:41

Det blev inte mycket bloggande igår, men det var liksom fullt upp och sen hade jag varken lust eller ork på kvällen. Så kan det vara ibland.


Jag fick i alla fall med mig grabbarna över till grannkommunen till slut! ;) Det blev lite inköp på sportaffären. En softshell-jacka till H, jättefin! Han var nöjd själv, så förhoppningsvis kommer han att använda den också. Den åkte på imorse i alla fall ;)

En ryggsäck till M, då hans gått sönder. Och en collegetröja/jacka med dragkedja till M jr. Någon jacka till M jr hittade jag inte och inte heller vinterstövlar till H jr, det hade inte kommit in ännu, fast de annonserat om det...


Nåja, vi var rätt nöjda med inköpen ändå och efter ett kort besök på Lidl så for vi hemåt igen. Hämtade upp H jr hos I på vägen hem. M hade redan börjat med middagen, det blev en jättegod köttfärslåda med bacon m.m


Sen blev det mest lite umgänge med familjen. H provade en stor hög med kläder som jag rensat ur hans garderob och det var inte mycket som blev kvar! Han växer så det knakar... Måste vara minst 1.75 nu!


Var otroligt trött, så jag kom i säng redan vid 22 - det var länge sen det blev så tidigt kan jag säga! Men skönt var det :)

Av H Sr - 25 augusti 2008 15:35

Så var då första jobbdagen för den här veckan över. En dag i lagom takt, även om det var en del att göra, speciellt som jag hade genomgång med personalen på avdelningen, då blir det alltid en del att fixa eller dokumentera efteråt. Så ännu en halvtimmes övertid, men sen kom jag i alla fall iväg till dagis!


Väl på dagis fick jag dock inget barn med mig hem, bara en cykelhjälm ;) H jr följde med I hem. Hennes mamma var där samtidigt och direkt så "tjatades" det om att leka. Så idag blev det hemma hos dem. 


Själv hade jag planerat att ta med mig M jr över till grannkommunen för lite inköp, bl.a till honom, men när han kom hem hade han sin kompis E med sig. Nu har de stuckit iväg nånstans, så jag vet inte riktigt när han kommer in igen. Blir det i skaplig tid så åker vi nog över, annars får det vara till en annan dag. Hade passat bra idag då jag slutade tidigt, resten av kvällen slutar jag senare och då är inte orken densamma.


Idag kommer H hem, så det blir skönt! Få se hur han har det i läxväg osv den här veckan. M jr hade fått sina läxor till idag, så han sätter nog igång med dem ikväll.

Av H Sr - 24 augusti 2008 21:04


Nu har vi börjat tända Mulling Spices och det luktar sååå gott!! Tack, Grynisen! Det blir nog mitt höstinköp :)

Av H Sr - 24 augusti 2008 21:00

Måste ju bara få visa hur fin H jr var igår! Det är så roligt när hon vill göra sig fin i klänning osv. Just den här klänningen med tillhörande tröja köpte jag i USA förra hösten, så det är lite kul att hon fortfarande kan ha den.


 



Kan ju nämna att hon hade just den tröjan på sig när hon och I målade med vattenfärger igår... Inte riktigt allt gick bort i tvätten, men jag tror att de värsta fläckarna täcks av själva klänningen!

Av H Sr - 24 augusti 2008 20:54

Förra veckan letade jag på en del lchf-recept på nätet och bland annat hittade jag det här kanongoda kycklingreceptet. Tyvärr minns jag inte var jag hittade det, men tackar ändå den som la ut det, för det var jättegott! Det blev vår middag ikväll och det blev över till en matdosa också :)


Kycklinglåda

4-6 port.


1 kg kycklingfilé

2 paket bacon

1 purjolök

1 röd paprika

3 dl grädde

100 g vitlöksost (färskost eller mjukost, jag tog Crème Bonjour)

200 g naturell färskost eller mjukost (tog Philadelphiaost)

1 tsk curry

salt, peppar


Gör så här:

Skiva kycklingen, bryn i smör i stekpanna. Krydda med salt och vitpeppar. Klipp bacon i små bitar och bryn. Strimla purjolöken, bryn blank i lite smör. Hacka paprikan i små bitar. Lägg kycklingen i botten på en ugnssäker form, strö över bacon, purjolök och paprika.

Koka ihop grädde, ost, curry, salt och peppar till en sås. Häll över kycklingen. Tillaga i ugnen, 225 grader, i 10-15 min eller tills det fått lite färg.

Av H Sr - 24 augusti 2008 20:45


Idag har vi konstaterat att det är endast 4 månader kvar till julafton! FYRA - tänk vad det här året har gått fort!!

Dags att börja fundera lite på julklappar och sånt... brukar försöka vara ute i god tid, dels är det skönt att ha det gjort så man slipper springa i affärer närmare jul och sen är det inte så dumt att sprida ut kostnaderna lite. Har faktiskt redan köpt ett par julklappar. Passar på ibland när man ramlar över nåt bra.

Någon mer som redan börjat handla julklappar? 

Jul
Av H Sr - 24 augusti 2008 20:19

M har bestämt sig för att också prova på att äta enligt lchf! Inte så mycket för att gå ned i vikt, men för att må bättre. Han önskar nog att han skulle kunna sluta med sin blodtrycksmedicin också. Vi får se om det kan bli så.


Det han tycker känns svårast med kosten är det här med frukosten och det kan jag hålla med om. Det är svårt att få till någon större variation, särskilt om man inte vill äta ägg varje morgon. Nu tycker jag att det går bra och ibland äter jag turkisk yoghurt istället. Men M är inte så jätteförtjust i ägg, i alla fall inte kokta. Han är van med havregrynsgröt på morgonen och sen några mackor på jobbet.

Igår och idag har han fått äggröra och det verkar han tycka är ok. Så det håller han på att fixa till imorgon.

Av H Sr - 24 augusti 2008 20:15

På eftermiddagen tog vi en promenad i det härliga vädret. Stannade och tittade på änder, forsande vatten m.m Tog det allmänt lugnt. En snabb sväng in på ICA innan vi gick hem. Jätteskönt!


Under helgen har även M rensat undan en del grejer på altanen, så det är färdigt för kallare väder. Det är bara hänggungorna som ska plockas ner. Poolerna är också undanplockade. Känns skönt på nåt vis att få städa undan!


Sen har det ju varit det där vanliga som alltid hör till, med matlagning, tvätt osv. Nu har man ju hunnit tvätta undan det mesta, eftersom det gått att hänga ut tvätten också. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards