Alla inlägg under augusti 2008

Av H Sr - 20 augusti 2008 08:18

Idag cyklade M jr till skolan för första gången. Eller ja, han har cyklat förut, men då alltid i sällskap med M. Det här var första gången utan vuxen. Han och kompisen K tog sällskap. Tror säkert att det går bra. De har byggt ut cykelbanan på väg mot skolan, men ännu saknas det för den värsta biten. Det är ett par ställen där det är dålig sikt och kan vara mycket trafik på morgonen (runt skolan), men ser de sig bara för så går det bra.


K har nog varit lite fundersam (och kanske inte bara han) varför M jr inte har fått cykla tidigare, men skolan har en regel/rekommendation att barnen inte ska cykla själva förrän de går i 4:an. Det har ju med trafikmognad att göra, även om det egentligen dröjer ett par år till innan de är riktigt mogna. 

Men vi har i alla fall valt att följa den rekommendationen och har väl inte heller känt att vi velat släppa iväg honom själv på cykel, just för de här partierna med dålig sikt. Dock är det ju många föräldrar som inte alls bryr sig i de här rekommendationerna, utan de har låtit barnen cykla själva ett par år redan.


Vad tycker ni? Ska man vänta eller är vi överdrivna som har följt rekommendationerna?
Av H Sr - 20 augusti 2008 08:09

Hade ställt klockan på 07:15 imorse, men vaknade redan före 7 och kände att jag hade ont i huvudet... Men det gick över när jag fick komma upp och äta frukost som tur var! Tror att jag kanske ligger illa när jag sover eller biter ihop tänderna kanske. För det är inte migrän eller så.


Lite hjärtklappning igen, men inga större besvär. Tror att det beror på att jag skurit ner mer igen på kolhydraterna några dagar. Det märks på vågen också. Hade gått ner 0.8 kg bara sen igår.


Frukosten idag bestod av 2 kokta ägg med majonnäs, samt 3 rullar kalkon fyllda med Philadelphiaost. Gott!

Av H Sr - 19 augusti 2008 21:38

Blev lite småsugen här på kvällen, så jag gjorde iordning något riktigt smarrigt! Blandade mascarpone med grädde och hallon - sååå gott :) Så nu är jag mätt och nöjd. Ska kika på ett avsnitt av OTH innan läggdags.

Av H Sr - 19 augusti 2008 21:02

Skrev ett inlägg om Yankee Candles häromdagen och att jag var nyfiken på den nya doften Mulling Spices, som Grynisen tipsat om på sin blogg. Det här läste då Grynisen och den gulliga, rara människan erbjöd sig sen att skicka ett doftprov på just Mulling Spices till mig!! Så imorgon dyker det troligtvis upp i brevlådan hemma hos mig! Ska bli sååå spännande :)


Stort tack, Grynisen!!! :)

Av H Sr - 19 augusti 2008 20:31

Nu börjar friden lägga sig i huset! ;) H jr har somnat och M jr ligger i sängen och läser. Så nu får man sätta sig och slappa en stund. Skönt :)


I var här ett par timmar på eftermiddagen och lekte. De lekte både ute och inne, sen följde jag med dem bort till lekparken en stund före maten. Det blev bestämt att H jr följer med I hem från dagis imorgon, vilket gör att hon får en kort dag på dagis. Sen får M hämta henne mot kvällningen. Själv jobbar jag just kväll imorgon, så jag lämnar henne på dagis.


Har pratat med mamma. Brorsan och hans tjej var där, de håller på att byta panna i huset. De vill väl göra det innan det blir kallt förstås, men i övrigt kan jag ju känna att de borde kunna vänta med att förändra tills mamma hunnit flytta därifrån...


Syrran med familj hade skjutsat ner näst äldsta dottern till Varberg igår, hon ska gå gymnasiet där nere. Nåt som har med hästar att göra. Ska bo i en stuga vid vattnet tillsammans med två andra tjejer. Långt hem är det, men hon ska hem redan på fredag med tåget, för i helgen ska de till Täby och tävla.

Blir nog annorlunda för syrran och hennes karl nu, endast 2 av 4 tjejer kommer att bo hemma det här året! Äldsta tjejen har flyttat hemifrån.




Av H Sr - 19 augusti 2008 16:07

Har tagit fram fläskkotletter ur frysen idag, men än har jag inte kommit på vad jag ska göra med dem... nån som har ett förslag?

Av H Sr - 19 augusti 2008 16:04

I:s mamma ringde nyss och frågade om tjejerna kunde leka. Tydligen är det bara H jr som gäller för I just nu och det är ju kul! Så I kommer över om en liten stund för att leka och H jr blev så glad, så glad :)


M jr följde med sin kompis E hem efter skolan, så det blev ingen utflykt för inköp av bänkpapper. Det får bli senare i veckan. Det är bättre att de passar på att leka, den här veckan har de inga läxor heller. Handla kan vi göra nån dag när det regnar! ;)

Av H Sr - 19 augusti 2008 16:04

Jodå, det gick vägen! Johan Wissman GICK vidare :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards