Alla inlägg under september 2008

Av H Sr - 23 september 2008 10:44

I söndags förmiddag, innan jag skulle gå till jobbet, så tog vi oss en skogspromenad hela familjen. Det var ju så fint väder och det var så härligt! Älskar den här höga, klara luften på hösten.


 

Vissa hade ju mer bråttom än andra...


 

Inte borde det väl vara säsong för dessa nu?!


 

En av alla svampar vi såg efter vägen. Nån som vet vad det är för sort? Själv är jag urdålig på svampar! 


 

Okända bär som vi också stötte på ute i skogen. Ser nästan ut som vinbär, men det var inga buskar, utan de växte på strån så här. Nån som känner igen dem?


Av H Sr - 23 september 2008 10:25

Det var längesen jag gjorde nån av fotoutmaningarna. Tiden har bara inte räckt till. Men nu så gör jag ett försök igen! :)

Den här veckans tema är svamp. Och så passande att vi just i söndags gick ut en promenad i skogen! Där fanns en hel del svamp, bland annat dessa färgglada otäckingar ;)


 

Av H Sr - 23 september 2008 07:49

Så sitter man då här på början av sin lediga dag, njuter av min smaskiga frukost och klickar lite på datorn. H jr tittar på Dora och grabbarna har nyss gett sig av till skolan.


Det ser ut att bli fint väder idag med. Än så länge är det bara +3 grader ute, men det ska väl orka krypa upp ett tiotal till i alla fall. Nån gång under dagen ska vi ge oss ut. Måste även iväg och handla, för det är helt slut på både fil och mjölk. Och det går ju inte! ;)


Lite trött blev jag när jag kom upp. Grabbarna fixar frukost själva, men idag var det ingen som behagade torka bordet efter sig. Dessutom har de lyckats med konststycket att sprida corn flakes efter sig, både på bordet och golvet. Och duken. Ska det vara så jobbigt att ta undan den innan man äter frukost?? Istället lastar man upp en massa grejer på den, vilket innebär att den snart blir lortig av diverse fläckar. Lite trist när man nyss strykt och lagt på en ny...


Av H Sr - 22 september 2008 21:50

Det blev inte mycket gjort alls idag. Jag och barnen fikade lite på e.m Sen har de varit ute och lekt hela e.m./kvällen, alla tre. Hoppat studsmatta, åkt inlines och skateboard, spelat tennis, badminton m.m


Efter maten, disk och tvätt så har jag förhört H på matte. Han har prov imorgon och det ser mycket lovande ut! Det handlar om bråk, negativa tal m.m Matte är INTE min starka sida och har aldrig varit, så jag blir så imponerad när han räknar (i alla fall i mina ögon) avancerade tal i huvudet! 


Sitter bara här och surfar lite, njuter av att veta att jag är ledig imorgon! :)

Av H Sr - 22 september 2008 12:58

Det blev inte mycket bloggat den gångna helgen, men så har jag ju jobbat för fullt också. Nu är den här långa helgen (måndag-fredag) gjord för denna gång och nu är jag ledig två helger på raken - skönt!


Har precis varit och hämtat H jr på dagis, samt slängt i mig lite mat. Några särskilda planer för resten av dagen har jag inte, men vi ska väl försöka ta oss ut en sväng i det fina vädret. Sen ser jag ju fram emot en ledig dag imorgon! :)

Av H Sr - 20 september 2008 21:57


När vi åkte hem ikväll så fick vi se att månen såg helt enorm ut! Jättestor och glödande. Försökte fånga det på bild när jag kom hem, men det blev inte alls lika bra...

Av H Sr - 20 september 2008 21:34

Nu har vi varit iväg på kombinerat 11- och 13-årskalas med tacos och gott sällskap. Mycket trevligt var det, men vi åkte hem redan före 20:30, för H jr och M jr var så trötta.

H jr fick vi i säng på en gång, M jr blev uppe och ritade en stund, men håller nu på att göra sig iordning. H följde också med, men honom skjutsade vi hem till hans pappa igen.


Lite tv m.m blir det väl innan det är dags för sängen. Trött, trött, trött. Känner att det är bättre att komma i säng och få sova ordentligt, så kanske man vaknar i skaplig tid och hinner med nåt före jobbet imorgon.

Av H Sr - 20 september 2008 16:03

Puh, då var halva helgen gjord! Bara söndag kväll och måndag f.m kvar :) Det var en helt ok dag på jobbet idag. Inte alltför mycket inbokat, så jag hann pyssla med både det ena och det andra, äta mat i lugn och ro osv. Skönt!


Kom hem till ett lugnt hus, det var bara M jr hemma. M och H jr var i lekparken. Har dammsugit lite och hann precis färdigt innan alla kom hem (M jr cyklade iväg för att köpa lördagsgodis). Då var det färdigt... bråk och tjafs. Blir sååå trött på det här!! Fasen att man inte ska kunna vara på jobbet en enda gång utan att M och M jr ryker ihop.

Ovido - Quiz & Flashcards