Senaste inläggen

Av H Sr - 16 oktober 2009 10:23

Ja, så var den här veckan snart slut. Fort går det! Idag är jag ledig. H jr är piggare, men vi är hemma och tar det lugnt, hon behöver nog sin vila. Har inte haft feber på ett par dagar och det onda i halsen är mycket bättre. Fortfarande lite prickig och grötig på rösten, men annars är det inte så farligt. Antibiotikan gör susen! Hon är SÅ duktig att ta den också. Det är bara 1 ml åt gången, så det hjälper ju till. Den smakar äckligt tycker hon, men sväljer den utan problem. Jag var lite pedagogisk och gjorde ett litet schema till henne. 30 ggr ska hon ta medicinen, så jag skrev upp alla siffror på ett papper och sen får hon kryssa för varje gång hon har tagit. På det viset ser hon hur många gånger det är kvar och det blir en lite rolig grej av det hela.


Idag har jag inget jag behöver göra, vilket känns skönt efter ett par dagar med diverse undersökningar. Har gått med 24-timmars blodtrycksmätare på mig ett dygn, gjort en dygnsurinsamling och varit ner till vårdcentralen och tagit en massa prover - tror det blev 10 rör sammanlagt! Men nu så, kan jag slappna av! :)


En tripp till affären är ett måste idag, det nästan ekar i skåpen! Får bli en storhandling när M kommer hem från jobbet idag. Skönt att ha det gjort inför helgen! Imorgon ska M iväg på en hel dags möte med skidklubben, så då blir det inte av. Har ingen lust att storhandla själv... Blir ev. firande av mamma imorgon också. Sen har H innebandymatch på söndag. En relativt lugn helg i alla fall, så skönt! Kanske kan bli en film ikväll. Har flera stycken ligger här hemma, men har inte haft tid eller ork att titta på ett bra tag.


Vad har ni för planer för helgen?

ANNONS
Av H Sr - 14 oktober 2009 09:16

Var ner till vårdcentralen med H jr igår, där vi först fick träffa en urgullig distriktssköterska (Hon var snäll, konstaterade H jr när vi gick därifrån!) som sen konsulterade doktorn, som i sin tur konstaterade halsfluss efter provtagning. Så det blev antibiotika i 10 dagar. Han menade att prickarna hade med halsflussen att göra. Själv är jag 100% säker på att hon har scharlakansfeber också, det är ju samma bakterie som orsakar båda. Hon har så typiska symtom. Nåja, hon blir hemma hela veckan från dagis i alla fall. Vi turas om att vab:a, M och jag. Idag är jag hemma från jobbet, för i e.m ska jag till lasarettet. Ska göra 24h-blodtryck som ska kopplas på idag.

Vaknade med huvudvärk idag, dock inte allra värsta slaget. Hoppas det ger med sig, är så trött på skallen!!


Annars då... kallt börjar det bli! Kallgrader varenda natt och nu är det fortfarande -1. Fördelen är väl att det är fina dagar med sol. Men det gäller att klä på sig!


Igår var vi från jobbet på en utbildning om kommande vaccinering mot svininfluensan. Det handlade mest om rutiner runt själva vaccineringen, hur det ska gå till, åtgärder vid biverkningar osv. Nästa vecka räknar de med att börja vaccinera riskgrupperna här i länet och v.45 blir det dags för vårdpersonal.

Än har jag inte bestämt hur jag ska göra för egen del och inte vet jag hur man ska göra med barnen heller... pojkarna har fått hem lappar från skolan som man ska fylla i och skicka tillbaka senast fredag. Snart måste vi bestämma oss, men det är svårt!! På ett vis känner jag att det vore bättre om vi alla fick naturlig immunitet mot influensan, eftersom det är det enda som ger 100% skydd i fortsättningen. Samtidigt vet man ju inte, skulle någon av oss bli riktigt dålig och vi bestämt att inte ta sprutan, så skulle det nog vara svårt att leva med på sitt samvete... Snacka om beslutsångest! 


Idag fyller lilla mamma 61 år. Har inte hört när vi ska fira henne ännu, men det blir nog till helgen skulle jag tro. Ska ringa och gratulera ikväll när hon kommit hem från jobbet i alla fall! :)ANNONS
Av H Sr - 12 oktober 2009 19:56

Ännu ett möte avklarat med Försäkringskassan och arbetsgivaren... suck, säger jag bara. Orkar inte tänka mer på det nu! Fortsatt sjukskriven 50% en månad till i alla fall.


Annars då? Lilla H jr har antagligen fått scharlakansfeber, stackarn. Har haft ont i halsen några dagar och feber sen igår. Idag småknottrigt utslag bakom öron, nacke, armhålor, sidor, ljumskar. Haft vit tunga som nu börjar bli röd och knottrig... ja, har svårt att tänka mig att det inte skulle vara det. Får ringa ner till vårdcentralen imorgon. Blir väl en antibiotikakur isåfall.

Har varit hemma med henne idag, imorgon blir det M:s tur. Vi får lösa det dag för dag och pussla lite. :)


H har påbörjat sin första PRAO-vecka av två idag. Den här veckan är han med min lillebror på hans bilverkstad. Glad och nöjd efter första dagen i alla fall! Nästa vecka vet han inte än, har inte fått något napp. Fick tag på en idag, som skulle återkomma. Hoppas han gör det också! Det är verkligen inte lätt för 15-åringarna att skaffa egna praktikplatser! Många ställen kräver att man är 18 år, många har inte tid, vill inte osv. Han har ringt runt till massor av ställen och verkligen försökt, men ingen har kunnat ta emot honom. Hittar man ingen plats, får man gå i skolan med de andra klasserna... och hur kul är det??

När jag gick på högstadiet så minns jag att SYO:n höll kontakten med arbetsplatserna i stan och när det var dags för PRAO fick vi välja utifrån det som fanns. Visst fick man även fixa själv, men det var inget krav. Förstår inte varför de tagit bort det systemet?? Det ger ju betydligt mer tyngd om SYO:n kontaktar och samarbetar med företagen...


Nu blir det tandborstning av H jr:s små gaddar, senare ikväll blir det extra avsnittet av Svenska Hollywoodfruar. Jag säger bara - Anna Anka!!! Jisses, vilken blåst människa...

Av H Sr - 30 september 2009 13:16

Det var ett tag sen jag skrev, men orken har inte funnits. Känns som att jag bara kommer in här och gnäller, men det är ett sätt för mig att få ut saker, få skriva av mig lite...


Jag känner mig totalt förvirrad och vet inte hur jag känner och tycker!! Jag har arbetstränat 25% i två veckor och jobbat 25% i tre veckor. Har gått ok. Det har tagit mig de 5 veckorna att fixa att vara på jobbet, träffa personalen osv. Känns som att det är vad jag mäktar med. Är så trött när jag går därifrån sen.

Denna vecka går jag upp på 50%. Egentligen tror jag inte att jag pallar det, men efter att ha pratat med handläggaren på FK igår, så känns det som att jag har gett upp... Visserligen kan doktorn skriva ett nytt sjukintyg, men det är ju inte alls säkert att det godtas. Lät inte så positivt... Hon verkade inte alls förstå att de här 2 timmarna om dagen är tillräckligt för mig, utan menade att man alltid är trött i början när man trappar upp osv.


Jag hade en telefontid med doktorn imorse, men jag avbokade den. Dumt kanske, men jag är så trött, så trött på att strida för min sak. Och efter hur hon behandlade mig sist jag var dit (har helt vänt från tidigare), så drar jag mig verkligen för att träffa henne. Det här är verkligen ett problem för mig, att jag inte fixar att stå på mig. Det är så svårt att förklara hur man känner. Blir alldeles tomt i huvudet.


Pratade med chefen idag och nu verkar hon också ha vänt. Från att ha lovat att så länge jag går 50% så skulle jag få vara på en liten grupp, gå dagtid och slippa ha jourtelefon osv (vilket också gjorde att jag kände att ja ja, jag får väl prova 50%). Nu säger hon att jag måste börja få in det här med jourtelefonen, börja med ensamarbete osv. Att hon inte kan dra ut på det. Så hon skulle göra ett schema till mig och höra av sig på fredag.


Jag får panik!!!!


Har tid hos kuratorn på tisdag och jag längtar SÅ!! Har inte träffat henne på länge, hon har haft semester, ont om tider m.m


Fan, fan, fan.... jag hatar mitt liv just nu!!

Av H Sr - 3 september 2009 23:36

Idag var ingen bra dag på jobbet. Ville absolut inte gå dit, men pallrade mig iväg i alla fall. Fixade lite med datorn, annars bara var jag där. Hoppas det går bättre imorgon!


Haft besök av svärföräldrarna ikväll. Hade egentligen varken lust eller ork, men det gick ok. Fick pengar av dem, som kommer väl till pass nere i Ullared! Ska bli roligt att komma iväg, hoppas bara att det inte är alltför mycket folk så man får panik. Men då går jag ut och lämnar över till maken! :)


Annars går livet sin gilla gång. Har pysslat lite här hemma med tvätt och dammsugning. Hämtat H jr från dagis, handlat fikabröd till främmandet m.m M jr hade kompis här hela eftermiddagen, H stack iväg med kompis till gymmet (tredje gången denna vecka!), sen har jag hjälpt honom lite med matteläxan. Snart dags att försöka sova. Är inne i en period där jag sover sämre, men jag försöker att inte ta några sömntabletter.


Hoppas ni får en trevlig helg!

Av H Sr - 2 september 2009 18:54

Idag gick det bättre att arbetsträna, mycket tack vare att min kära vän Åsa fanns där. Jag fick lite ångest imorse innan jag skulle iväg, så jag var glad att få lite sällskap av någon som kunde få mig på andra tankar! Men visst var jag trött när jag gick därifrån.

Åkte hem och tvättade lite, satt vid datorn en stund och åt lunch, sen var det dags att hämta H jr från dagis. In på affären en stund för påfyllning av mjölk och fil, sen hann vi vara hemma ca 1½ timme innan bästa kompisen ringde och ville att H jr skulle komma hem dit och leka. Så jag skjutsade upp henne dit, åkte hem och la mig på soffan med en film... M fick åka och hämta henne sen.


Nu har vi ätit, så jag passar på att sitta här en stund innan det är dags för läggning. H börjar sin innebandyträning igen idag, så han har stuckit iväg på det. Onsdagar kommer att bli tuffa dagar för honom. Skola 8-15, sen innebandy på elevens val 15:30-16:30. Sen innebandyträning kl.19 Cyklar till och från träningen, så det blir mycket motion dessa dagar! Dessutom har han varit med kompisar och tränat på gym måndag, tisdag. Det är bra att de gillar att röra på sig.


Imorgon får vi främmande av svärisarna på kvällen. Vi åker bort över helgen och eftersom jag fyller år på söndag, så ville de tydligen fira mig innan. Jag hade tänkt mig att ha nåt nästa helg istället, men nu hade de bestämt med M att komma över imorgon... Känns mest lite jobbigt, måste väl ha nåt att bjuda på osv. Får väl bli en tripp till affären imorgon, för baka orkar jag nog inte med.


I helgen ska vi åka till Ullared för lite shopping. Vi har bokat stuga därnere, så vi kan gå i lugn och ro i två dagar. Jag tänker INTE trängas med alla galna tanter, utan tar det i min takt. Och när jag inte orkar mer så går jag helt sonika ut därifrån! Ska försöka se till att det blir roligt och inte bara jobbigt. 

Av H Sr - 1 september 2009 09:20

Sotarna har varit här och åkt igen. Önskar jag sagt ja när M frågade om han skulle vara hemma tills de varit här, men duktig som man ska vara sa ja nej... vilket resulterade i att jag satt här med ångest medans de sprang runt i huset och gjorde sitt...


Nu har jag skjutsat iväg H jr till dagis, ringt till jobbet och sagt att jag inte kommer idag. Nu ska jag se till att bara vara idag, känner att jag behöver få vara själv, inte ha något planerat och få ta dagen som den kommer. 


Igår var jag in på avdelningen för första gången på jobbet, har inte varit där sen i oktober... Det kröp i hela kroppen när jag var därinne, men jag tvingade mig själv att stanna kvar. Skönt nog var det bekanta ansikten som jobbade, så jag fikade lite med dem. Träffade en tjej som arbetstränar där, så vi pratade lite om hur det är att komma tillbaka. Skönt med folk som förstår...

Sen började det pratas om bekymmer på avdelningen och sånt, och då fixade jag inte att vara kvar längre, jag fick sån ångest! Så jag åkte hem direkt. Migrän som brev på posten och låg hela dagen på soffan... Fasen vad jag hatar att ha det så här!!


Känner mig tveksam till min rehabplan, men jag tar en dag i taget så får vi se...

Av H Sr - 1 september 2009 07:57

Arbetsträning pågår. Man tycker inte att 1½ timme låter så länge, men jisses vad jobbigt det kan vara! Är helt slut när jag går från jobbet! Är inne på andra veckan nu, men idag har jag bestämt mig för att stanna hemma. Orkar helt enkelt inte. Har sovit uruselt i två nätter. Igår f.m när jag kom hem hade jag migrän och har sedan dess försökt sova bort det. Har sovit så himla oroligt. Det mesta av huvudvärken är borta, men jag är helt slut. Så jag blir hemma och vilar idag, känner att jag behöver det.


Var tvungen att gå upp tidigt idag i alla fall, för sotaren är på ingång. Usch, jobbigt att få hem okänt folk, men det får väl gå... De får klara sig själva! Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vardagsliv med Blogkeen
Följ Vardagsliv med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se