Direktlänk till inlägg 14 oktober 2009

Onsdag 14 oktober

Av H Sr - 14 oktober 2009 09:16

Var ner till vårdcentralen med H jr igår, där vi först fick träffa en urgullig distriktssköterska (Hon var snäll, konstaterade H jr när vi gick därifrån!) som sen konsulterade doktorn, som i sin tur konstaterade halsfluss efter provtagning. Så det blev antibiotika i 10 dagar. Han menade att prickarna hade med halsflussen att göra. Själv är jag 100% säker på att hon har scharlakansfeber också, det är ju samma bakterie som orsakar båda. Hon har så typiska symtom. Nåja, hon blir hemma hela veckan från dagis i alla fall. Vi turas om att vab:a, M och jag. Idag är jag hemma från jobbet, för i e.m ska jag till lasarettet. Ska göra 24h-blodtryck som ska kopplas på idag.

Vaknade med huvudvärk idag, dock inte allra värsta slaget. Hoppas det ger med sig, är så trött på skallen!!


Annars då... kallt börjar det bli! Kallgrader varenda natt och nu är det fortfarande -1. Fördelen är väl att det är fina dagar med sol. Men det gäller att klä på sig!


Igår var vi från jobbet på en utbildning om kommande vaccinering mot svininfluensan. Det handlade mest om rutiner runt själva vaccineringen, hur det ska gå till, åtgärder vid biverkningar osv. Nästa vecka räknar de med att börja vaccinera riskgrupperna här i länet och v.45 blir det dags för vårdpersonal.

Än har jag inte bestämt hur jag ska göra för egen del och inte vet jag hur man ska göra med barnen heller... pojkarna har fått hem lappar från skolan som man ska fylla i och skicka tillbaka senast fredag. Snart måste vi bestämma oss, men det är svårt!! På ett vis känner jag att det vore bättre om vi alla fick naturlig immunitet mot influensan, eftersom det är det enda som ger 100% skydd i fortsättningen. Samtidigt vet man ju inte, skulle någon av oss bli riktigt dålig och vi bestämt att inte ta sprutan, så skulle det nog vara svårt att leva med på sitt samvete... Snacka om beslutsångest! 


Idag fyller lilla mamma 61 år. Har inte hört när vi ska fira henne ännu, men det blir nog till helgen skulle jag tro. Ska ringa och gratulera ikväll när hon kommit hem från jobbet i alla fall! :) 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av H Sr - 30 juli 2011 18:33

Så var det helg igen. Veckorna går verkligen fort, oavsett om man jobbar eller om man är ledig. Nu har ju jag haft min veckas semester redan och jobbar för fullt igen, men resten av familjen är ju ledig. M har en vecka kvar på sin semester nu och tyv...

Av H Sr - 27 juli 2011 18:01

Som jag skrev har jag ju tagit tjänstledigt från mitt ordiniare jobb som sjuksköterska. Har varit ledig snart ett år. Jag är egentligen ledig pga studier, pluggar engelska på högskolan. Men samtidigt som jag pluggar har jag också startat eget som öve...

Av H Sr - 24 juli 2011 21:38

Oj, det var verkligen länge sen jag skrev något på den här bloggen! Har nästan glömt att jag ens hade en blogg, det har ju gått över 1½ år sen senaste inlägget... Men helt plötsligt så fick jag lust att börja blogga igen. Vi får se hur länge det håll...

Av H Sr - 30 oktober 2009 19:48

Har känt av smärta i armen idag, efter sprutan, men inte alls så illa som endel verkar ha fått det. Sov lite dåligt inatt, vaknade så fort jag låg på armen osv. Så idag har jag varit jättetrött. Men blir det inte värre än så här så tänker jag inte kl...

Av H Sr - 29 oktober 2009 21:06

Här är höstlovet i full gång och t.o.m. snart över. Gud så fort en vecka går!! H har varit hemma hos sin pappa i några extra dagar, men kom hem i tisdags kväll igen. Innebandyträning igår och idag är han hemma hos en kompis. M jr har varit hemmavid, ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vardagsliv med Blogkeen
Följ Vardagsliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se