Direktlänk till inlägg 27 juli 2011

Jobb

Av H Sr - 27 juli 2011 18:01

Som jag skrev har jag ju tagit tjänstledigt från mitt ordiniare jobb som sjuksköterska. Har varit ledig snart ett år. Jag är egentligen ledig pga studier, pluggar engelska på högskolan. Men samtidigt som jag pluggar har jag också startat eget som översättare. Tänkte att det vore bra att passa på under studietiden, så kanske man hinner få nån kund när skolan är klar.

Det visade sig att det gick bättre än jag någonsin kunnat tro, för just nu är det faktiskt något jag kan försörja mig på! Det blev t.o.m så mycket att jag höll på att gå in i väggen igen under våren, med heltidsstudier och heltidsjobb samtidigt. Inget jag rekommenderar och definitivt inget jag kommer att göra om, men det har gjort att jag fått några regelbundna kunder. Det trillar in jobb då och då, stora som små, och hittills så har det gått riktigt bra. Det känns som att det är en ganska osäker bransch, för rätt vad det är så har man inget jobb på en vecka. Men så kan det trilla in flera stycken samtidigt rätt vad det är, så jag har faktiskt varit tvungen att säga ifrån några stycken. Trodde jag väl aldrig!


Nu känns det som att jag måste säga "ta i trä" här, annars sitter jag väl här helt utan jobb rätt vad det är... Men jag hoppas verkligen att det fortsätter så här, för jag trivs hur bra som helst! Jobbar hemifrån = nästan inga omkostnader, förutom dataprogram, kontorsmaterial osv. Finns alltid hemma när barnen går till skolan och när de kommer hem. Kan själv bestämma när jag vill jobba. Behöver jag vara ledig en förmiddag och gå till tandläkaren eller nåt annat, så kan jag vara det. Tar igen det på kvällen eller dagen efter. Visst har det blivit många sena nätter och många långa dagar, men det är SÅ värt det!!


Skönt att slippa stressen som sjuksköterska, de oregelbundna tiderna och en arbetsgivare som inte visar någon uppskattning för det man gör. Visst jobbar jag mer som egen och det är väldigt stressigt emellanåt, men det är på en helt annan nivå. Dessutom jobbar jag åt mig själv, vilket gör att man kan ta en hel del i perioder.


Min bakgrund som sjuksköterska är dock väldigt fördelaktig i mitt jobb som översättare. Många av mina jobb har jag fått på just den meriten. Jag översätter bl.a mycket medicinska texter, alltifrån programvaror och användarhandböcker till röntgenutrustning, till patientinformation och bipacksedlar till läkemedel. Några reklamjobb har det också blivit och jag ser fram emot att få se/höra mina översättningar användas (håll tummarna för att kunden godkänner dem)!


Kort sagt, jag ångrar mig INTE!! Mår så himla mycket bättre efter denna drastiska ändring på jobbfronten. Känner inte alls av den ångest som jag tidigare kunde känna inför jobbet. Nu hoppas jag att detta ska bära, så att jag inte behöver gå tillbaka till sköterskeyrket, men än så länge känns det tryggt att ha det som en reserv i bakfickan!

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

30 juli 2011 21:22

GRATTIS får jag ju säga. Det märks att du mår så mycket bättre :-)

Roligt att du har startat eget och att det går så bra. Förstår att du njuter :-)

Glad för din skull

Kram Johanna

http://grynisen.bloggplatsen.se

H Sr

30 juli 2011 23:21

Tack snälla du! Ja, jag mår så bra!! Helt otroligt vad livet kan pendla. Hur jobbigt det än är att vara nere på botten så är jag ändå tacksam, för jag uppskattar det här att må så bra, så mycket mer! :)

 
Ingen bild

Helle

4 augusti 2011 17:57

Vad härligt!!!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av H Sr - 30 juli 2011 18:33

Så var det helg igen. Veckorna går verkligen fort, oavsett om man jobbar eller om man är ledig. Nu har ju jag haft min veckas semester redan och jobbar för fullt igen, men resten av familjen är ju ledig. M har en vecka kvar på sin semester nu och tyv...

Av H Sr - 24 juli 2011 21:38

Oj, det var verkligen länge sen jag skrev något på den här bloggen! Har nästan glömt att jag ens hade en blogg, det har ju gått över 1½ år sen senaste inlägget... Men helt plötsligt så fick jag lust att börja blogga igen. Vi får se hur länge det håll...

Av H Sr - 30 oktober 2009 19:48

Har känt av smärta i armen idag, efter sprutan, men inte alls så illa som endel verkar ha fått det. Sov lite dåligt inatt, vaknade så fort jag låg på armen osv. Så idag har jag varit jättetrött. Men blir det inte värre än så här så tänker jag inte kl...

Av H Sr - 29 oktober 2009 21:06

Här är höstlovet i full gång och t.o.m. snart över. Gud så fort en vecka går!! H har varit hemma hos sin pappa i några extra dagar, men kom hem i tisdags kväll igen. Innebandyträning igår och idag är han hemma hos en kompis. M jr har varit hemmavid, ...

Av H Sr - 24 oktober 2009 10:44

Ja, idag får det bli en riktigt lat dag! Vi fick lite sovmorgon och har ätit en lång frukost i lugn och ro. Inga planer för dagen och jag bara njuter av det!! Det är grått och mulet ute. Regnat hela morgonen. Känns så skönt att få sitta inne och mysa...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vardagsliv med Blogkeen
Följ Vardagsliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se