Alla inlägg under augusti 2008
Sitter och njuter av en kopp te, Tahiti, med ett par matskedar grädde i. Riktigt gott! Tror att det var Åsa som tipsade mig om det teet. Tack så mycket! :)
Nu är det snart dags för ännu en svensk insats i OS. Johan Wissman ska springa semifinal på 400 meter. De två första i varje heat går vidare, samt två på tid. Tveksamt...
Igår gick min gratismånad med ljudböcker hos Storytel ut. Jag var i valet och kvalet om jag skulle fortsätta min prenumeration, det kostar då 169 kr/månad, men jag bestämde mig för att inte göra det. Nu när både jobb och skola har börjat vet man inte hur mycket tid man får att lyssna, och då känns det inte värt pengarna. Dock kommer jag säkert att gå med en annan gång, när jag har mer tid!
Hann lyssna på två ljudböcker under tiden, "Blot" av Håkan Östlundh och "Livstid" av Liza Marklund. Båda mycket bra! Så jag är glad och nöjd att jag fick chansen att prova ljudböcker via mobilen :)
Nej, det gick tyvärr inte. Stefan Holm blev fyra. Det går verkligen inte svenskarnas väg i detta OS...
Sitter och tittar på höjdhoppsfinalen. Just nu ser det inte så bra ut för Stefan Holm... endast en chans kvar... snacka om nervöst!!
Detta är vad jag hittade i en av krukväxterna idag... usch! Den får bli sittandes där tills M kommer hem från jobbet, men sen ryker den ;)
Skrev just ett inlägg igår om att det inte såg ut att vara någon sol i sikte, men redan idag så dök den ju upp! Dock ser det inte så lovande ut för resten av veckan, men man får vara tacksam för det lilla ;)
Dagens lunch består av rester från gårdagens goda middag, gorgonzolabiffar! Ett recept som jag hittat hos Anna J. Passar perfekt för oss som kör med lågkolhydrat kost!
Gorgonzolabiffar
4 port
500 g nötfärs
2 äggulor
½ dl vispgrädde
2 krm grovmalen svartpeppar
100 g gorgonzolaost
salt
smör
Gör så här:
Blanda nötfärs, äggulor, grädde och kryddor till en smet. Ta det mesta av osten och dela i små bitar (lika många som antalet biffar du vill göra). Forma biffar av färsen runt en bit gorgonzola. Stek i smör.
Sås
Använd stekskyn som bas och blanda ner resten av gorgonzola tillsammans med en skvätt grädde och ev. lite soja. Sila av såsen om du vill ha den mer slät.
Blanda först
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | |||
|