Direktlänk till inlägg 21 november 2008

Ångest hit och ångest dit...

Av H Sr - 21 november 2008 14:43

Väldigt dagvill har jag blivit, men idag är det i alla fall fredag. Den där vanliga helgkänslan infinner sig inte direkt när man går hemma och inte mår bra, kan t.o.m tycka det är lite jobbigt när alla är hemma. Inte för att jag inte älskar min familj, men för att jag tycker det är otroligt jobbigt med folk och ljud just nu. Blir irriterad för minsta lilla! Och så får man naturligtvis dåligt samvete för det...


M och H jr har varit hemma hela veckan. Från början hade M och jag tänkt vara lediga denna vecka för att julhandla och förbereda inför julen, men så blev det nu inte. H jr fick dessutom vattkoppor för en vecka sen, så M har varit hemma med henne. Känns hemskt att inte orka ta hand om sitt eget barn, men några längre stunder orkar jag inte.


Haft bekymmer med magen en vecka. Inget nytt egentligen, men det har blivit mycket värre. Magkatarr har det konstaterats. Insatt på Omeprazol en månad och bara äta soppor, kokt mat osv. några dagar. 


Hade telefontid med doktorn idag. Sjukskriven 14 dagar till. Fick kallelse till kuratorn i början på veckan... 9 december!! Inte vet jag vad akut remiss innebär i så fall... 

Ny medicin ska jag prova, för att dämpa ångest och oro, kunna tänka ordentligt. Analafril heter den. Dum som jag är (yrkesskada?!) läser jag alla biverkningar och sitter nu här och vet inte om jag törs ta medicinen... Att man kan må sämre psykiskt de första veckorna, det vet jag, men alla andra biverkningar: oregelbunden hjärtrytm, mag-tarmblödningar, yrsel, synstörningar, kramper... man blir ju mörkrädd! Ångest har jag innan och ångest får jag över att ta medicinen... usch, jag står inte ut!!

Nån som har nån erfarenhet av Analafril??


Jobbigt är det också att veta att det blir jobbigt för övriga familjen. Man vill ju inte orsaka att någon annan mår dåligt och har det tufft. Men så blir det. Har försökt intala M att han inte behöver göra allt, det får bli som det blir. Julen närmar sig och han känner väl att allt ska vara som vanligt, men när inte orken finns där? Jag begär inte att han ska fixa allt själv. Det blir väl jul ändå på nåt vis.


Imorgon har H innebandymatch igen. Ska verkligen försöka ta mig dit och titta, men vi får se hur det känns imorgon. Det är 6:e matchen för säsongen och jag har inte sett en enda hittills... Först missade jag pga jobb och sen har jag ju inte mått så bra. Få se om jag klarar att åka dit imorgon, men jag känner samtidigt att jag måste tvinga mig ut på lite saker. 


Utan snälla, söta Åsa vet jag inte hur det hade gått. Tack för att du finns där och lyssnar när jag mal och mal... !!

 
 
Breezie

Breezie

21 november 2008 19:24

Ja det kan jag ju hålla med om att det var ganska lång väntetid för att vara akut remiss, dåligt. Det var ju inge trevliga biverkningar man kunde få av den medicinen. Men var alla vanliga? Jag är också så där när det gäller medicin.
Kan väl kanske vara skönt att få komma ut lite och kolla på grabbens match. Även om det känns mindre roligt innan så kanske det känns bra efteråt.
Ta hand om dig.

http://breezie.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Åsa W

21 november 2008 20:58

Jag finns alltid här för dig min vän.
Är bara så glad om jag kan vara till lite hjälp och att få prata med dig är alltid något jag tycker om.
Men jag önskar ju förstås jag kunde göra ännu mer,vill ju att du ska få må bra.

Kram Åsa




 
Mia

Mia

21 november 2008 22:06

Raring! Försök att tänk mer på dig själv, du har ställt upp så mycket för din familj, jag tror inte de alls tänker på det viset att du inte "tar hand om dem". De vill också att du ska få må bra! Det är väl klart att pappa ska var hemma och ta hand om barn när du mår dåligt, känn inga skuldkänslor för det! Jag vet att det är lätt för mig att säga, men jag vet också att de älskar dig och vill ditt bästa. Delvis har jag varit i din situation och känner igen dina tankar så väl. Men är det någon gång i ditt liv ska vara lite ego, så är det nu! Tänk på det!;-)
En nära väninna till mig har ätit Anafranil i ganska många år nu, och ja, hon mådde dåligt i några veckor men sedan har hon mått så bra, hon är så tacksam över den medicinen, den har hjälpt henne att hantera livet! Så den kan funka utan biverkningar.
Jag tror också att det är bra att du försöker tvinga dig ut, självmant kommer man inte så långt när man mår som du.... Men omvärlden gör en lite gott faktiskt!

Jag är så glad att du har en vän som Åsa, hon är guld värd förstår jag! Det gör så mycket för ens mående! Alla borde ha en vän som henne, men vi lyckas inte alltid få någon! *L*

Ta hand om dig min vän, jag tänker så mycket på dig, och även om det kanske låter så, menar jag inget ont eller försöker vara en besserwisser, men jag önskar att du ska må bättre snart!

Kram på dig, i massor!

http://winyan.bloggagratis.se

 
Grynisen

Grynisen

22 november 2008 18:58

Oj så jobbigt du har det gumman. Tänker på dig så ofta och önskar jag kunde hjälpa dig på något sätt.

Jag har inga bra råd att ge... men fortsätt ta det i den takten som fungerar just för dig. Är man sjuk så är man, även om det inte syns utanpå.

Stor kram!!!

http://grynisen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av H Sr - 30 juli 2011 18:33

Så var det helg igen. Veckorna går verkligen fort, oavsett om man jobbar eller om man är ledig. Nu har ju jag haft min veckas semester redan och jobbar för fullt igen, men resten av familjen är ju ledig. M har en vecka kvar på sin semester nu och tyv...

Av H Sr - 27 juli 2011 18:01

Som jag skrev har jag ju tagit tjänstledigt från mitt ordiniare jobb som sjuksköterska. Har varit ledig snart ett år. Jag är egentligen ledig pga studier, pluggar engelska på högskolan. Men samtidigt som jag pluggar har jag också startat eget som öve...

Av H Sr - 24 juli 2011 21:38

Oj, det var verkligen länge sen jag skrev något på den här bloggen! Har nästan glömt att jag ens hade en blogg, det har ju gått över 1½ år sen senaste inlägget... Men helt plötsligt så fick jag lust att börja blogga igen. Vi får se hur länge det håll...

Av H Sr - 30 oktober 2009 19:48

Har känt av smärta i armen idag, efter sprutan, men inte alls så illa som endel verkar ha fått det. Sov lite dåligt inatt, vaknade så fort jag låg på armen osv. Så idag har jag varit jättetrött. Men blir det inte värre än så här så tänker jag inte kl...

Av H Sr - 29 oktober 2009 21:06

Här är höstlovet i full gång och t.o.m. snart över. Gud så fort en vecka går!! H har varit hemma hos sin pappa i några extra dagar, men kom hem i tisdags kväll igen. Innebandyträning igår och idag är han hemma hos en kompis. M jr har varit hemmavid, ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards